Dina

Sukupuoli: narttu
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 7/2017

27.1.2018
Dina muutti omaan kotiin Kouvolan seudulle. Onnea Dinalle ja perheelle!

27.12.2017
Vilkas ja pieni terrierityttö Dina odottaa kotiehdokkaita pk-seudulla.

Leikkisä ja aktiivinen Dina on rapsutuksia rakastava kainaloinen hoitoperheelleen, joka mieluusti rentoutuu nautiskelemaan hellittelyistä sylissä. Dina voi alkuun haukkua uusille tuttavuuksille, mutta ystävystyy kyllä nopeasti vieraiden kanssa. Lasten kanssa Dina on tullut hyvin toimeen eikä enää säpsähdä äkkinäisille liikkeille tai äänille. Hoitoperheen muiden koirien kanssa Dina tulee hyvin juttuun eikä pelästy vaikka 30-kiloinen roikale haluaa aloittaa leikin. 

Dina ei ole vielä sisäsiisti ja vahinkoja sattuu, mutta on kuitenkin hoksannut että tarpeet tehdään ulos. Ulkoilusta ja lumessa pyörimisestä Dina tykkää ja kulkee reippaana liikenteessä. Vastaantulevista koirista Dina on epvarma ja voi haukkua niille. Dinan tulevan kodin pitäisikin varautua hyvän hihnakäytöksen harjoitteluun. Dina osaa olla yksin muiden koirien kanssa, mutta täysin yksin ilman koiraseuraa se ei ole ollut. Mikäli Dinan tuleva koti olisi kodin ainokaisena, pitäisi yksinoloja olla valmis treenaamaan. Dina on tällä hetkellä hoidossa omakotitalossa. Alkuun Dina reagoi moniin talon ulkopuolelta tuleviin ääniin haukkumalla, mutta se on ajan kuluessa vähentynyt. Kerrostalo ei kuitenkaan liene Dinalle paras asumismuoto.

Dina on mainio ja symppis pikkutyttö, jonka löytää joka yö vierestään nukkumasta tyytyväisenä tuhisten. Painoa Dinalla on tällä hetkellä n. 7 kiloa ja aikuisena se jääkin pienehköksi.

Viipurin koirat - Dina kotihoidossa 12/2017

Dinan yhteyshenkilönä toimii Ira.

30.11.2017
Dina matkasi siskonsa kanssa Suomeen ja odottaa kotiehdokasta hoitopaikassaan pk-seudulla.

10.11.2017
Suloinen Dina on ihanan reipas, terrierimäinen pikkutyttö. Vaikka Dina onkin ihan syötävän suloinen pentu, haluaa se kodin, jossa se pääsee elämään reipasta, koiramaista elämää!

Dina ja sen sisarukset Shulia ja Druzhok sekä jo kodin saanut Sharik, päätyivät Olgan tarhalle parikuisina pikkupentuina. Ne ovat varttuneet Olgan hoivissa reippaiksi ja iloisiksi pennuiksi, joilla rokotukset ovat nyt voimassa ja matka Suomeen voisi alkaa koska tahansa.

Dina on kova viipottaja, joka pieni häntä heiluen haluaa tehdä tuttavuutta vieraidenkin ihmisten kanssa. Ihan vähän sitä voi hetkittäin ujostuttaa, mutta nopeasti uteliaisuus voittaa ja Dina haluaa taas huomiota ja silityksiä.

Dinassa ja sen sisaruksissa on selvästi aimo annos jotain terrieriä, joten sopii olettaa, että luonnekin tulee olemaan sopivan terrierimäinen. Omaa tahtoa voi siis olettaa löytyvän aimo annoksen, ja uuden omistajan tuleekin ymmärtää, että pienestä koostaan huolimatta Dina tulee tarvitsemaan arkisten tapojen opettelua ja johdonmukaista kasvattamista. Dinasta tuskin tulee sohvaperunaa, vaan se tulee tarvitsemaan paljon reipasta liikuntaa ja aktivointia, ettei tylsyys pääse iskemään ja kotia muotoilla uuteen uskoon.

Vaikka Dina on tarhaoloissa reipas, on syytä kuitenkin muistaa se, että kaikki tarhan ulkopuolinen elämä on sille varsin uutta. Sitä voi siis ujostuttaa uudet asiat ja ihmiset alkuun selvästi. Rauhallisella totuttamisella ja ohjaamisella Dina kuitenkin tottuu vielä moniin asioihin, kunhan sille annetaan aikaa edistyä omassa tahdissaan.

Viipurin koirat - Dina, Shulia & Druzhok 25.11.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.