Salla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 40 cm)
Syntymäaika: 2012

22.9.2018
Salla sai kodin Hyvinkäältä.

31.7.2018
Sympaattinen Salla muutti Suomeen reilut kaksi vuotta sitten, mutta etsii uutta kotia omistajan elämäntilanteen vuoksi. Salla on tavattavissa Espoossa.

Kompaktin kokoinen Salla on mutkaton kaveri, joka rakastaa kölliä sohvalla oman ihmisensä kainalossa. Sohvalöhöilyn lisäksi Sallalla on kaikki kotikoiran perustaidot hyvin hallussa. Yksinolot ovat sujuneet mallikkaasti ja lenkillä Salla ottaa hienosti kontaktia. Edes hanhilaumat tai oravat eivät saa sitä säntäilemään. Salla ei myöskään juurikaan hauku ja elämä kerrostalossa on sujunut hyvin.

Sallan toiveissa olisi kuitenkin koti melko rauhalliselta alueelta, sillä autot, ohikiitävät polkupyörät ja kaupungin yllättävät äänet saavat tytön huolestumaan. Näissä tilanteissa Salla tarvitsee omistajaltaan paljon rohkaisua ja tukea. Rauhalliset metsälenkit ovat enemmän Sallan mieleen. Koko koiran olemus muuttuu ja korvat nousevat terhakkaasti hörölle, kun päästään kävelemään tutulle metsäpolulle. Uuden kodin on kuitenkin syytä ymmärtää, että ympäristönvaihdos ja uuteen elämään hyppääminen tulee varmaankin olemaan Sallalle alkuun iso järkytys. Vaaditaan aikaa ja lempeää opastusta, jotta elämä uuden perheen kanssa lähtee sujumaan. Salla on ihana tyttö, jolla on teini-iän hötkyilyt jo takana päin. Sallasta saa mukavan seuralaisen lenkkipolulle ja tietysti kivan pienen kainalokaverin. Salla ansaitsee toisen mahdollisuuden ja parhaan loppuelämän kodin.

14.1.2016
Salla löysi kodin Espoosta.

13.10.2015
Punanenäinen Salla on iloinen ja vilkas tyttö, joka rakastaa ihmisiä. Salla saapui Irinan tarhalle kesän korvilla.

Pieni Salla odottaa intoa täynnä aitauksen sisäpuolella, että pääsisi jo tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Saapuessamme tytön aitaukseen vilistää se onnellisena luokse ja nostaa pienet etukäpälänsä vasten jalkoja. Rapsutuksia saadessaan alkaa armoton hännänvispaus, jolle ei loppua ole näkyvissä. Salla vaikuttaa hyvin reippaalta, luottavaiselta ja sydämelliseltä tytöltä, joka olisi jo ihan valmis muuttamaan omaan kotiin Suomeen.

Irinan tarhalla on paljon isoja koiria ja tilaa on vähän. Niinpä pienikokoinen Salla onkin saanut asustella pentuaitauksessa ja tullut siellä hyvin toimeen kaikkien kanssa. Salla on nuori koira ja ikää sillä on arviolta kolmen vuoden verran. Kooltaan se ei ole mikään kääpiö, mutta silti näppärän kokoinen paketti, jonka saa vaivattomasti nostettua syliin. Jos menevä neitonen siinä siis malttaisi pysyä.

Tiedossa ei ole, onko Salla saanut joskus asua kodissa. Kukaan ei välttämättä ole opettanut sille, mitä tarkoittaa sisäsiisteys tai kuinka kulkea nätisti hihnassa. Niinpä uuden omistajan onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Sallan kanssa on lähdettävä harjoittelemaan asioita alusta alkaen. Talvi tekee hitaasti mutta varmasti tuloaan ja olosuhteet tarhalla muuttuvat aina vain rankemmiksi. Toivottavasti iloisen Sallan matka omaan kotiin pääsisi pian alkamaan.

Salla saapui Irinan tarhalle kesällä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Sallalle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Salla onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.