Oliver

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2017

27.1.2018
Oliver sai kodin Tampereelta.

15.1.2018
Leikkisä, iloinen ja ihmisrakas Oliver on valmiina oman kodin etsintään. Oliveriin pääsee tutustumaan pk-seudulla.

Oliver saapui Suomeen hoitopaikkaan kolme kuukautta sitten vänkyröiden etujalkojen takia. Röntgenkuvissa mitään normaalista poikkeavaa ei löytynyt ja etujalat ovatkin suoristuneet kasvun myötä jo lähes normaaleiksi. Varpaat kääntyvät vielä hitusen sisäänpäin, mutta se ei menoa haittaa. 

Luonteeltaan Oliver on osoittautunut hyvin ihmisrakkaaksi ja luottavaiseksi koirapojaksi, jonka ehtymätön pusuvarasto ja vispaava takapuoli ovat tehneet vaikutuksen jo moneen kyläilijään. Oliver rakastaa ihmisiä eikä se tiedä mitään parempaa kuin ihmisten seurassa kölliminen ja rapsuteltavana piehtaroiminen. Hoitoperheessä asuu myös lapsia, joiden kaveri Oliver on ollut alusta saakka. Myös kissa, joka silloin tällöin laskeutuu ylhäisestä korkeudestaan koirien sekaan, on Oliverin mielestä hauska olento. Oliver on tottunut kissan läsnäoloon eikä ole siitä sen suuremmin kiinnostunut, mutta jos joku muu talon koirista päättää lähteä kissan perään, olisi Oliver innoissaan lähdössä mukaan.

Ulkoilua Oliver rakastaa oli kyseessä sitten rauhallinen metsälenkki tai päiväkävely liikenteen seassa. Hihnassa Oliver voi reagoida toisiin koiriin murahtelemalla tai haukkumalla ilman sen suurempia kierroksia, mutta namit tehoavat tähän ahmattiin oikein hyvin ja pojan huomion saa melko vaivattomasti käännettyä itseensä. Haukunta on epävarman kuuloista eikä Oliver taida vielä oikein tietää miten vastaantuleviin koiriin pitäisi suhtautua. Harjoittelulla tästäkin käytöksestä pääsee varmasti eroon, sillä Oliver on kuitenkin hyvin sosiaalinen koira eikä ulkoillessa, koirapuistossa tai kotona ole vielä tullut vastaan sellaista koiraa, jonka kanssa poika ei tulisi juttuun. Päinvastoin, virta ja leikki-into ei ihan heti tältä pojalta lopu! Oliver on lähes sisäsiisti kunhan se vain pääsee useita kertoja päivässä pihalle, mutta joskus rajujen leikkien jälkeen pissavahinko on mahdollinen.

Oliver on hoidossa omakotitalossa, mutta tuleva koti voi myös sijaita esim. kerrostalossa. Koska Oliverin hoitoperheessä on muita koiria, se ei ole tottunut elämään ilman koirakaveria. Seurallisena poikana se osaisikin varmasti arvostaa hyvää leikkikaveria. Vaikka Oliver on nuori ja leikkisä poika, osaa se myös rauhoittua hyvin eikä ole koko ajan häseltämässä ympäriinsä. 

Tämän ihmisrakkaampaa ja sympaattisempaa koirapoikaa on vaikea kuvitella. Oliverilla on pilkettä silmäkulmassa, se on ihana ja hauska koira. Persoonallinen "tyyppi", jota on vaikea unohtaa kun se kerran elämään on astellut. Oliver etsii itselleen vain parasta ja rakastavaa loppuelämän kotia, jossa pojalle on tarjottavana onnellinen elämä.

Tällä hetkellä Oliverilla on korkeutta n. 55 cm ja painoa 19 kg.

Viipurin koirat - Oliver kotihoidossa

7.11.2017
Oliver joutui tovi sitten uudestaan lekurin pakeille pitkään jatkuneen kovan yskän takia, mutta antibiootin avulla poika tervehtyi kokonaan.

Oliverista otettiin varalta myös ESBL- ja MRSP-näytteet, jotka olivat molemmat negatiiviset.

18.10.2017
Oliver kävi ortopedin vastaanotolla. Poika tutkittiin ja etujalat kuvattiin, mutta selkeää syytä vänkyröille jaloille ei löytynyt.

Oliverin röntgenkuvissa ei havaittu luustollisesti mitään poikkeavaa. Toistaiseksi jalkojen tilannetta seurataan ja huolehditaan siitä, että Oliver saa laadukasta penturuokaa ja liikkua pehmeässä vaihtelevassa maastossa. Ajan kuluessa jalat toivottavasti suoristuvat.

13.10.2017
Oliver sai hoitopaikan pääkaupunkiseudulta yhdistyksen aktiivin luota.

3.10.2017
Ihana Oliver tahtoisi pian löytää kodin tai hoitopaikan. Oliver vaikuttaa mahtavalta koiran alulta - toivomme kovasti että sitä odottaisi vielä valoisa tulevaisuus.

Saapuessaan Irinan luokse Oliverin etujalat, varsinkin toinen, olivat todella vänkyrät. Jalat kuvattiin, mutta murtumia ei onneksi ollut vaikka niin ensin luultiin. Kyse onkin todennäköisesti kasvuhäiriöstä ja johtuu oletettavasti huonosta ravinnosta. Koska Oliver on vielä pentu, voivat jalat suoristua paremman ravinnon ja ajan kanssa.

Oliver asuu tällä hetkellä muiden pienten pentujen kanssa samassa mökissä. Elo on ankeaa, ihmisseuraa on vähän tarjolla. Oliverin päivät täyttyvätkin leikeistä pentukavereiden kanssa. Ihmisiin Oliver suhtautuu ystävällisesti. Se tulee reippaasti tervehtimään eikä räpiköi vastaan vaikka sylissä oleminen vähän jännittääkin.

Oliverin menneisyydestä ei ole tietoa. Poika etsii itselleen ihmistä, joka on motivoitunut pienen pennun sopeuttamiseen. Uudessa, ihmeellisessä maailmassa on paljon outoja ja jännittäviä asioita, joihin Oliver haluaa tutustua rauhassa. Harjoitukset sisäsiisteydestä hihnassa kävelemiseen on aloitettava alkeista. Oliverilla on ihan hyvän kokoiset tassut ja siitä kasvaakin aikuisena ainakin keskikokoinen poika.

Viipurin koirat - Oliver 7.10.2017

Viipurin koirat - Oliver 24.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.