Lisa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 12/2017

29.8.2018
Lisa sai kodin Tampereen seudulta.

24.8.2018
Lisa kävi steriloitavana.

29.7.2018
Lisa on kotiutunut hoitopaikkaan hyvin. Lisan kotihoitopaikka sijaitsee maalaiskylän keskustassa Hämeenkyrössä Pirkanmaalla. 

Lisalla on kotihoidossa kaverina aikuiset uros- sekä narttukoirat, joiden kanssa se tykkää leikkiä ja ne tulevat keskenään hyvin toimeen. Lisa rakastaa metsälenkkejä ja helteillä se on innostunut uimaan pitkiäkin matkoja. Lisa on energinen ilopilleri, joka tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa ja se onkin saanut paljon uusia koirakavereita. Uusien ihmistuttavuuksien kanssa tyttö on alussa varovainen, mutta menee hetken tuumaustauon jälkeen uteliaana tutustumaan. Hoitopaikassa Lisasta on tullut kotihoitajan vauveli, joka haluaa nukkua öisin vieressä ja tykkää muutenkin olla lähellä. 

Lisa oppii nopeasti uusia asioita, iloitsee onnistumisesta ja on helposti motivoitavissa herkkujen avulla. Sisäsiisteys on tytöllä jo hyvällä mallilla, vaikka satunnaisia vahinkoja voi vielä sattua. 

Lenkit Lisan kanssa sujuvat hyvin. Jos jokin oikein hyvä haju osuu nenään, saattaa se intoutua vetämään hihnassa. Liikennettä tyttö ei hätkähdä, eikä ole moksiskaan esimerkiksi polkupyöristä tai mopoista. Lisa pitää myös autolla matkustamisesta. 

Lisa viihtyy myös hyvin itsekseen leikkien ja tutustuen ympäristöön. Vaikka Lisa haukkui edellisessä hoitopaikassa jäädessään ainoana koirana yksin kotiin, ei sillä ole todettu haukkuherkkyyttä nykyisessä paikassa. Lisa on ollut työpäivien ajan ongelmitta kotona koirakavereiden kanssa. Varmuuden vuoksi Lisa etsii kotia kodista, jossa sillä olisi yksi tai useampi koira kaverina.

Viipurin koirat - Lisa kotihoidossa 2.8.2018

12.6.2018
Lisa kävi tehosterokotuksilla, eli se on saanut rokotukset kertaalleen myös Suomen puolella.

18.5.2018
Lisa on iloinen tyttö, jolle etsitään koirakaverillista kotia. Lisaan pääsee tutustumaan Hämeenkyrössä.

"Lisa on aivan ihana nuori tyttökoira. Alle viikossa hän on sopeutunut loistavasti hoitokodin arkeen ja ilostuttaa koko perhettä. Lisa suhtautuu uuteen lähes poikkeuksetta avoimesti; useimmiten istahtaa alas ja jää ihmettelemään ja tarkkailemaan tilannetta. Kerrostalon rapusta kantautuvat äänet eivät häntä häiritse. Raput hän kulkee jo itse ylös ja alas ja on lähes sisäsiisti. Hyvin nopeasti hän ymmärsi, että tarpeet tehdään ulos, mutta jos sisällä on tullut yllättävä hätä, niin pissat on tehty joka kerta paperille. Remmissä kulkeminen onnistuu hyvin, samoin autolla matkaaminen.

Lisa rakastaa metsälenkkejä ja veden äärellä puuhastelua. Hoitotoimenpiteet ja esimerkiksi kynsien leikkaaminen hoituvat loistavasti, sillä Lisa on todella ihmisrakas ja nauttii saamastaan huomiosta, rapsutuksista ja läheisyydestä. Hän nukkuukin aina kainalossa tai jollakin tapaa kiinni rakkaassa/rakkaissa ihmisissä. Koiraystävien kanssa hän osaa olla sopivasti alistuva ja tulee ainakin tällä hetkellä kaikkien kanssa toimeen. Lelukopasta haetaan lelut ja luut, eikä hän ole tehnyt minkäänlaisia luvattomia tuhoja – joskaan hän ei ole ollut kovin pitkiä aikoja vielä yksin.

Lisa elää kaupunkiympäristössä, jossa on paljon erilaisia ääniä ja liikettä. Hän suhtautuu välinpitämättömästi ohikulkeviin autoihin, rekkoihin, pyöriin, lastenrattaisiin, ihmisiin, skeittailijoihin jne. Hän saattaa hieman säikähtää ensikohtaamista uuden asian kanssa, mutta seuraavaksi vilkaisee omaa ihmistä ja jos hän on kuin mitään syytä huoleen ei ole, niin Lisakin hyväksyy uuden asian. Vain vieraisiin ihmisiin, jotka haluavat lähestyä häntä ulkona, hän suhtautuu hieman varoen ja vetäytyy tilanteesta oman ihmisen jalkojen juurelle. Jos aikaa on enemmän, hän antaa silittää ja lähestyä normaalisti. Kaiken kaikkiaan Lisa on ihmisrakas, iloinen, oppivainen, sopivasti rauhallinen, hellä ja kiltti tyttö. Hän saa hoitokodin väen nauramaan puuhastellessaan isojen tassujen ja suloisen olemuksensa kanssa ja hänen upea luonne on vienyt hoitokodin väen sydämestä ison palan. Lisa kiintyy vahvasti omaan ihmiseen, joten eroahdistusta saattaa ilmetä. Hoitokodissa Lisa on ainoa koira, mutta koirakaveri uudessa kodissa voisi olla mieluisa asia. Suhtautumisesta kissoihin ei ole kokemusta, mutta luultavasti Lisa sopeutuisi siihenkin tilanteiseen kuten muihinkin – ilman mitään ongelmia.

Lisalle toivotaan rakastavaa kotia, jossa neidille olisi paljon aikaa ymmärrystä, jotta hyvin alkanut sopeutumisvaihe jatkuisi rauhallisesti ja luontevasti tästä eteenkinpäin."

Viipurin koirat - Lisa kotihoidossa 18.5.2018

11.5.2018
Lisa muutti Suomeen ja pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia. Lisa odottaa hakemuksia Helsingissä.

10.4.2018
Innokas pieni pusutyttö Lisa löytyi yksinään hylättynä ja sen tie vei tarhalle. Lisa on mainio ja reipas pentu, mistä löytyisi oma koti?

Pentulauman keskeltä erottuu kaunis vaaleaverikkö, joka pomppii innoissaan häntä heiluen odottaen milloin pääsisi tervehtimään tarhavieraita. Lisan mielestä ihmiset on ehdottomasti parasta maailmassa eikä se taida jäädä kellekään epäselväksi. Kyllähän pentukavereidenkin kanssa on kiva leikkiä, mutta ei mikään silti vedä vertoja niille ihanille rapsutuksille mitä huomion- ja läheisyydenkipeä pentu on kovasti vailla. Lisa vaikuttaa sosiaaliselta, reippaalta ja ihmisrakkaalta pennulta, ja kovasti se odottelee milloin oma koti löytyisi.

Lisan menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa. Siihen tulee kuitenkin varautua, ettei Lisa tiedä mitään kotikoiran elämästä ja kaikki on sille uutta. Harjoitukset on aloitettava alkeista niin sisäsiisteyden, yksin olemisen kuin hihnassa kulkemisenkin osalta. Lisa toivoo tulevalta omistajaltaan aikaa ja ymmärrystä uusien asioiden opetteluun, ja ehkä myös vähän kärsivällisyyttä pienen pennun toilailuihin ja jekkuihin. Peruskoulutustakaan ei sovi unohtaa, jotta arki olisi kaikille mieluisaa ja Lisasta kasvaisi hienokäytöksinen koirakansalainen.

Viipurin koirat - Lisa 13.4.2018

Viipurin koirat - Lisa 2.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.