Kalevi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 5/2017

24.8.2018
Kalevia onnisti ja oma koti löytyi Espoosta.

21.8.2018
Iloinen Kalevi lähettää terveisiä sijaiskodistaan Helsingistä! Kotihoitaja kertoo näin:

"Kotihoidossa Kalevi on osoittautunut kiltiksi ja fiksuksi pojaksi. Kalevi oppi muutaman päivän jälkeen sisäsiistiksi, kävelee räyhäävien koirien ohi nätisti sekä on alkanut näyttämään leikkisän ja ihmisiä yli kaiken rakastavan luonteensa.

Hihnassa kävely on luonnistunut Kalevilta alusta saakka ja Kalevia on helppo ohjailla lenkeillä tekemään oikeita asioita. Autotkin ovat alkaneet tulla tutuiksi eikä niitä enää kummastella. Jos autoja on paljon ja ne ajavat suurilla nopeuksilla, saattaa se vielä Kalevia hämmentää ja pakki pistetään päälle. Myös kovat äänet saattavat poikaa ihmetyttää, mutta niihin on alettu tottua koko ajan paremmin ja paremmin. Pelottavista tilanteista selvitään rapsutuksilla ja kehuilla, ja viimeisenä vaihtoehtona kotihoitajan kyyti vilkkaasti liikennöidyn tien yli auttaa. Ovista ja rappusista Kalevi oppi kulkemaan muutamassa päivässä. Kalevi ei myöskään kerrostalon ääniä paljoa hätkähdä ja yksinolo sujuu hyvin. Kalevi antaa harjata itseään sekä kynnetkin leikataan ilman ongelmia. 

Kalevi suhtautuu muihin ihmisiin ensi näkemältä tarkkaillen, mutta ensi tutustumisen ja muutaman rapsutuksen jälkeen Kalevi hyväksyy muut ihmiset hyvinkin nopeasti. Pienen ajan jälkeen Kalevi jopa alkaa hakemaan uusilta tuttavuuksilta rapsutuksia. Tutuille näytetään jo omaa leikkistä puolta ja pää saattaa painua rapsutellessa syliin asti. Kalevista on kasvamassa oikein sosiaalinen poika, joka luottaa ihmisiin koko ajan enemmän. Kotioloissa Kalevi on mitä rakastavin koira. Oma ihminen on sille maailman tärkein eikä mikään ole yhteisen ajan viettämistä parempaa!

Kalevilla on käynyt jo vieraita, joihin hän suhtautui yllämainitulla tavalla. Olemme tämän täplikkään Kalen kanssa käyneet myös lapsiperheen luona kyläilemässä ja se sujui mitä mainioimmin. Uusiin ympäristöihin ja tilanteisiin mennään alun arkailun sijaan rohkeasti ja uteliaisuutta täynnä. Lasten kanssa Kalevi tuli hyvin toimeen. Muut koirat kiinnostavat, mutta kuulumisia ollaan vaihdettu vasta rauhallisten lajitovereiden kanssa. Rauhallinen ja kiltti koirakaveri voisi siis soveltua Kalevin kanssa, mutta hän viihtyy myös perheen ainoana koirana. Kissan kanssa oloa päästään kohta puoliin harjoittelemaan.

Yhteenvetona Kalevista voi sanoa, että hän on nopea oppimaan, erittäin fiksu ja ihmisrakas koira. Häntä on ollut todella helppo kouluttaa ja hän on kerennyt jo ihastuttaa ihmisiä rauhallisella luonteellaan. En voi muuta kuin kehua <3!"

10.8.2018
Pieni Kalevi sai vihdoin sanoa hyvästit tarhalle. Kalevi odottaa yhteydenottoja Helsingissä.

4.8.2018
Kalevi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Kaleville tehtiin myös pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

2.4.2018
Iloinen Kalevi rakastaa ihmisiä! Kalevi melkein halkeaa onnesta, kun ihmisseuraa on tarjolla. Reipas Kalevi haluaisi jo pian omaan kotiin!

Ei mene enää kauaa, niin on Kalevin 1-vuotissynttäreiden aika. Toivomme koko sydämestämme, ettei tämän ihmisrakkaan pojan tarvitsisi viettää ensimmäistä juhlapäiväänsä tarhalla. Kalevi ansaitsi oman kodin - sellaisen, mistä Kalevin ei tarvitsisi enää koskaan lähteä. Kalevi on iloinen, ystävällinen ja sosiaalinen poika, joten uskomme, että kun joku vain uskaltaisi poikaan ihastua, saisi se siitä mainion koirakaverin.

Kalevi ei tarhalla juurikaan hauku, joten kerrostalossa asuminenkin voisi pojalta luonnistua. Toki uuden omistajan täytyy muistaa se, että Kalevi on varsin pienestä pennusta kasvanut tarhalla. Sitä todennäköisesti ihmetyttää ja ujostuttaa aluksi moni asia uudessa ympäristössä, mutta rauhallisella ohjaamisella se varmasti tottuu uusiin asioihin ja tilanteisiin.

Viipurin koirat - Kalevi 2.4.2018

14.9.2017
Kalevi heiluttaa iloisesti häntäänsä muiden mukana. Kalevi on vähän tuumivainen mutta kuitenkin ystävällinen poika, joka toivoo pikaista poispääsyä kolealta tarhalta.

Kalevi seurailee uteliaasti vieraiden puuhia aitauksessa ja tulee varovaisesti hakemaan omaa osaansa rapsutuksista ja huomiosta. Veljensä tavoin Kalevikin jännittää alkuun vieraita, ja sylissä kököttää vakavoitunut pentu. Jännityksestä huolimatta Kalevi antaa nätisti käsitellä itseään ja päästessään takaisin maahan ei oikein tiedä jäisikö vierelle pyörimään vai pujahtaisiko turvalliseen suojaan. Tarhalta poispääsy turvalliseen ja rakastavaan kotiympäristöön auttaisi Kalevia varmasti reipastumaan eikä koirakaverikaan uudessa kodissa pahaa tekisi. Kalevi on hurmaava nuori pojankoltiainen, joka ansaitsee ehdottomasti parempaa kuin hytistä kylmässä aitauksessaan.

Veljekset Olavi ja Kalevi saapuivat tarhalle kahdestaan eikä niiden menneisyydestä ole tietoa. Kalevi ei ymmärrä mitään kotikoiran maailmasta tai tavoista, ja pojan kanssa täytyykin lähteä opettelemaan asioita aivan alkeista. Isossa maailmassa riittää ihmeteltävää ja uuden omistajan onkin sitouduttava sopeuttamaan Kalevia askel kerrallaan uuteen ympäristöön. Pikku-Kalevi pakkaisi jo mielellään kimpsunsa ja kampsunsa ja matkustaisi loppuelämän kotiin Suomen puolelle - kunhan vain se sopiva koti löytyy.

Viipurin koirat - Kalevi 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.