Daina

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

30.9.2018
Daina sai kodin Helsingistä.

3.9.2018
Daina, pieni susihukkanen, on pian tutustunut kotikoiran elämään kuukauden verran hoitopaikassaan Helsingissä.

Hoitopaikassa Dainalla on kavereinaan kissoja ja yksi isokokoinen uroskoira. Kissat saavat olla kaikessa rauhassa eikä Daina ole niistä kiinnostunut. Koirakaverin kanssa Daina tulee hyvin juttuun ja onkin saanut tottuneelta kaupunkilaiskoiralta oivaa opastusta katujen tallaamiseen ydinkeskustassa. Kulkuvälineet saavat mennä ohi menojaan ja vastaantulevat koiratkin ohitetaan oikein nätisti. Vieraita koiria Daina on päässyt tapaamaan koirapuistoilun merkeissä ja tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen. Luonteeltaan Daina on kuitenkin enemmän hitaasti tuttavuutta tekevää sorttia ja saattaa vaatia useamman tapaamisen ennen kuin tyttö ryhtyy leikkiin.

Kerrostaloelämä sujuu Dainalta hyvin. Kotioloissa tyttö on rauhallinen ja nauttii paljon oman ihmisen seurasta. Daina antaa hienosti käsitellä itseään ja hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Daina on tottunut muutaman tuntien yksinoloihin useamman kerran päivässä, mutta kavereinaan sillä on aina vähintään kissoja. Silloin tällöin tyttö on jäänyt muutamaksi minuutiksi itkemään hoitajan lähdettyä, mutta itku on loppunut lähes alkuunsa. Daina on suht hiljainen tyttö eikä ole toistaiseksi juurikaan haukkunut. Sisäsiisteyttä Daina vielä harjoittelee koko ajan siinä edistyen.

Tuttujen ihmisten luokse Daina hakeutuu mielellään rapsuteltavaksi, mutta vieraat jännittävät vielä hivenen tyttöä. Jännittävissä tilanteissa Daina ei panikoidu, hauku tai murise vaan ottaa itse tarvitsemansa etäisyyden istahtaen tarkkailemaan tilannetta. Daina tutustuu mielellään uusiin tuttavuuksiin rauhallisesti ja alkuun pienen välimatkan päästä tuumaillen. Muutaman tapaamiskerran jälkeen tullaan kuitenkin jo siliteltäväksi ja saatetaan heittäytyä selälleen maharapsutuksia vastaanottamaan.

Lapsiin Daina ei ole tottunut ja arvostaa muutenkin enemmän rauhallista kotiympäristöä, joten pikkulapsiperheen koira Daina ei ole. Ihastuttava ja kaunis Daina vaikuttaa yhden ihmisen tai perheen koiralta, jolle oma väki tulee olemaan kaikki kaikessa. 

Tällä hetkellä Dainalla on painoa n. 12 kg. Daina on melko siro tyttö ja jäänee aikuisena noin 20-kiloiseksi kaunottareksi. 

9.8.2018
Onnekas Daina löysi hoitopaikan Suomesta ja odottelee omaa kotia Helsingissä.

5.8.2018
Daina osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Daina on rokotettu rabiesta vastaan kaksi kertaa.

Daina testattiin Snap 4Dx -pikatestillä sydänmadon (Dirofilaria immitis) ja punkkivälitteisten tautien (anaplasma, borrelia, erlichia) varalta. Lisäksi siltä testattiin IFA-menetelmällä babesioosi ja mikrofilariat (D.immitis & D.repens). Kaikki testit olivat negatiivisia.

9.7.2018
Daina on suloinen pentu. Sillä kasvaa vähän partahaivenia kuonossa, mikä saa sen erottumaan siskoistaan. Daina vähän ujostelee vieraita ihmisiä, joten oma koti pian olisi sillä haaveissa!

Daina ja sen siskot Dori, Dori ja Danja kulkeutuivat Olgan tarhalle läheisestä pikkukylästä. Siellä asui navetassa synnyttänyt tyttökoira, joka sai peräti 9 pentua. Paikalliset onnistuivat löytämään niistä viidelle kodit ja neljälle jäljelle jääneelle Olga lupasi tarjota turvapaikan. Nyt siskokset ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat pian valmiita uusiin seikkailuihin Suomessa.

Dainan häntä vipattaa kovasti, kun se aitauksen verkon takaa pääsee tutustumaan vieraisiin ihmisiin. Aitaukseen sisälle meneminen saa Dainan kuitenkin siskojen tapaan väistymään pienen matkan päähän. Sieltä on turvallista ihmetellä uusia tuttavuuksia ja odottaa, josko herkkuja tippuisi rohkeutta nostattamaan.

Kun Daina otettiin syliin kuvaamista varten, jännitti sitä tilanne selvästi. Pian se kuitenkin totesi, että sylissä köllöttelyhän onkin ihan kivaa, ja kun kuvat oli saatu otettua, ei Daina olisi halunnut sylistä enää lähteäkään. Uskomme siis vakaasti, että kunhan Daina pääsisi omaan kotiin, tulisi siitä pian tuttujen kesken luottavainen ja iloinen koirakaveri.

Dainasta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen tyttö. Koska se on vähän ujo pentu, haluaisi se jo pian omaan kotiin. Daina haaveilee sellaisesta omistajasta, joka ymmärtää, että monet asiat ovat sille vielä ihmeellisiä ja se tarvitsee oman aikansa niiden ihmettelyyn. Kuitenkin ajan kanssa ja koiran tahdissa edeten Daina reipastuu varmasti paljon ja jonain päivänä niitä ihmeteltäviä asioita ei toivottavasti enää paljonkaan ole. Siihen uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua, että aikaa siihen tulee menemään ja mahdollista on, että Dainan elämään jää aina asioita, jotka sitä vähän ujostuttavat.

Koirakaveri uudessa kodissa odottamassa olisi Dainasta aivan huippujuttu. Sen tassunjäljissä olisi turvallista katsastella maailmaa. Kovin vilkkaan kaupungin keskustaan Dainasta ei myöskään halua muuttaa, sillä se voi tässä vaiheessa olla ujolle pennulle vielä liian jännittävä asuinympäristö.

Viipurin koirat - Daina 2.8.2018

Viipurin koirat - Daina 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.