Edmundo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 6/2016

4.10.2018
Edmundo sai kodin Karjaalta.

25.2.2018
Ystävällinen Edmundo etsii kotia, jolla olisi tarjota sille koirakaveri, paljon läsnäoloa ja aktiviteetteja. Edmundo on hoidossa Helsingissä.

Edmundo palautui hoitopaikkaan etsimään kotia, kun elo perheen ainoana koirana ei lähtenyt sujumaan. Edmundo asuu tällä hetkellä hoitopaikassa kahden narttukoiran kanssa kerrostaloasunnossa kaupungissa.

Kotikoiran taidot ovat hallussa. Edmundo on sisäsiisti, on työpäivän ajan rauhallisesti koirakavereiden kanssa kotona, osaa istua, odottaa ja tulla kutsusta luokse. Ulkona kuuluviin ääniin Edmundo havahtuu ja silloin tällöin haukahtaa. Hihnakävely sujuu, kunhan energiaa on päästy päivän aikana purkamaan myös vapaana juoksemalla. Kotona Edmundo osaa rauhoittua ja nukkuukin suurimaan osan ajasta sisällä. Ihmisiä ja toisia koiria kohtaan Edmundo on hyvin luottavainen ja rohkea. Kaikki vieraat otetaan iloisin hännänheilutuksin vastaan.

Edmundo on fiksu poika ja nopea oppimaan. Miellyttämisen halua on paljon ja Edmundo on hyvin palkattavissa herkuilla. Nuori koira kuitenkin tarvitsee johdonmukaista opastusta ja sitoutumista jokapäiväisissä toimissa jotta arkielo sujuu mukavasti jatkossakin. Edmundosta saisi todennäköisesti hyvän harrastuskaverin esimerkiksi agilityyn. Kissaperheeseen Edmundoa ei voida antaa.

17.1.2018
Edmundo on touhukas ja ystävällinen koira. Yhteiselo hoitopaikan kahden narttukoiran kanssa on sujunut alusta asti hyvin.

Edmundo erinomaisesti toimeen erilaisten koirien kanssa ja on laumassa enemmän alistuvainen. Koirapuistossa Edmundo saa kaikki puiston koirat innostumaan juoksuleikkeihin. Edmundo pitää myös huolta siitä ettei oma ihminen lähde kauas ja tulee vähän välein luokse hakemaan nameja.

Kotikoiran taidot ovat aikalailla hallussa. Edmundo kävelee hihnassa mallikkaasti, yksin kotiin jäädessä haukkuu ja raapii ovea hetken mutta lopettaa sen nopeasti. Ajoittain Edmundo ilmoittaa haukkumalla rappukäytävästä kuuluvista äänistä tai ulkona liikkuvista koirista. Jos päivään on sisältynyt sopivasti liikuntaa ja kivoja aktiviteettejä, on Edmundo sisällä rauhallinen ja köllöttelee mielellään sohvalla.

Edmundo on ihmisrakas ja hellyyttävä tapaus. Pystykorvista toinen kääntyy vähän vinoon ja Edmundo kallistaa suloisesti päätä, kun jotain ihmeellistä tapahtuu. Illalla touhukkaan päivän jälkeen Edmundo käpertyy oman ihmisen viereen nukkumaan ja katsoo kiitollisen näköisenä suoraan silmiin. Edmundon elämässä on tapahtunut jo monen monta käännettä. Tämä ihana poika ansaistsi jo oman loppuelämän kodin, josta ei enää koskaan tarvitsisi lähteä pois.

7.1.2018
Reipas nuorimies Edmundo odottaa kotia hoitopaikassaan Helsingissä.

7.12.2017
Edmundo palautui kotia etsiviin ja sille etsitään uutta kotia. Lisätietoja tulossa.

30.10.2016
Edmundo sai kodin Loviisasta.

28.10.2016
Edmundo asuu nyt hoitopaikassa Hämeenkyrössä.

4.10.2016
Edmundo on reipas ja ihmisrakas pentu! Saisipa niistä ihanista ihmisistä vain nauttia paljon, paljon enemmän, tuumii poika.

Kesäisenä päivänä vanha mies marssi tarhalle narttukoiransa kanssa. Miehen kertoman mukaan Gloria-niminen koira oli steriloitu, mutta syystä tai toisesta koiraa ei enää haluttu pitää. Ei kuitenkaan mennyt montaakaan päivää kun Irinaa odotti tarhalla yllätys: Gloria oli synnyttänyt pennut tarhan edustalle. Yksi toisensa jälkeen pennut kuitenkin menehtyivät, mutta sinnikäs Edmundo piti pintansa ja selvisi. Toivottavasti poikaa onnistaisi vielä toisen kerran ja ikioma kotii löytyisi pian Suomesta!

Edmundo on jo pienestä natiaisesta saakka ollut reipas, ihmisrakas ja iloinen vesseli. Ihmisseura on parasta sen päivässä, ei muusta niin väliä. Edmundo asuu tällä hetkellä pienessä häkissä useamman muun samanikäisen pennun kanssa ja vaikuttaa sopuisalta pojalta. Lähestyvää talvea Edmundo ei kuitenkaan vielä osaa pelätä, mutta tosiasia on että talvi on erityisen rankkaa aikaa pennuille eivätkä kaikki selviä. Toivommekin kovasti, että Edmundoa onnistaisi pian ja matka omaan kotiin pääsisi alkamaan.

Koska Edmundo on syntynyt tarhalla, se ei ole vielä kerennyt näkemään maailmaa kovinkaan paljon. Selvää siis on, että uutta ihmeteltävää ja jännittäviä asioita tulee vastaan. Aika sekä omistajan kannustus ja ymmärtäväinen asenne auttavat varmasti monessa asiassa. Reippaana ja fiksuna pentuna Edmundo tekee varmasti parhaansa, ja mikäli poika tulee yhtään äitiinsä kasvaa siitä takuulla aivan mahtava koira aikuisena!

Viipurin koirat - Edmundo 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.