Freddy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2015

21.8.2018
Ihana Freddy sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

22.4.2018
Freddyn jalka leikattiin syksyllä ja Freddy elelee edelleen hoitopaikassa kummikoirana.

Freddyltä poistettiin reisiluun pää. Sen jalka ei enää kipuile, mutta nyt Freddy opettelee kävelemään leikatulla jalallaan. Freddyn päiväohjelmaan kuuluu fyisoterapia ja mm. vesiallasjumppa.

11.10.2017
Hurmaava karvakaveri Freddy odottaa leikkaukseen pääsyä, jossa siltä poistetaan reisiluun pää.

Freddyn kodin etsinnässä pidetään nyt taukoa, jotta poika saa rauhassa toipua ja kuntoutua leikkauksen jälkeen. Lisää Freddyn tulevasta leikkauksesta voit lukea Freddyn kummisivuilta ja halutessasi voit tukea Freddyn toipumista ryhtymällä tämän ihanan pojan kummiksi. Freddy palaa kotia etsiviin, kunhan on ensin toipunut rauhassa hoitopaikassaan. Freddy on kotihoidossa Tampereella yhdistyksen aktiivin luona. 

Freddy on ihastuttava nuori koirapoika. Se kulkee nätisti hihnassa, rakastaa huomiota ja rapsutuksia

12.9.2017
Suloinen Freddy loukkaantui pahasti autokolarissa, mutta selvisi vaativasta leikkauksesta ja on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

Tätä kiltimpi ja herttaisempi ei koira varmaankaan voi olla! Kevättalvella Irinan tarhalle ilmestyi kaunis musta spanielipoika, jonka takapää oli hirvittävän huonossa kunnossa. Pentutaloon sijoitettu poika yritti kävellä, mutta takajalat eivät kantaneet ja poloinen lyyhistyi maahan heti, jos yritti liikkua. Huonosta tilanteestaan huolimatta se ilahtui ihmisten kohtaamisesta ja antoi käsitellä itseään ilman vastarintaa.

Kävi ilmi, että koira on Freddy, nuori uros, joka oli juuri joutunut auton yliajamaksi ja tuotu Irinan hoiviin. Freddy oli toimitettu eläinlääkäriin, jossa sen takajalan lonkan todettiin menneen sijoiltaan. Myös jalan jänteet olivat vaurioituneet onnettomuudessa. Vakavan vamman korjaaminen ei onnistunut viipurilaisilla klinikoilla, joten Freddy sai matkustaa Pietariin asiaan erikoistuneen eläinlääkärin hoidettavaksi. Siellä Freddylle tehtiin leikkaus, jossa lonkka sijoitettiin takaisin paikalleen ja jänteet korjattiin.

Massiivinen operaatio onnistui hyvin, ja Freddyn toipuminen edistyi niin mainiosti, että kesällä se saattoi palata Pietarista takaisin Viipuriin, jossa se vietti kesän toipuen Irinan kotona. Alkusyksystä Freddy muutti tarhalle ja se kastroitiin Irinan uudessa klinikkaparakissa, yhtenä ensimmäisistä klinikan käyttäjistä. Nyt poika on kunnossa ja oman kodin etsiminen voi alkaa.

Freddy on kaikesta kokemastaan huolimatta aivan uskomattoman ihana koira! Se on pelkkää rakkautta tavatessaan tarhalle saapuvia ihmisiä, eikä taida tietää mitään parempaa kuin rapsutukset ja ihmisten ystävällinen huomio. Poika puskee kainaloon, heiluttaa häntää ja hymyilee niin, että harmaakin päivä muuttuu aurinkoiseksi. Freddy innostuu erityisesti, kun huomaa pääsevänsä kävelylle, ja se osaakin kulkea hihnassa kauniisti. On ihan selvää, että tämä poika on joskus elänyt kotikoirana ja tottunut olemaan ihmisten seurassa. Nuori ja iloinen uros on tietysti aktiivinen tapaus ja kaikenlainen tekeminen tuntuu olevan Freddyn mieleen. Se ei silti vaikuta miltään häslääjältä, ja osaisi varmasti nauttia myös rauhallisesta pötköttelystä oman kodin suojissa liikunnan ja ihmisten kanssa puuhastelun vastapainona.

Tällä hetkellä Freddy vaikuttaa hyvin toipuneelta operaatiosta. Sen lihaskunto on kuitenkin vielä heikko, ja aika näyttää, miten leikattu jalka tulee reagoimaan normaaliin liikuntaan. Varsinkin koiran vanhetessa leikattu jalka voi ruveta oireilemaan, ja uuden omistajan on seurattava Freddyn vointia tarkalla silmällä. On tärkeää, että Freddy saa säännöllistä liikuntaa ja pysyy fyysisesti hyvässä kunnossa, ja että liikunnan määrä säädetään Freddyn jalan kunnon mukaan. Saattaa olla paikallaan käydä joskus esimerkiksi fysioterapeutilla, jotta jalkojen ja selän lihakset eivät pääse jumittumaan. Muuten Freddy voi viettää aivan tavallista, iloista kotikoiran elämää.

Sosiaalisena ja iloisena poikana Freddy sopisi varmasti erinomaisesti kotiin, jossa on jo valmiiksi kiltti koirakaveri, mutta se viihtyy todennäköisesti hyvin myös perheen ainoana koirana. Kovin vauhdikkaan koirakaverin seuraan Freddy ei kenties ole paras valinta, sillä jalka voi vaatia rajujen leikkien välttämistä. Tarhalla on vaikea arvioida mitä Freddy tuumaa kissoista, mutta fiksuna poikana se luultavasti oppisi kunnioittamaan kissakaverin yksityisyyttä. Kaikenlaiset ihmiset ovat kuitenkin Freddyn suosikkiseuraa, ja eniten se tuleekin tarvitsemaan omien ihmistensä huomiota, hyvää hoitoa ja mukavaa päivittäistä liikuntaa.

Viipurin koirat - Freddy 9.9.2017

Viipurin koirat - Freddy 5. & 19.8.2017

Viipurin koirat - Freddy 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus