Hudi

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 2016

24.3.2019
Hudin kuulumisia omasta kodista:

"Hudi saapui meille muutama päivä ennen vuoden 2017 joulua. Olimme päättäneet ryhtyä kotihoitajiksi, sillä meillä oli ennestään kokemusta erilaisista koirahoitolaisista, jotka olivat asuneet kanssamme lyhyempiä ja pidempiä aikoja. 

Pikkuinen Hudi-koira katseli jo kotiinhakumatkalla uteliaasti ulos auton ikkunasta. Pian huomasimme, että olemme tavanneet harvinaisen mainion pienen koirapojan, joka suhtautui maailmaan lempeästi ja reippaasti, vaikka uusiakin asioita - kuten portaat ja kaupungin patsaat - oli paljon. Viipurin koirat ry:n väki oli tehnyt erinomaista työtä ja valinnut koiran, joka sopeutui Helsingin kantakaupungin humuun vaivatta. Niin erinomaista työtä, että ymmärsimme pian, ettemme raaskikaan luopua tästä koirasta, joka oli kuin tehty pieneen perheeseemme.

Hudi on läheisyyden ja hellyyden kipein koira, jonka olemme koskaan tavanneet. Sen koirataidot ovat häkellyttävän hyvät. Se pärjää kenen kanssa tahansa ja saa leikkimisen jo muuten lähes lopettaneet koirat peuhaamaan kanssaan. Ensimmäisen vuotensa aikana Hudi retkeili kymmenessä kansallispuistossa ja sopeutui vaivatta venekoiraksi ja pienellä harjoittelulla myös melontakaveriksi kajakkiin. Sen sijaan veteen se ei vapaaehtoisesti koskaan astu, vaan juo kesällä saaressakin järvestä vettä asettaen tassunsa huolella etäälle vesirajasta. Hudi matkustaa myös vaivatta niin autossa kuin joukkoliikenteellä.

Tämä oppivainen koiruus on käynyt arkitottelevaisuuden perus- ja jatkokurssin ja viimeksi harjoittelimme agilityn esitaitoja yhdessä. Seuraavaksi suunnataan ”do as I do” -kurssille ja agilitya jatketaan varmaan jossain muodossa. Oppimiselle ei tunnu olevan muuta rajaa tai estettä, kuin kouluttajan taidot. Melko usein arvuuttelut Hudin perimästä ovatkin kohdistuneet bordercollien tai muun vastaavan paimenkoiran suuntaan. Jotain hieman pienempääkin rotua on selvästi mukana. 

Hudi on päätynyt Viipuriin Irinan tarhalle kesällä 2017. Miten ja mistä, se on jäänyt täysin epäselväksi, samoin koiran muu tausta. Yhteiselomme aikana olemme tietenkin kehitelleet tästä erilaisia tarinoita. On erikoista jakaa elämänsä sellaisen persoonan kanssa, jonka alkuperästä ei tiedetä. :) Alkujaan lähes mykäksi luulemastamme koirasta on nimittäin paljastunut sangen juttelevainen ja kommentoiva tyyppi. Tämä ihmisten menojen ja puheiden haukkuminen omassa kodissa onkin ainoa asia, joka tavoissa kaipaisi vielä hieman työstöä.

Hudi on jossain vaiheessa selvästi elänyt perheessä, jossa sitä ainakin joku on kovasti rakastanut ja hellinyt. Se oli sisäsiisti tullessaan ja ainoat isommat tavaroiden hajottamiset ovat tapahtuneet kahdella kerralla, kun ripuli on iskenyt sisällä ollessa ja ulos on selvästi yritetty lähes hinnalla millä hyvänsä. 

Hudi on hurmaava koira, joka on täyttänyt elämämme hellyydellä ja ilolla ja tuntuu saavan useimmat muutkin ihmiset hymyilemään ja lajikumppaninsa viihtymään. Se rakastaa hitaita aamuja, läheisyyttä ja on hieman nirso. Hudi on aina valmis kaikkiin puuhiin ja ulkoiluihin, ellei sää ole kovin kehno, sillä sateesta ja tassujen kastumisesta karun Viipurin koiratarhasyksyn kokenut Hudi ei pidä. Kastuminen on siis epäilyttävää kaikissa muissa muodoissa paitsi lämpimässä suihkussa."

30.1.2018
Hudi sai jäädä hoitopaikkaansa asumaan.

21.12.2017
Hudi löysi hoitopaikan ja odottaa nyt Helsingissä oman kodin löytymistä. Hudi asuu keskustassa eikä jännitä kaupungin hulinaa.

14.8.2017
Hudi on hellyttävä nuori poika, joka pitää kovasti ihmisistä. Hudi asustaa Irinan tarhalla.

Hudi-koira alkaa olla jo kasvunsa kasvanut, mutta kovin suurta poikaa siitä ei tullut. Mahdottoman suloinen Hudi nousee kevyesti syliin ja suostuu kiltisti kanniskeltavaksi. Näyttää siltä että Hudi viihtyy hyvin ihmisen lähellä ja luottaa siihen ettei tarhaan ilmaantuneen vieraan seurassa tapahdu mitään pahaa. Rapsuttelut kelpaavat pojalle mainiosti ja Hudi malttaa ottaa ne vastaan rauhassa, ilman riehumista.

Näin kiltti koira olisi varmasti mitä parhainta kotikoira-ainesta, ja oma koti olisikin pojalle paljon oikeampi paikka kuin meluisa koiratarha. Hudin taustasta ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa, joten saattaa olla ettei kotielämä hihnakävelyineen ja sisäsiisteyksineen ole Hudille vielä ihan tuttua kauraa. Rauhallisesti opettelemalla Hudi sisäistää varmasti kaikki tarvittavat kotikoiran taidot siinä missä kuka tahansa tarhalta Suomeen muuttava koira. Sosiaalisena ja ystävällisenä tyyppinä Hudia voi suositella sekä toisen koiran seuraan että talouden ainoaksi koiraksi.

Viipurin koirat - Hudi 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.