Pihka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2018

19.2.2019
Pihkan, nyk. Dobbyn kuulumisia omasta kodista:

"Meille saapui neljä kuukautta sitten suloinen, vähän epäluuloinen mutta nopeasti huomiota hakeva pentu, joka sai nimen Dobby. Automatka kotiin sujui mukavasti sylissä matkustaen ja suihkusta selvittiin, vaikka siitä ei kyllä nautittu. Alkushokin ja paikkojen tutkimisen jälkeen neiti rauhoittui omalle sängylleen ja tyytyväisenä nojasi kylkeen, kun istuin lattialle rapsuttelemaan. Alusta asti Dobby oli sisäsiisti, ihan paria vahinkoa ja jännäpissaa vieraitten luona lukuun ottamatta. Ensimmäiset viikot kierrettiin samoja pieniä lenkkejä kotikulmilla, eikä naapuruston koiria, tai ihmisiä, uskallettu vielä moikata. Kun iski jännä paikka, Dobby jäätyi niille sijoilleen ja joskus sai maanitella herkkujen kanssa kauankin ennen kuin matka jatkui, yleensä takaisin kotiinpäin.

Pikkuhiljaa alettiin tutustumaan muihin koiriin, tekemään pitempiä lenkkejä hienosti hihnassa ja nauttimaan vieraidenkin rapsutuksista. Nyt meillä asuu tosi reipas nuori neiti, joka rakastaa kaikkia meillä käyviä uusia ihmisiä ja leikkisi jokaisen ulkona vastaantulevan koiran kanssa. Julkisissa matkustetaan innoissaan ja pitemmätkin junamatkat, sekä autoilu sujuu ilman mitään ongelmia. Käydään yhdessä kahviloissa, markkinoilla ja koiraystävällisissä kaupoissa, joista Musti & Mirri on ehdoton lemppari. Dobby oppi tosi nopeasti istu, maahan, tassu ja odota -komennot ja uusia temppuja opetellaan koko ajan. Lempileluja on kaikki vinkuvat, ne mihin saa ruokaa sisään ja tyhjät pahvipurkit, joita on erityisen hauska tuhota! Yksinolo sujuu ilman suurempia ahdistuksia kunhan aamulla on saanut kunnon lenkin ja kong-leluun on jätetty herkkupalaa. Välillä hän tylsistyessään pistelee poskeen päiväpeittoa tai repii tyynyjen pumpulit ulos, kun ollaan koulussa, mutta se on niin pieni paha kaiken sen ihanan ohella mitä tämä karvakaveri on meille tuonut, että on vaikea edes hermostua tästä.

Siinä parani kertaheitolla sekä Dobbyn elämänlaatu tarhalta kotioloihin muuttaessa, että meidän saadessamme tämä kaikkien sydämet sulattava koirakaveri rikastuttamaan elämäämme. On mahtavaa tulla kotiin aina yhtä iloisen hännänheiluttajan odottaessa onnellista jälleennäkemistä. Yleisesti Dobby on hyvin rauhallinen kaveri, ja riehumiset riehutaankin yleensä ulkona, etenkin koirapuistoissa missä muiden kanssa leikitään hienosti. Hän on kovin ihmisrakas, oikea sylikoira ja aina valmis halailemaan ja pussailemaan, jopa vieraampienkin ihmisten kanssa. Meillä ollaan ihan rakastuneita uusimpaan perheenjäseneen!"

18.10.2018
Pihka sai kodin Helsingistä.

21.9.2018
Pihkalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

22.8.2018
Suloinen Pihka on reipas ja ihmisrakas pentu, jonka häntä vipattaa tuhatta ja sataa kun ihmisvieraat ilmestyvät tarhalle.

Pihka päätyi alkukesällä yksinään tuntematonta reittiä pitkin Irinan tarhalle. Tyttö ei näyttänyt olevan moksiskaan tarhalle joutumisesta vaan iloisena paineli muiden pentujen kanssa leikkien ja pehmoleluja suussaan kiikuttaen. Ihmisiä kohtaan Pihka vaikuttaa kovin luottavaiselta pennulta. Se ei arastele tarhalla käyviä miesvieraitakaan eikä muutenkaan kuluta kallisarvoista aikaa turhaan tuumailuun vaan haluaa mieluummin ottaa kaiken irti ihmisten kanssa seurustelusta. Vaikka Pihka tulee reippaasti hakemaan huomiota ja rapsutuksia, ei se ole niitä koko ajan vaatimassa. Silitysten lomassa voi aivan hyvin ottaa erän köydenvetoa muiden pentujen kanssa tai ihmetellä ja tutkia mitä aitauksen ulkopuolella tapahtuu.

Pihka vaikuttaa mitä mainioimmalta pikkunappulalta, joka reippaana pentuna soveltunee monenlaiseen ympäristöön. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että omaan kotiin muutto ja kavereiden jättäminen tarhalle on reippaallekin pennulle iso muutos. Kun kaikki tuttu ja turvalliseksi koettu katoaa ympäriltä, alkuun voi iskeä kova jännitys. Ymmärtäväisen ihmisen käsissä rauhallisesti ajan kanssa uuteen ympäristöön totuttaen Pihkakin varmasti sopeutuu uuteen elämäänsä, sillä voittaahan oma ihminen, kasa leluja, kunnon sapuska, päivittäiset leikit ja seikkailut ulkona sekä turvallinen ja rakastava kotiympäristö ankean tarhan ihan milloin vain!

Pihka on varhaissterilisoitu tarhalla liikkuvan klinikan toimesta elokuun alussa.

Viipurin koirat - Pihka 13.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.