Fendi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2017

1.11.2018
Fendi muutti omaan kotiin Pirkanmaan suunnalle.

26.10.2018
Fendi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

Fendille tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

24.7.2018
Fendistä on kasvanut huomiota herättävän kaunis tyttö. Ihmisistä Fendi innostuu kovasti, mutta tarhalla vietetyt kuukaudet ovat jättäneet Fendiin pientä varovaisuutta.

Fendi heiluttaa täpinöissään häntäänsä ja kurottelee tassuillaan ihmisiin päin kun tarhavieraat saapuvat näköpiiriin. Tyttö on niin innoissaan ettei tiedä miten päin olisi, mutta ihmisten astuessa sisälle aitaukseen iskee pieni jännitys. Fendi juoksentelee edestakaisin vieraiden ja turvallisen kopin välillä eikä oikein uskalla jäädä rapsuteltavaksi. Kun aitauksessa istuskelee kaikessa rauhassa, lisääntyy Fendin rohkeus askel askeleelta ja varsinkin rohkeampien kavereiden turvin sekin uskaltaa tulla pusuttelemaan sormia. 

Fendi vaikuttaa kovin ystävälliseltä ja kiltiltä tytöltä, mutta harmillisesti tarhalla vietetty aika huonoine sosiaalistamismahdollisuuksineen on tehnyt aiemmin niin reippaasta Fendistä varovaisemman. Fendille lottovoitto olisikin koirakaverillinen koti vähän rauhallisemmalta alueelta kokeneen ja ymmärtäväisen ihmisen kaverina. Ajan kanssa Fendi varmasti reipastuu, mutta tuleeko siitä koskaan rohkeata huimapäätä jää nähtäväksi. Ihana Fendi jää toiveikkaana odottamaan oman ihmisen yhteydenottoa.

Viipurin koirat - Fendi 13.7.2018

31.12.2017
Fendi hipsuttaa tervehtimään kovin ilahtuneena. Vihdoin joku huomaa hänetkin! Pieni häntä vipattaa tuhatta ja sataa, eikä Fendin riemusta tahdo tulla loppua.

Fendi ja sen veli Fargo asustavat Irinan tarhalla isossa pentulaumassa. Siellä ei ole helppoa erottautua muista, sillä ympärillä vilisee iso liuta toinen toistaan vilkkaampia ja suloisempia pentuja. Fendi on yksi niistä, jotka ilahtuvat uusista tuttavuuksista ihan mahdottomasti. Eikä mikään ihme, sillä tarhalla saa ihmisten huomiota vain kovin vähän, kun jakajia sille on loputtomasti.

Fendi on suloinen pikkutyttö, joka juoksee jokaisen tulijan luokse iloisesti. Välillä se pyrähtää painileikkeihin pentukavereiden kanssa, mutta palaa sitten taas pian hakemaan silityksiä ja herkkuja. Syliin nostaminen sai Fendin vähän jännittämään - se taisi olla varsin uusi kokemus, mutta nopeasti Fendi siinäkin rentoutui ja totesi sen ihan kivaksi hommaksi.

Fendistä tulee aikuisena keskikokoinen tyttö. Sen geeneissä lienee parrasta päätellen jonkin terrierin perimää, joten saattaa olla, että siitä varttuu vielä sopivan terrierimäinen kaveri. Pelkästään sohvankoristeeksi tai korttelinkiertäjäksi Fendi ei siis halua, vaan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa ehditään ja halutaan puuhailla!

Pennun kasvattaminen hyvin käyttäytyväksi aikuiseksi koiraksi on aina pitkäjänteinen projekti. Joskus siinä tarvitaan pinnan venytystä ja sataan laskemista, joskus taas kaikki tuntuu sujuvan helpommin kuin olisi ikinä uskonut. Suurin osa joutuu kohtaan molemmat puolet asiassa. Fendi etsii omistajaa, joka haluaa ja pystyy sitoutumaan tytön kasvattamiseen ihan täysillä - Fendikin tekee varmasti parhaansa, että yhteiselämästä muodostuisi koiramaisen mukavaa. Jos olet harkinnut asian hyvät ja huonot puolet moneen moneen kertaan, odottaa Fendi kovasti yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Fendi 13.3.2018

Viipurin koirat - Fendi 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.