Filja

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2017

22.4.2018
Filja muutti omaan kotiin Salon seudulle.

10.4.2018
Filja kiittää runsaista hakemuksista ja palaa asiaan, jos omaa kotia ei vieläkään löydy. :)

9.4.2018
Ihmisrakas, sosiaalinen ja kiltti Filja on odotellut jo kolme kuukautta omaa kotia hoitopaikassaan pk-seudulla. Filja olisi jo ihan valmis omaan kotiin!

Valloittava Filja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Uusiin koiratuttavuuksiin Filja suhtautuu rauhallisen nöyrästi, ja jos kaveri sattuu olemaan leikkimatskua, on painit taatusti pian pystyssä. Filja ottaa kaikki ihmiset, tutut ja vieraat, lapset ja miehet, ystävällisesti vastaan. Filja on sopeutunut hyvin lapsiperheeseen, tottunut lasten ääniin, liikkeisiin ja kolinoihin eikä vähästä hätkähdä. Filja tulee myös loistavasti kissan kanssa toimeen.

Filjan hoitopaikka sijaitsee suht rauhallisella alueella eikä poika ole tottunut mihinkään hirveään trafiikkiin. Autot ja muut liikkujat ovat kuitenkin tuttuja asioita Filjalle vaikka välillä täytyykin jäädä katselemaan vähän lastenvaunujen perään. Jos jokin asia ihmetyttää Filjaa, se ei pelästy ja juokse pakoon vaan pysähtyy pikemminkin haistelemaan tilannetta ja katselee uteliaana perään. Filja on luonteeltaan niin utelias ja reipas, että pienen harjoittelun avulla siitä kuoriutuisi vaikka ihan kelpo kaupunkikoira!

Filja on hiljainen poika eikä se hauku juuri koskaan. Filja on hoidossa omakotitalossa, mutta mitkään talon ulkopuolelta kuuluvat ääneet tai oven kolkutukset eivät saa sitä haukkumaan vaikka muut koirat lähtisivätkin haukkukuoroon. Ulista ja vikistä se sen sijaan osaa, jos sen paras koirakaveri lähtee lenkille ilman sitä. Muiden hoitopaikan koirien perään poika ei ole, mutta jostain syystä paras koirakaveri ei saisi millään lähteä lenkille lenkille ilman Filjaa, muuten tulee itku. Sisäsiisteys on koko ajan paremmin hallussa, mutta työpäivien ja yön aikana voi sattua vielä lähinnä pissavahinkoja.

Filjalla on muutama kriteeri oman kodin suhteen. Koska Filja on äärettömän seurallinen ja sosiaalinen poika, jolle koiraseura on hirmuisen tärkeää, muuttaa poika vain sellaiseen kotiin missä sitä odottaa koirakaveri - tai miksei useampikin. Yksinäisenä Filja tuskin olisi niin onnellinen. Lisäksi Filja on normaali nuori ja aktiivinen koira, joten se etsii ihmistä joka tykkää liikkua ja puuhailla koiran kanssa. Mikään adhd-poika Filja ei ole, mutta ellei se saa tekemistä ja purkaa energiaansa sallittuihin asioihin, suottaapi olla että pojalle tulee tylsää kotosalla ja se järjestää itse itselleen puuhaa.

Filjalla on tällä hetkellä painoa n. 23 kg ja korkeutta vähintään 50 cm.

Filja on aivan ihana poika ja haluaa muuttaa vain siihen parhaimpaan kotiin, missä huolenpitoa ja rakkautta riittää varmasti koko sen loppuelämäksi!

Viipurin koirat - Filja tarhalla & kotihoidossa

10.3.2018
Miten näin ihana poika on vieläkin kotia vailla? Iloinen ja ihmisrakas Filja odottaa omaa kotia pk-seudulla.

Filja on pirteä ”aina valmis”- tapaus, varsinkin jos on ruuasta kyse! Filja on innokas apuri, joka seurailee ihmisen touhuja ja haluaa olla mukana tekemässä esimerkiksi lumityöt. FIlja tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja onkin kotihoitopaikan koiraporukan miellyttäjä. Parasta Filjasta on, kun saa koirakaverin innostumaan jahtaamisleikkiin ja silloin leikille ei loppua näy! Sisäsiisteydessä olisi hieman parantamisen varaa, mutta idea on kuitenkin ymmärretty. Filja osaa pyytää pihalle, mutta esimerkiksi yöllä tai työpäivän aikana vahinkoja vielä sattuu.

Filja osaa olla työpäivän ajan yksin, varsinkin jos seuraksi jättää sallittua tekemistä ja herkkuja. Huskymaisesta ulkomuodostaan huolimatta Filja ei ole mikään innokas joka sään ulkokoira, vaan pikku-herraa palelee helposti ja silloin ulkoilu ei oikein maistu. Lenkin alkuvaiheella Filjaa vielä uusi maailma hieman jännittää, mutta takaisin tullessa se kulkee jo hienosti etummaisena häntä heiluen. Filja on nopea oppimaan, varsinkin jos herkkuja on runsaasti tarjolla.

24.1.2018
Auuu! Metsän siimeksestä loppuvuodesta löytynyt Filja päätyi pikkupentuna Olgan hoiviin, jonka jälkeen se matkasi hoitopaikkaan pk-seudulle.

Filja löydettiin pikkupentuna harhailemasta keskeltä viipurilaista metsää. Yksinäiselle Filjalle olisi voinut koittaa hyvin toisenlainen loppu ellei se olisi sattunut löytymään ja päätymään Olgan hoiviin. Tullessaan Olgalle Filja oli vain pieni onneton rääpäle, joka hädin tuskin painoi mitään. Filja sai kasvaa ja vahvistua muutaman kuukauden Olgan luona, jonka jälkeen se sai matkalipun suomalaiseen hoitopaikkaan.

Viikko on vierähtänyt siitä kun pikku-Filja saapui Suomeen. Mikään kevyt "pikkuinen" metallihäkistä ei kuitenkaan noussut vaan pelokas 15 kiloa painava jässikkä, joka koko painollaan yritti liimautua aivan häkin takaosaan. Pesun aikana jännitys lähti kuitenkin karisemaan pois ja ystävällisiin silmiin syttyi uteliaisuus. Ekoina päivinä vieraan kosketus jännitti kuitenkin vielä sen verran, että aina kun poika tuppautui itse jalkoihin rapsuteltavaksi, pääsi siltä pieni hätäliru.

Filja on suhtautunut alusta alkaen perheen aikuisiin hyvin luottavaisesti ja ujon kuoren alta onkin paljastunut mitä ihmisrakkain pentu. Poika ei ole pelännyt miespuolisiakaan ihmisiä vaan reippaasti hakeutunut rapsuteltavaksi ja hellittäväksi. Lapsia Filja ihmetteli alkuun hieman etäämmältä, mutta on jo viikossa tottunut niin hyvin pikkuihmisten liikkeisiin ja ääniin, että tulee itse häntä iloisena heiluen lasten luokse hakemaan huomiota. Kissan Filja on tavannut ja sitä kiinnostaisi tehdä enemmänkin tuttavuutta, mutta toistaiseksi tunne on valitettavasti ollut yksipuolinen.

Filjan hoitopaikassa on useampia muita koiria ikähaitarilla 4 kk - 9 vuotta, jotka kaikki ovat uroksia. Filja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja villeimmät leikit sillä onkin talon nuorikkojen kanssa. Veto- ja painileikit kavereiden kanssa ovat ihan parasta hupia. 

Ulkoilu rauhallisella alueella sujuu hyvin, mutta autoja ja muita liikkujia täytyy vielä vähän istualteen ihmetellä. Filja haluaisi mieluiten kävellä aivan kiinni ihmisen jaloissa, mutta reippaan koirakaverin vanavedessä poika liikkuu rohkeammin. Sisäsiisteyttä Filja vielä harjoittelee, mutta onnistumisia sattuu koko ajan useammin. Talon ulkopuolisille äänille Filja ei ole vielä milloinkaan haukkunut eikä vaikuta muutenkaan erityisen haukkuherkältä koiralta. Filjan rotuperimässä saattaa kuitenkin olla huskya tai jotain muuta sellaista koiraa, jolle ulvominen saattaakin olla paljon ominaisempaa.

Filja on alusta saakka tottunut nukkumaan hoitopaikassa olohuoneen puolella eikä se ole päässyt ihmisten mukana makuuhuoneeseen. Ensimmäisinä öinä kuului pientä itkua, mutta nykyään Filja tietää jo missä yöt vietetään ja poika menee tyytyväisenä iltaisin omalle pedilleen nukkumaan. Tulevan kodin päätettäväksi jää saako Filja kutsun makuuhuoneeseen, sillä tämä päätös tehtiin sen vuoksi, että hoitoperheen makuuhuoneessa alkoi jo olemaan hieman ahdasta ;)

Filjan häntä on todennäköisesti murtunut sen ollessa pieni ja se on luutunut miten sattuu. Häntä tekee pienen kulman puolessa välissä, mutta se tuskin Filjaa itseään haittaa.

Filja on kieltämättä melkoisen kaunis ja upea ilmestys, josta kasvaa aikuisena varmasti komea koira. Filjaa omaksi haluavan on kuitenkin tarkoin harkittava päätöstään tarjota pojalle koti. Varsinkin alkutaipaleen aikana töitä joutuu tekemään, ja pianhan se ihana teini-ikä jo koittaakin. Filja haluaa löytää itselleen aktiivisen kodin, joka huolehtii myös hyvästä peruskoulutuksesta. Filja on elänyt lähes koko pienen elämänsä koiraseurassa, ja uusia asioita opiskelevalle Filjalle reipas koirakaveri olisi tärkeä asia. Filja muuttaakin vain sellaiseen kotiin, missä sitä odottaa koirakaveri - tai miksei useampikin. Filja on ihmisrakas, kiltti ja mahdottoman valloittava pieni koirapoika - mistä löytyisi oma koti tälle pienelle susihukalle?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.