Siiri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 3/2017

11.3.2018
Siiri sai kodin Tampereelta.

8.2.2018
Siirillä on kotiehdokas eikä siitä oteta tällä hetkellä vastaan enempää adoptiohakemuksia.

7.2.2018
Siiristä otettiin ESBL-seurantanäyte, joka oli negatiivinen.

13.1.2017
Siiri on leikkisä ja iloinen nuori tyttö, joka odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Helsingissä.

Siiri eli kotoisemmin Mörö on sujahtanut kotikoiran elämään hyvin. Ensimmäisen kuukauden aikana Siiri on osoittautunut perusluonteeltaan iloiseksi ja leikkisäksi koiraksi, joka ei kuitenkaan ole vielä aivan vakuuttunut että kaikki tahtovat tälle pienelle suloiselle otukselle vain hyvää. Tulevalta omistajalta/omistajilta vaaditaankin erityistä rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä epävarman koiran luottamuksen voittamiseksi ja siksi Siiriä ei luovutetakaan ensimmäiseksi koiraksi.

Siiri arvostaisi uudelta kodiltaan varmasti koirakaveria, mutta aivan välttämätön se ei ole. Hoitopaikan vanhemmasta nartusta haetaan edelleen tukea, vaikka myös hoitoihmisen rohkaisut toimivat ja jännittäviin asioihin ollaan tottumassa niin nopeasti, ettei rohkaisuja juuri enää tarvita. Vain vilkasliikenteisimmillä paikoilla, joissa liikkuvia ärsykkeitä lähestyy joka suunnasta, joudutaan hämmennyksiin ja katsotaan paremmaksi istahtaa tien sivuun odottamaan kunnes tilanne hieman rauhoittuu - ja sitten jatketaan matkaa häntä pystyssä.

Kadulla vastaantulevat koirat saavat Siirin ilostumaan valtavasti, mutta lähietäisyydellä tyttöä alkaa kovasti jännittää. Riippuu hieman koirasta (tai päivästä) voittaako uteliaisuus ujouden ja uskaltaako Siiri kuitenkin hieman tervehtiä.

Kotona Siirin lempipuuhia on lelujen kanniskelu ympäriinsä. Myös kotihoitajan lapaset, sukat ja kenkien pohjalliset ovat jatkuvasti hukassa. Erityisesti Siirin mieleen tuntuvat olevan palloleikit ja pallojen perässä pomppiminen. Siiri tykkää rapsutuksista, muttei ole jatkuvasti niitä hakemassa. Illalla se tuhisee kainalossa kunnes on aika laittaa kirja sivuun ja sammuttaa valot; silloin Siiri siirtyy omalle pedille, mutta aamulla, kun aletaan heräillä, tullaan taas kainaloon ja kun pieni häntä hakkaa patjaa tump-tump-tump niin eihän siinä enää voi nukkua.

Kaiken kaikkiaan Siiriä voisi luonnehtia koiraksi, joka miettii ensin ja toimii sitten. Kun Siirille juttelee, se katsoo nappisilmillään kysyvästi ja näyttää siltä kuin yrittäisi kovasti ymmärtää mitä tämä ihminen meinaa. Samoin kun jotain jännää tulee vastaan: tarvitaan pieni pysähdystauko tilanteen arvioimiseksi ennen kuin matkaa voidaan jatkaa. Ja kun Siirille heittää pallon, se katsoo ensin palloa, sitten ihmistä ja vielä kerran palloa ennen kuin pomppaa perään. Luultavasti vauhtia tulee vielä lisää kunhan luottamus kasvaa eikä jokaista tilannetta tarvitse enää erikseen miettiä.

30.11.2017
Onni potkaisi Siiriä kun sille löytyi hoitopaikka Helsingistä.

12.8.2017
Kauniin musta Siiri katselee pää vinossa tummilla silmillään - tulitko sinä hakemaan minut pois tarhalta?

Siiri ja sen sisarukset SandySaagaSini, Sylvia ja Sami joutuivat Irinan tarhalle ihan pieninä pentuina. Ne hylättiin kauniin ja ystävällisen emonsa kanssa, ja pitkään pieni koiraperhe jakoi yhteiden aitauksen. Koitti kuitenkin aika, kun emo oli syytä erottaa iloisista lapsistaan ja nyt viisikko seikkailee isossa muiden pentujen laumassa reippaina ja uteliaina!

Siiri on siskojensa tapaan iloinen ja suloinen tyttö. Se juoksee tervehtimään vauhdikkaasti ja haluaa kovasti osansa huomiosta. Siiri haluaisikin jo kovasti omaan kotiin!

Siiri on kuitenkin kasvanut pienestä pennusta asti tarhalla, joten sillä ei ole kokemusta juurikaan muusta kuin tarhaympäristöstä. Siirin mielestä monet asiat ovatkin vielä ihmeellisiä, esimerkiksi syliin nostaminen sai sen vähän jännittämään, vaikka se muuten niin kovasti ihmisistä pitääkin. Uuden omistajan tulee siis ymmärtää, että Siirin kanssa tulee tutustua sille uusiin asioihin ja tilanteisiin rauhallisesti ja pennun omassa tahdissa, jotta se saa ihmetellä rauhassa ja todeta, etteivät uudet asiat niin outoja olekaan.

Pentuja emo on noin 40 cm spanielisekoitus. On oletettavaa, etteivät pennutkaan venähdä jättiläisen mittoihin. Pentujen isästä ei kuitenkaan ole tietoa, joten varmuutta näiden tulevasta aikuiskoosta ei ole kenelläkään.

Siiri etsii tositarkoituksella kotia, jossa tälle suloiselle tytölle halutaan tarjota aktiivinen ja koiramainen elämä. Siihen kuuluu niin arkisten tapojen opettelua kuin paljon rapsuttelua ja uusiin asioihin rauhassa tutustumista. Siiri on tähänastisen elämänsä viettänyt koiratarhalla, joten sisäsiisteys, yksinjääminen, hihnassa kulkeminen ja muut tavat tulee opettaa sille aivan alkeista lähtien. Mutta pitkäjänteinen, sitoutumiskykyinen ja koiraansa kannustava omistaja saa Siirin varmasti oppimaan ja sopeutumaan uuteen kotiin hienosti. Siirin mielestä koirakaveri näyttämässä mallia olisi varmasti plussaa.

Viipurin koirat - Siiri 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.