Kosta

Sukupuoli: uros
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2017

16.6.2019
Kostan nyk. Ninon kuulumisia omasta kodista:

"Nino on ollut omassa kodissa nyt tasan puoli vuotta ja oikeastaan mitään muuta haastetta ei enää ole, kunhan Nino oppisi kulkemaan autossa ilman että jännittää ja kuolaa. Tosin Nino tietää, että autolla aina pääsee jonnekin mukavaan paikkaan, joko koirakaverin luokse tai mökille ja se tarkoittaa että saa juosta korvat hulmuten. Jännitys ei siis hidasta matkailua, vaan hän pitää tasan tarkkaa huolen, että pääsee mukaan!

Lenkkeily lähti sujumaan parissa kuukaudessa ja siitä ei mennyt monta viikkoa, kun hän oli kokonaan sisäsiisti. Ihan uusi asia on, että malttaa keskittyä tottelevaisuuden opiskeluun ja nykyisin oikein tykkää siitä. Opeteltiin maahan meno hiljattain ihan parissa päivässä.

Nino on ollut tosi helppo ja esimerkiksi ohituksia ei ole erikseen edes tarvinnut opiskella. Nykyisin voidaan käydä yhdessä kylässä, kaupungilla, rautatieasemalla ja kahviloissakin. Hissillä kulkeminen onnistuu hienosti. Ninolla on huippu hyvä hermorakenne ja vaikka uudet asiat ja ihmiset jännittävät ensimmäisellä kerralla, toisella kerralla homma sujuu jo vanhan tekijän itsevarmuudella. Kahvilassakin hän vain makailee rauhallisesti. Ylipäänsä Nino osaa hienosti rauhoittua, vaikka on nuori ja energinen."

10.1.2019
Kostan kuulumisia omasta kodista:

"Kostan uusi nimi on Nino. Nino on ollut kuukauden omassa kodissaan ja se oli sitä ennen ollut kolme viikkoa kotihoidossa. Kaiken kaikkiaan on lähtenyt todella lupaavasti. Siinä on kivoja nuoren koiran vilkkaita piirteitä, vaikka onkin kovin rauhallinen.

Yksin jäämistä alettiin harjoitella heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Yksin jäädessään Nino ei ääntele, se jäi aika nopeasti parin päivän sisällä. Ninolla on seurana kissa, ja niiden kesken ei ole ollut mitään ongelmia, päin vastoin!

Kotosalla me ollaan tehty kontaktiharjoituksia päivittäin melko alusta asti ja se tietää jo, että ”Nino” tarkoittaa, että tullaan luokse ja katsotaan silmiin. Jonkin verran ollaan treenattu sitä pihallakin.

Muutama ihminen on käynyt Ninoa katsomassa joulun jälkeen ja se tuntuu tykkäävän ihmisistä. Jos mukana on ystävällinen koira, niin siitä se saa ihan selvästi tsemppiä ja reipastuu.

Kaiken kaikkiaan meillä menee tosi kivasti, vaikka selvästi ulkoilu on jännittävää vielä varmaan jonkin aikaa. Se ei kuitenkaan hätäänny enää ulkona autoista eikä muistakaan äänistä ja kun sen vie ulos silloin, kun sillä on itsellä virtaa, se usein uskaltaa oma-aloitteisesti tutkia reviirin reunoja ja laajentaa sitä vähän.

Nino on nuori vekkuli koira, jolla tuntuu olevan tasapainoinen luonne, hyvä perusterveys ja hyvä hermorakenne."

14.12.2018
Kosta sai kodin Vantaalta.

22.11.2018
Kosta pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa adoptiohakemuksia pääkaupunkiseudulla.

Kostalle toivotaan kotia, jossa on koirakaveri. Kostan toinen kives ei ole laskeutunut ja se kastroidaan Suomessa ennen omaan kotiin muuttamista. 

18.10.2018
Kostalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

23.5.2018
Kosta on kiltti ja ihmisistä kiinnostunut nuorukainen, joka on asustanut Irinan tarhalla jo alkuvuodesta lähtien.

Kosta ja sen veli päätyivät tuntemattomasta syystä tarhalle aivan pikkuisina natiaisina. Kosta on veljeksistä reippaampi, ja kuukausien kuluessa se on reipastunut entisestään. Nykyään Kosta jakaa saman aitauksen muutaman vanhemman nartun kanssa. Aiemmassa aitauksessa sillä oli kavereinaan samanikäisiä uroksia ja narttuja, mutta pentujen kasvaessa isommiksi ja aitausten ollessa ahtaita, ei tappeluilta voi välttyä. Kosta on hyvin sopuisa ja kiltinoloinen poika, joten todennäköisempää on, että elo raisussa teiniaitauksessa on ollut sille liikaa. Silmätikuksi ja muiden kiusaamaksi on helppo joutua.

Kosta ilahtuu valtavasti kun huomaa ihmisten lähestyvän aitausta. Se heiluttaa häntäänsä ja hyppää innoissaan vasten aitaa. Kosta nuuhkii uteliaana tulijoiden puntteja ja nostaa pian reippaasti etujalat kohti rapsuttajaa. "Hei ihanaa, rapsuttakaa mua!". Poika näyttää selvästi nauttivan ihmisten läheisyydestä ja kosketuksesta. Yhtä aitauksen narttua Kosta vähän väistää ja syykin selviää pian. Neidin mielestä kaikki ihmisten huomio kuuluisi hänelle, muut voivat pysytellä sivussa. Niinpä Kosta kilttinä poikana luikkii sivuun ja katselee kaiholla ihmisiä, joiden luokse niin mieluusti tulisi.

Koska Kosta on asunut pikkupennusta saakka tarhalla, on selvää että sen kotiutumiseen pitää olla valmis panostamaan. Kosta tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisen omistajan, joka jaksaa sopeuttaa poikaa uuden elämän alussa. Tarhan ulkopuoliset asiat ovat Kostalle vieraita, joten normaalia on että alussa kaikki uusi jännittää ja pelottaa. Kiva ja reipas koirakaveri voisi olla Kostalle hyvä apu ja esimerkki. Kovin vilkkaalle alueelle Kosta ei ole valmis muuttamaa, hieman rauhallisempi alue olisi Kostan juttu. Kosta on vielä nuori poika, jolla on koko elämä edessään. Elämä ankealla tarhalla päivästä toiseen ei ole mistään kotoisin, ja Kosta toivoisikin kovasti että joku ihana ihminen huomaisi tämän kiltin ja herkän miehenalun. 

Kostasta ei mitään jättiläistä kasva vaan poika jää mukavan keskikokoiseksi. Painoa tulee ehkä parisenkymmentä kiloa ja korkeutta 50 cm tai vähän päälle.

Viipurin koirat - Kosta 13.3. & 21.5.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.