Aksu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 7/2017

1.8.2019
Aksun kuulumisia omasta kodista:

"Aksu voi hyvin, ja on jo aika reipas kotikoira. Itseluottamusta on tullut paljon lisää, silti jotkut uudet ja oudot asiat jännittävät aluksi, mutta yleensä Aksu oppi jo kerrasta tai parista, että eipä sitäkään juttua tarvitse pelätä.

Autossa vielä vähän jännittää, varsinkin kun mennään moottoritielle. Hihnassa Aksu kulkee jo vetämättä, ja kohtalaisen nätistikin, ei enää säntäile eikä pelkää autoja tai mopoja.

Luonteeltaan Aksu on edelleen sama suloinen ja lempeä poika, jakelee pusuja sinne tänne, ja tykkää ihan kaikista. Jokainen vastaantulijakin pitäisi tervehtiä. Aksu on kyllä valloittanut meidän kaikkien sydämet. Se on Niin Ihana!
Aksu kävi niissä bakteeritesteissä joulukuun alussa, kaikki testatut näytteet olivat negatiivisia.

Sisäsiistiksi Aksu oppi parissa kuukaudessa, eikä sen jälkeen ole vahinkoja sattunut. Jaksaa hyvin olla koko yön tai työpäivän ajan.

Aksu ei oikeastaan hauku ollenkaan, joskus haukahtaa, kun komentaa perheen toista Viipurilaista Almaa (Anselmiina) leikkimään.
Aksu ja Alma viettävät paljon aikaa omalla aidatulle pihalla, välillä pallon kanssa leikkien tai vain köllötellen ja ötököitä jahdaten. Talvella juostaan ympäri pihaa niin että lumi pöllyää."

4.10.2018
Aksu sai kodin Kotkasta.

21.9.2018
Aksu osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Aksulle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

29.8.2018
Aksu on reipastunut ja ottaa vieraat vastaan ystävällisesti, vaikka antaakin vauhdikkaampien aitauskaverien tervehtiä ensin.

Aksu on jäänyt näppärän pienikokoiseksi, mikä toivottavasti helpottaa sen kodinsaantia.

Viipurin koirat - Aksu 16.8.2018

11.11.2017
Aksu on hyvin suloinen ja iloinen poika, vaikka se jonkin verran ujosteleekin ihmisiä. Häntä kuitenkin heiluu kovasti, joten Aksu reipastuu varmasti äkkiä, kunhan pääsee omaan kotiin!

Aksu on kuin pieni ketunpoika. Suuret korvat höröllään se tarkkailee tulijoita ja pieni häntä alkaa heilua samalla kovasti. Se juoksee hyppien vastaan ja tulee nuuskaisemaan tuliaisia, mutta silitettäväksi se ei oikein tohdi jäädä. Ihmisen seura on Aksusta kuitenkin hirvittävän kiva asia, kunhan vain sen verran se vielä rohkaistuisi, että uskaltaisi hakea silityksiä ihan omatoimisesti.

Aksu joutui Irinan tarhalle syksyllä. Se on kesän pentuja, niitä, joita kukaan ei halunnutkaan pitää lomien ja kesäkauden päätyttyä. Aksun suloisen olemuksen toivoisimme kuitenkin vetoavan johonkin suomalaiseen, jotta Aksu saisi mahdollisuuden muuttaa omaan kotiin ennen kunnon talven alkamista.

Aksusta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se lähettää Suomeen terveisiä ja toivoo, että uusi omistaja olisi sellainen, joka lupaa pitää siitä huolen aina, niin elämän mutkissa kuin mäissäkin. Aksu lupaa toimia maailman parhaana personal trainerina ja viedä omistajansa ulos joka ainoa päivä, säässä kuin säässä. Ja Aksu vakuuttaa, että myös hyvä mieli on taattu tämän iloisen pojan seurassa. Kunhan koiran adoptoiminen on harkittu tarkkaan ja moneen kertaan, toivoo Aksu yhteydenottoa!

Viipurin koirat - Aksu 17.1.2018

Viipurin koirat - Aksu 7.10. & 26.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.