Maddox

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 56 cm, 19 kg)
Syntymäaika: 11/2016

21.8.2018
Maddoxin kuulumisia omasta kodista:

"Maddox oli saanut kotihoitajaltaan kutsumanimekseen Mato. Nimi Mato jäi elämään, ja koira on nyt asustanut meillä puolisen vuotta. Kotiutuminen sujui yllättävän nopeasti; viikon tai parin jälkeen Mato luotti minuun ja mieheeni jo aivan selvästi, ja siitä alkaen koirasta kuoriutui perheen kesken leikkisä ja velmu tapaus, vaikka toisaalta se on myös erittäin rauhallinen ja läheisyydenkipeä.

Ensimmäiset päivät Madon sai kalastella pöydän alta mukaan ulkoilemaan, lempeästi mutta varmasti, mutta yllättävän nopeasti se tottui käsittelyyn, ja alkoi tulla sohvalle viereen ja rupesi selvästi nauttimaan silityksistä ja rapsutuksista. Päivä päivältä kehitystä tapahtui paljon. Kotihoitopaikassa eläminen näkyi koirassa selvästi: Mato oli heti alusta saakka sisäsiisti ujoudestaan huolimatta ja kun vain koiralta sai sen luottamuksen, sujuivat kynsienleikkuu ja muut hoitotoimenpiteet helposti.

Alkupäivien vaikeuksien jälkeen saksanpaimenkoiranarttumme Mana hyväksyi tulokkaan myös täysipäiseksi jäseneksi perheeseemme. Mana oli sisätiloissa liiankin tarkka ja tiukka kaikista resursseistaan ensimmäisen viikon aikana. Ko. tilanteet keskeytettiin ja vastavuoroisesti tehtiin koirille positiivisia harjoitteita ja rentouduttiin kaikki lattialla istuskellen ja makoillen, ja nämä puuttumiset ja harjoitukset toimivat. Koirien välinen suhde alkoi kehittyä ja leikki luistaa: lopulta luita mutustettiin sovussa ja leikittiin leluilla vetoleikkejä yhdessä.

Perheen kesken Mato on varsinainen velmuilija ja ilakoija. Vieraat ihmiset ovat edelleen arka paikka, mutta enää pihapiirissä olevat ihmiset eivät hätkäytä niin paljoa kuin aikaisemmin. Mato tarvitsee aikaa, rauhaa ja kärsivällisyyttä, jotta se uskaltautuu vieraiden ihmisten luokse. Muut perheenjäsenet ovat saaneet silitellä Matoa jo muutaman tapaamiskerran jälkeen. Samoin pari ystävää ovat päässeet syöttämään koiralle herkkuja ja Mato on parin tapaamiskerran jälkeen tullut tykö herkkuja hakemaan ja sallinut silittämisen vailla stressiä.

Mato on hauska tapaus siitä, että vaikka se on arka, niin se on selvästi erittäin utelias ja haluaisi kovasti tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin, mutta ujous estää sitä; kuitenkin, kun se sitten viimein uskaltautuu silitettäväksi, se selvästi nauttii silityksistä täysin siemauksin. :) 

Olemme tehneet Madon kanssa tottelevaisuuskoulutuksen alkeita rennolla meiningillä ja käyneet retkeilemässä lähiretkeilyalueilla sekä kesä-heinäkuun taitteessa myös Pohjois-Norjassa. Mato nautiskelee lenkkeilystä, leluista, makupaloista, läheisyydestä ja silityksistä.

Mato mielellään varastelee ruokaa pöydiltä niiden sinne unohtuessa ja pitkinä päivinä koirien ollessa kotona kahden, on saattanut pureksia rikki pieniä esineitä, kuten kaukosäätimen tai pleikkarinohjaimen. Tavaroiden pureksiminen on kuitenkin vähentynyt sitten kevään ja sitä sattuilee enää hyvin satunnaisesti. Mato on aina toisen koiran seurassa, kun on pidempiä aikoja yksin, eikä ole haukkunut tai vinkunut. Pieniä aikoja Mato on ollut hyvin myös ilman toista koiraa ja nämä ajat ovat sujuneet yllättävän hyvin eikä ääniä ole kuulunut.

Ollaan mielletty Mato oikeastaan varsin vaivattomaksi, helpoksi ja kivaksi kaveriksi. Mato on erittäin sympaattinen ja ihana otus, ja tarvitsee vain rohkaisua, aikaa ja kärsivällisyyttä päästäkseen ujoudestaan ja reipastuakseen. Hyvä siitä tulee."

23.2.2018
Ihanaa Maddoxia onnisti viimein ja se muutti omaan kotiin Lahden seudulle.

13.1.2018
Aktiivinen ja leikkisä Maddox on odottanut jo pitkään omaa kotia. Maddoxiin pääsee tutustumaan Joutsenossa.

Maddox on erittäin aktiivinen ja leikkisä nuori koira, joka rakastaa leluja ja hippaleikkejä koirakavereiden kanssa. Maddox rakastaa vapaana juoksemista ja onkin aikamoinen vauhtihirmu. Riekkumisen vastapainona Maddox nauttii sylissä köllöttelystä ja omassa tuolissaan mitä ihmeellisimmissä asennoissa nukkumisesta.

Peruskäskyt ovat pojalla hyvin hallussa ja hoitotoimenpiteetkin sujuvat hyvin. Uudet asiat ja  ihmiset jännittävät Maddoxia vielä melko paljon. Uusia koirakavereita kohdatessa Maddox arkailee, vaikka olisikin kovasti kiinnostunut tekemään tuttavuutta. Maddox tulee toimeen myös kissojen kanssa. Yksinollessaan Maddox purkaa ahdistustaan vinkumalla ja haukkumalla, mutta koirakaverit seuranaan tätä ongelmaa ei ole. Maddox on täysin sisäsiisti. Uudessa kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri ja sen tulisi sijaita rauhallisella alueella.

7.1.2018

Maddox kävi 1-vuotisrokotuksissa.

8.7.2017
Maddox on vielä ujo poika, mutta rohkaistuminen on hyvällä alulla hoitopaikassa Joutsenossa.

Herkkä ja kaunis Maddox tarvitsee kodin, jossa vielä hieman arka koira saa rauhassa rakentaa luottamusta ihmisiin ja ympäröivään maailmaan. Rauhallinen ympäristö ja rakastavat ihmiset ovat se yhdistelmä joka taitaa sopia tälle pojalle parhaiten.

Maddoxille etsitään kotia ensisijaisesti aikuisperheestä. 

Viipurin koirat - Maddox kotihoidossa 9/2017

10.5.2017
Maddox pääsi hoitopaikkaan Joutsenoon reipastumaan.

10.4.2017
Voi pientä Maddoxia. Varovainen Maddox vielä arkailee vieraita ihmisiä, ja oma koti olisikin tälle pojalle kullanarvoinen löytö.

Maddox saapui Irinan tarhalle sterilointeja tekevän liikkuvan klinikka-auton tuomana. Maddoxin kanssa samalla kyydillä tulivat RosannaAmbra ja Robin. Robin ja Rosanna lienevät sisarukset. Ambra ja Maddox saattavat kuulua samaan pesueeseen tai sitten eivät - varmaa tietoa ei ole.

Pentutalon perällä, pimeässä kopissa lymyilee kasa äskettäin tarhalle päätyneitä pentuja. Suurin osa niistä on vielä hämillään ja peloissaan. Huolestuneina ne painautuvat kiinni toisiinsa hakien turvaa, kun sisälle koppiin kömpii. Maddox on yksi kasassa kyhjöttävistä pennuista. Tarhalle joutuminen on varmasti ollut järkytys, mutta tuskinpa pojan aiempi elämä ruusuilla tanssimistakaan on ollut. Maddoxin saa nostettua syliin ja kiltisti poika siinä jännityksestä huolimatta istuu hellittävänä ja käsiteltävänä. Kun pienet tassut koskettavat maata, sipsuttaa pikkuinen takaisin turvapaikkaansa.

Maddoxin kaltaisen pennun mahdollisuus omaan kotiin on lähes poikkeuksetta nyt, kun se on vielä pieni pentu. Jäädessään ankeisiin tarhaolosuhteisiin kasvamaan ja aristumaan lisää, ei toivoa myöhemmin juurikaan ole. Kodin löytyminen aikuiselle aralle koiralle on hyvin epätodennäköistä ja jos sellainen onni kohdalle osuu, voidaan puhua jo ihmeestä.

Maddoxille sopiva koti olisi varmastikin aikuiskoti tai ainakin sellainen koti, missä ei ihan pieniä lapsia enää ole. Kaupungin vilinään Maddox ei halua vaan tarvitsee kodin rauhallisemmalta seudulta. Koirakaveri tai useampi helpottaisi varmasti sopeutumista, kun mallia arkipäivän elämään voisi ottaa reippaalta kaverilta. Kaikkein tärkeintä Maddoxille on kuitenkin sellaisen ihmisen löytäminen, jolla riittää aikaa, kärsivällisyyttä ja halua ymmärtää ujoa pentua. Toivottavasti Maddoxia onnistaisi ja sopiva ihminen tulisi sen elämään.

Viipurin koirat - Maddox 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Otamme yhteyttä sopiviin kotiehdokkaisiin.