Sami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45-50 cm)
Syntymäaika: 3/2017

19.7.2018
Sami sai kodin Lappeenrannasta.

13.7.2018
Sami kävi röntgenkuvissa ja siltä otettiin näytteet moniresistenttien bakteerien varalta. Sekä ESBL että MRSP/MRSA olivat negatiivisia.

18.5.2018
Sami on sympaattinen ja rauhallinen nuori koirapoika, joka etsii koirakaverillista kotia Helsingistä käsin.

Sami (kotoisammin Sumu) on harjoitellut kotikoiran taitoja reilun kuukauden ja reipastunut huomattavasti. Sami on aina mielellään lähdössä ulkoilemaan ja hihnakävely sujuu siltä mallikkaasti. Vastaantulijat ovat sen mielestä kuitenkin vielä hiukan epäilyttäviä, ja vilkkaammilla alueilla rupeaa jännittämään: häntä hieman laskee ja vauhti hidastuu. Alkuun myös vieraat koirat olivat pelottavia, mutta nyt niihin suhtaudutaan jo varovaisen uteliaasti. Muuhun liikenteeseen ja sen aiheuttamiin ääniin Sami ei juuri reagoi, mutta silti Sami arvostaisi hieman rauhallisempaa elinympäristöä, josta löytyisi mukavia metsiä lenkkimaastoiksi. Sami ottaa paljon tukea koirakaverista ja on yksinään selvästi epävarmempi, joten Samin tulevassa kodissa tulisikin olla mukava koirakaveri tai useampia. Kotihoitopaikassa Samilla on seuranaan vanhempi narttu.

Samilla kestää jonkin aikaa tottua uusiin ihmisiin, mutta tuttujen kesken se on iloinen hännänheiluttaja, joka nauttii maharapsutuksista. Leikkisyyttäkin on alkanut vähitellen löytyä ujouden karistessa. Ilman koirakaveria Samin luottavaisuus ja leikkisyys kuitenkin karisee ja se vetäytyy takaisin omaan kuoreensa.

Sisäsiisteys on Samilla jo hyvin hallussa ja myös yksin kotiin jääminen sujuu hyvin niin koirakaverin kanssa kuin ilmankin. Sami on kotioloissa (kerrostalo) hiljainen eikä juuri hauku. Hoitotoimenpiteet Sami antaa tehdä mukisematta, ja jos tassut rapaantuvat ulkoillessa, on Sami etunenässä suihkujonossa ja nauttii peseytymisestä. Myös automatkailu sujuu ongelmitta.

29.3.2018
Sisarusjoukon viimeinenkin on Suomessa. Sami pääsi opettelemaan kotikoiran taitoja hoitopaikkaan Helsinkiin.

28.1.2018
Rauhallinen ja ystävällinen Sami on komea ja sympaattinen poika. Tarhaelämä on Samista kovin kurjaa ja siksi se haluaisi pian omaan kotiin.

Sami on asustanut tarhalla nyt puolisen vuotta. Alkuaikojen vilkas ja iloinen pentu on vaihtunut rauhalliseen ja vähän surulliseenkin nuoreen poikaan. Tarhalla asuminen on Samille selvästi erityisen rankkaa. Se oleskelee mieluiten aitauksen takaosassa eikä edes tule heti tekemään tuttavuutta, kun aitaukseen menee.

Kuitenkin sain pian hämmästyä, kun aluksi mökkiin piiloon luikkiva Sami alkoikin äkkiä heiluttaa häntää ja tuli nuolemaan käsiä. Se iloinen, ystävällinen Sami asuu siis edelleen vähän ujoksi muuttuneen ulkokuoren alla. On todella surullista, että Sami on joutunut jäämään tarhalle kasvamaan, sillä selvästikin sen on hyvin vaikea sopeutua meteliin ja raisuihin koirakavereihin. Sami vaikuttaa rauhaa rakastavalta pojalta, joka haluaisi vain päästä paikkaan, missä sen ei tarvitsisi koko aikaa olla ulkona kylmässä, toisten koirien komenneltavana.

Koska Sami on jäänyt vähän varovaiseksi pojaksi, etsii se ymmärtäväistä omistajaa, joka osaa antaa Samille aikaa sopeutumiseen. Aivan kaupungin keskustaan Sami ei halua muuttaa, mutta hiljaisena poika voisi kerrostaloasuminen kyllä muuten onnistua. Rauhallinen koirakaveri olisi varmasti Samille myös hyvä tuki ja turva sopeutumisessa uuteen elämään.

Viipurin koirat - Sami

12.8.2017
Utelias ja komea Sami odottaa kovasti kutsua omaan kotiin! Kai tätä suloista spanielisekoitusta odottaa se oikea ihminen jo Suomessa?

Sami ja sen siskot SandySaagaSiiriSylvia ja Sini joutuivat Irinan tarhalle ihan pieninä pentuina. Ne hylättiin kauniin ja ystävällisen emonsa kanssa, ja pitkään pieni koiraperhe jakoi yhteiden aitauksen. Koitti kuitenkin aika, kun emo oli syytä erottaa iloisista lapsistaan ja nyt kuusikko seikkailee isossa muiden pentujen laumassa reippaina ja uteliaina!

Sami on pentueen ainoa poika. Se on luonteeltaan kuitenkin hyvin samantyyppinen kuin siskonsa: iloinen ja utelias, ja mielellään tulee tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin.

Sami on kuitenkin kasvanut pienestä pennusta asti tarhalla, joten sillä ei ole kokemusta juurikaan muusta kuin tarhaympäristöstä. Sen mielestä monet uudet asiat voivatkin olla vähän ihmeellisiä. Uuden omistajan tulee siis ymmärtää, että Samin kanssa tulee tutustua sille uusiin asioihin ja tilanteisiin rauhallisesti ja pennun omassa tahdissa, jotta se saa ihmetellä rauhassa ja todeta, etteivät uudet asiat niin outoja olekaan.

Pentuja emo on noin 40 cm spanielisekoitus. On oletettavaa, etteivät pennutkaan venähdä jättiläisen mittoihin. Pentujen isästä ei kuitenkaan ole tietoa, joten varmuutta näiden tulevasta aikuiskoosta ei ole kenelläkään.

Sami haaveilee pian matkasta omaan kotiin. Jos Sami osaisi kirjoittaa, se kirjoittaisi varmaankin, että uuden omistajan tulee osata suhtautua ymmärtäväisesti, jos pientä koirapoikaa jotkut asiat tässä maailmassa vielä jännittävät. Ja että turhista ei saisi hermostua, vaikka se sama koirapoika joskus laittaisi kotona paikkoja hyrskynmyrskyn. Sami toivoisi myös, että omistaja jaksaisi opastaa häntä koirilta toivottuihin tapoihin kärsivällisesti, sillä Sami tulee kyllä tekemään parhaansa, että oppii asiat mahdollisimman hyvin. Lopuksi Sami liittäisi mukaan kuvan, jossa se katsoo suoraan kameraan ja suoraan uuden omistajansa silmiin: joko lähdetään kotiin?

Viipurin koirat - Sami 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.