Busu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2017

29.11.2018
Busu muutti Kontionlahdelle.

26.10.2018
Busu osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

21.9.2018
Busulle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

2.9.2018
Kaunis suklaanruskea Busu on entinen kotikoira, joka on vielä hämillään tarhaoloista. Busu kaipaa kovasti takaisin kotiin.

Vähän yli kuukausi sitten kaunis Busu koki elämässään ison käänteen ja joutui hylätyksi suoraan kodista tarhalle. Syytä tähän emme tiedä, mutta Busu otti kovin raskaasti meluisalle ja pelottavalle tarhalle joutumisensa. Alkuun Busu ihan tutisi aitauksessaan eikä uskaltanut luottaa kehenkään. Aika on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja Busu on alkanut tottumaan uusiin olosuhteisiin.

Ensimmäisen suukon Busu moiskautti äskettäin tarhakävijän poskelle. Kävelylenkillä ja läheisessä joessakin on päästy jo käymään. Ja voi sitä onnea ja intoa, kun Busu pääsi ulos aitauksestaan! Hihnalenkillä käyminen vaikuttaisi olevan tuttua vaikkakin vielä tarvitaan harjoittelua hihnassa kauniisti kävelyyn. Tien vierustojen hajuja nuuskittiin tarkasti ja vedessä kahlaileminen näytti olevan varsin mukavaa helteisellä kelillä.

Aitauksessa Busulla on kavereinaan niin narttuja kuin uroksiakin, joiden kanssa pienen tilan jakaminen on näyttänyt sujuvan hyvin. Stressitasot ovat varmastikin Busulla vielä korkealla ja jonkin verran on ollut havaittavissa terävyyttä elekielessä. Busu voisi olla tyytyväinen päästessään kodin ainoaksi lemmikiksi tai uroskoiran kaveriksi. Varsinkin saapuessaan tarhalle Busu käytti herkästi ääntään, joten ihanteellinen asumismuoto tällä hetkellä voisi olla mieluiten rivi- tai omakotitalo. Uuden kodin tulee olla valmis opettamaan Busulle hellästi puuttuvia kotikoiran taitoja. Jotain taitoja tyttö jo varmastikin osaa, mutta kuinka paljon taitoja on tassuissa, sitä emme voi tietää. Busu toivoo hartaasti oman kodin löytyvän ennen tulevaa talvea, sillä ohutturkkisen kotikoiran on haasteellista selvitä talven pakkasista.

Viipurin koirat - Busu 25.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.