Surku

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 40 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 2016

28.6.2018
Surku sai kodin Karkkilasta.

16.3.2018
Surku on varovainen tyttö, joka etsii rauhallista ja ymmärtäväistä omistajaa. Surku ei halua jäädä tarhalle, vaan se tahtoo oman elämänsä sankariksi!

Surku päätyi Irinan tarhalle joskus loppuvuodesta 2017. Emme muista tarkalleen koska, sillä ensimmäiset kuukaudet Surku asui vain ja ainoastaan yhden kopin peränurkassa. Jos ihmisiä tuli paikalle, ei Surkusta näkynyt koskaan vilaustakaan. Ajattelimme, ettei siitä koskaan tule adoptiokelpoista koiraa, mutta onneksi olimme väärässä.

Muutaman kuukauden ja yhden aitauksen vaihdon jälkeen Surku on alkanut näyttää itsestään jo vähän parempaa puolta. Kun aitaukseen menee sisälle, tulee Surku pyörimään pentujen mukana ihmisten jalkoihin. Se ilme on koko ajan hieman huolestunut, mutta kuitenkaan se ei enää pakene ja piiloudu samalla tavoin kuin aiemmin. Silitettäväksi asti se ei kuitenkaan tule.

Kun yritin ottaa Surkua syliin, kipitti se äkkiä kopin suojiin. Ryömin sen perässä koppiin, missä se antoi kiltisti ottaa itsensä syliin. Kapusin pystyyn ja Surku pääsi kuvattavaksi. Se nökötti sylissä hyvin kiltisti, vaikka sitä jännittikin tilanne aivan hirmuisesti.

Koska Surku on reipastumisestaan huolimatta hyvin varovainen tyttö, etsii vain sellaista omistajaa, jolla on vankkaa ymmärrystä aran koiran kanssa elämiselle. Uskomme ja toivomme, että Surku reipastuu kotioloissa niin, että siitä tulee tuttujen ihmisten hyvä kaveri. Todennäköistä kuitenkin on, että vieraat ihmiset tulevat Surkua jännittämään ihan aina. Tämän vuoksi Surku ei muuta lapsiperheeseen eikä sellaiseen kotiin, jossa oletus on, että koiran tulisi tottua kaikkiin vieraisiin ihmisiin.

Surku toivoo sellaista kotia, jossa sitä odottaisi koirakaveri. Jotta elämä Suomessa voisi lähteä soljumaan, tulee kodin sijaita rauhallisella alueella. Näillä eväillä toivomme, että alkustressi on edes hieman lievempi ja Surku pääsee totuttautumaan uuteen elämäänsä mahdollisimman hyvin.

Kooltaan Surku on pieni keskikokoinen, näppärästi syliin nostettavaa mallia. Sen turkki on tällä hetkellä hoitamaton ja takkuinen, mutta kunhan Surku pääsisi Suomeen ja kunnon pesuun ja trimmaukseen, kuoriutuu siitä varmasti vielä ihana kaunotar.

Viipurin koirat - Surku 13.4.2018

Viipurin koirat - Surku 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.