Shelma

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 10/2016

23.2.2018
Suloista Shelmaa onnisti nopeasti kotihoidosta käsin ja se muutti omaan kotiin Laitilaan!

17.2.2018
Shelma pääsi kotihoitoon Vantaalle! Voit seurata Shelman elämää Mäyrävuoren kotihoitolaiset facebook -sivuilta.

Shelman yhteyshenkilönä toimii Susanna.

24.1.2018
Shelma on hyvin kiltti ja kultainen tyttö, joka rakastaa ihmisiä, mutta jää helposti muiden koirien jalkoihin.

Shelma on pian asunut vuoden Irinan tarhalla. Siitä on kasvanut pienehkö keskikokoinen tyttö, jolla on painoa viitisentoista kiloa ja korkeutta korkeintaan 50 cm. Se on näppäränkokoinen tyttö, jonka tarvittaessa saa vaikka nostettua syliin.

Shelma rakastaa ihmisiä todella kovasti, mutta helposti muut vilkkaammat koirat jyräävät sen. Shelman paikkaa onkin jouduttu monta kertaa vaihtamaan aitauksesta toiseen, sillä muut koirat alkavat herkästi kiusaamaan kilttiä Shelmaa. Shelma itse ei koskaan sano takaisin, vaan se väistää niitä miten vain pystyy.

Shelma on todella sympaattinen tyttö, joka ansaitsisi tulla huomatuksi ja päästä omaan kotiin. Koska Shelma on kasvanut tarhalla, tulee muutto olemaan sille varmasti jännittävä hetki. Rauhallisella totuttamisella se kuitenkin sopeutuu varmasti hyvin uuteen kotiin. Tarhalla Shelma ei hauku koskaan, joten kerrostaloasuminenkin voisi siltä sujua, kunhan asuinalue ei ole aivan keskikaupunkia. Kiltti ja rauhallinen koirakaveri olisi varmasti myös Shelman mieleen.

11.4.2017
Shelma on kiltti ja sympaattinen tyttö, joka tahtoo jäädä huomaamatta vilkkaampien pentujen keskellä.

Irinan tarhalla asuu iso lauma puolen vuoden tienoilla olevia pentuja. Shelma on yksi tästä menevästä porukasta, joka on tällä hetkellä varsin iso. Porukkaa joutuukin katselemaan tarkalla silmällä, että huomaa varmasti jokaisen sivummallakin viihtyvän pennun.

Shelma on tätä vähän seinäruusuporukkaa. Shelma ei arastele, mutta se on selvästi enemmän sellainen kiltti tyttö, joka kyllä kovasti odottaa sopivaa tilaisuutta saadakseen huomiota, mutta joka ei sitä tohdi oikein hakea vilkkaampien pentujen keskellä. Kun Shelmalle alkaa jutella ja tekee tilaa muiden pentujen keskelle, tulee se häntä huiskuen tervehtimään ja on hyvin iloinen ja otettu pienestäkin huomiosta.

Shelma vaikuttaa avoimelta ja iloiselta tytöltä, kunhan sille vain antaa mahdollisuuden tulla tutustumaan. Toiset pennut kuitenkin ajavat sen herkästi kauemmas, joten Shelma saa nauttia ihmisten seurasta harmillisen vähän. Kunpa se pian löytäisi oman kodin ja saisi siellä huomiota yllinkyllin! Shelma on luonnossa kaunis ja suloinen tyttö, vaikka kuvat eivät sille oikein teekään oikeutta. Shelma kuuluu kuitenkin siihen tusinasakkiin, joka ei herätä huomiota erikoisella värillään tai hulmuavalla turkillaan. Shelman sisin on kuitenkin varmasti täyttä kultaa.

Shelmasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se vaikuttaa tällä hetkellä varsin rauhalliselta pennulta, mutta saattaa toki olla, että siitä alkaa löytyä virtaa paljonkin enemmän sen kotiuduttua. Joka tapauksessa se tulee tarvitsemaan jokaisen nuoren koiran tapaan arkista tottelevaisuuskoulutusta ja tapojen opettelua, jotta yhteiselämästä muodostuisi mahdollisimman mutkatonta. Yksinoloista, sisäsiisteydestä ja hihnassa kulkemisesta joutuu varmasti aloittamaan, mutta emme epäile hetkeäkään, etteikö Shelma niitä oppisi sujuvasti. Shelma arvostaisi varmasti mukavaa koirakaveria, vaikka oletettavasti Shelma pärjää tarvittaessa myös perheen ainoana koirana.

Shelma on hyvin sympaattinen ja kultainen nuori tyttö, joka ansaitsisi pian oman kodin. Oletko punninnut koiran omistamisen haasteet ja ilot tarkoin? Jos olet, ilahtuisimme kovasti Shelman puolesta, jos juuri se tuntuisi sinulle sopivalta parhaalta ystävältä!

Viipurin koirat - Shelma 26.10.2017

Viipurin koirat - Shelma 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.