Dodo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

9.12.2018
Dodon hoitopaikasta tuli koti <3

6.11.2018
Ihastuttava Dodo odottaa omaa kotia Pornaisten seudulla ja lähettää tuoreita terveisiä hoitopaikastaan.

Dodon kotihoitaja kertoo:

"Dodo on nyt ollut kotihoidossa kolmisen viikkoa maaseudun rauhassa. Ensimmäiset päivät oli jännittäviä ja väisti minua aina kun kävelin ohi tai kohti, eikä tullut ovista sisään ennen kuin olin pois näkyvistä. Nykyään juostaan ovista sisään jo kuin vanha tekijä ja leimaantui minuun nopeasti ja hakeutuu lähelle siliteltäväksi. Dodo tulee loistavasti juttuun pikkukoirani kanssa, syövät päät vierekkäin luita ja leikkivät vetolelulla yhdessä eikä ole koskaan ollut mitään ärähtelyjä suuntaan eikä toiseen.

Dodo on vieraiden koirien suhteen alkuun pelokas, sitten välinpitämätön ja ennemmin alistuva eikä ole osoittanut mitään dominointiin viittavaa, eikä ole provosoitunut toisten murinoista. Puhuu hyvin koiraa ja kunnioittaa toisen tilaa. Dodo kuitenkin selkeästi pitää toisista koirista alkujännityksen jälkeen ja varmasti arvostaisi koiraseuraa tulevassa kodissaan. Dodo on ollut alusta lähtien täysin sisäsiisti ja osaa pyytää ulos tarvittaessa. Ei ole kärsinyt eroahdistuksesta eikä ole puolustanut ruokaansa, antaa ottaa vaikka luun suusta. Autoon hyppää jo itse, se on sille selkeästi kuin turvapaikka, vaikka alkumatkasta saattaakin vielä hieman läähättää jännityksestä.

Ulkomaailma autoineen, vastaantulijoineen ja koirineen on Dodolle vielä kauhistuttava paikka, ja pelottavia asioita kohdatessa on paras mennä pusikkoon tai ojanpohjalle piiloon. Mutta tutuissa, rauhallisissa paikoissa kirmaa iloisesti ja oppi noutamaan frisbeenkin toisen koirani oppeja seuraten. Ensin jahtaamalla frisbeetä jahtaava koiraani ja lopulta kantamalla frisbeen suoraan eteeni :)

Vieraiden tullessa muuten hiljainen Dodo vahtihaukkuu toisen koirani yllyttämänä, mutta rauhoittuu nopeasti ja asettuu omalle pedilleen nukkumaan. Dodo ei kuitenkaan ole vielä antanut kenenkään muun koskea tai ottanut nameja muilta, eikä uskalla vielä liikkua vapautuneesti turvapaikaltaan huoneen nurkasta vieraiden ollessa paikalla. Kuitenkin on edistynyt ja viimeaikoina tullut jopa samalle sohvalle makoilemaan vieraan kanssa. Dodo on todella utelias, ja vaikka sitä pelottaakin se on ennemmin aina samassa huoneessa tutkailemassa tapahtumia turvallisen välimatkan päästä.

Dodo on todella kiltti, hyvätahtoinen herkkäsieluinen koira, joka tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä opetellessaan luottamaan ihmisiin ja ulkomaailmaan. Minun seurassani kotioloissa on kuitenkin kuin mikä vain normipentu. Iloinen, leikkisä ja hyvätapainen ja suorastaan koominen, hävitessään vetokilpailut sitä kolme kertaa pienemmälle koiralle!

Dodo on tällä hetkellä n. 55cm korkea ja 20kg."

18.10.2018
Dodo muutti sijaiskotiin harjoittelemaan kotikoiran elämää. Dodo on tavattavissa Pornaisten seudulla.

5.10.2018
Dodo kävi sterilisoitavana.

13.9.2018
Dodon tautitestit valmistuivat: sydänmato-, borrelia-, babesia-, anaplasma-, erlichia- ja leishmaniatestit olivat negatiivisia, eikä verinäytteestä löytynyt mikrofilarioita.

Viipurin koirat - Dodo 25.8.2018

Viipurin koirat - Dodo 11.8.2018

9.7.2018
Dodo katselee tulijoita tarkasti - onko teistä kavereiksi? Dodo on vähän ujo tyttö, mutta herkkujen voimalla se tulee varovasti tutustumaan.

Dodo ja sen siskot Dori, Daina ja Danja kulkeutuivat Olgan tarhalle läheisestä pikkukylästä. Siellä asui navetassa synnyttänyt tyttökoira, joka sai peräti 9 pentua. Paikalliset onnistuivat löytämään niistä viidelle kodit ja neljälle jäljelle jääneelle Olga lupasi tarjota turvapaikan. Nyt siskokset ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat pian valmiita uusiin seikkailuihin Suomessa.

Dodo ujostelee uusia ihmisiä aluksi aika paljon. Aidan verkon takaa se tulee kyllä iloisesti tervehtimään, mutta kun aitaukseen astuu sisälle, iskee ujous päälle ja Dodo livahtaa kauemmas. Aitauksessa istuskelu ja herkkujen tarjoaminen kuitenkin auttavat ja Dodo tulee pyörimään lähelle. Rapsutettavaksi se ei kuitenkaan tohdi oikein jäädä.

Syliin ottaminen oli Dodosta jännittävää, mutta kiltisti se silti kohtaloonsa tyytyi. Dodo-rukka ei tähän astisessa elämässään ole varmasti montaa kertaa syliin päässyt, joten ihmekös tuo, että se on outoa ja jännittävää. Rauhallinen jutteleminen ja silittely saivat Dodon kuitenkin toteamaan, että tämähän onkin ihan ok juttu.

Dodosta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen tyttö. Koska se on vähän ujo pentu, haluaisi se jo pian omaan kotiin. Dodo haaveilee sellaisesta omistajasta, joka ymmärtää, että monet asiat ovat sille vielä ihmeellisiä ja se tarvitsee oman aikansa niiden ihmettelyyn. Kuitenkin ajan kanssa ja koiran tahdissa edeten Dodo reipastuu varmasti paljon ja jonain päivänä niitä ihmeteltäviä asioita ei toivottavasti enää paljonkaan ole. Siihen uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua, että aikaa siihen tulee menemään ja mahdollista on, että Dodon elämään jää aina asioita, jotka sitä vähän ujostuttavat.

Koirakaveri uudessa kodissa odottamassa olisi Dodosta aivan huippujuttu. Sen tassunjäljissä olisi turvallista katsastella maailmaa. Kovin vilkkaan kaupungin keskustaan Dodo ei myöskään halua muuttaa, sillä se voi tässä vaiheessa olla ujolle pennulle vielä liian jännittävä asuinympäristö.

Viipurin koirat - Dodo 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.