Ade

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2017

30.3.2018
Ade muutti omaan kotiin Ähtäriin.

25.3.2018
Adella on kotiehdokas.

1.3.2018
Ade matkasi kotihoitoon ja odottaa omaa kotia pääkaupunkiseudulla.

16.1.2018
Reipas ja iloinen Ade tepsuttaa oitis tervehtimään tarhavieraita. Ade päätyi Irinan tarhalle loppuvuodesta.

Valtavat hörökorvat kääntyilevät ja kuulostelevat uteliaina ihmisiin päin samalla kun kippurahäntä heiluu iloisesti. Pieni Ade on asunut loppuvuodesta asti tarhalla. Sen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta ihmisrakkaana tyttönä sillä on varmasti aiempaa historiaa ihmisten parissa. Näin suloisella nuorella koiralla on voinut hyvinkin olla joskus koti, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Niin tai näin, Ade on nyt omillaan. Tai ei aivan, katto on pään päällä ja ruokaa ja vettä saatavilla. Mutta muuten olot ovat kurjat ja ankeat.

Ade jakaa saman aitauksen kymmenien muiden eri ikäisten pentujen kanssa. Kilpailu parhaimmista ja lämpimimmistä paikoista on kovaa ja olosuhteiden ollessa stressaavat nahinoita syntyy tuon tuostakin. Ihmisiltä saatava huomio ja läheisyys on harvinaista ja kaikki haluaisivat niin kovasti osan siitä pienestäkin hetkestä olla huomion keskipiste. Ade on reipas tyttö ja se tulee luottavaisesti hakemaan rapsutuksia. Ihmiset ovat Aden mielestä ihania vaikka sylissä istuminen vähän jännittääkin. Sylihoito ja oma koti olisivatkin juuri ne asiat, mistä Ade eniten maailmassa unelmoi.

Adella on lyhyet tappijalat ja aikuisena se jää suht matalaksi. Massaan tytölle voi kuitenkin vielä kertyä jonkin verran, mutta aikuiskoko jäänee silti pienehköksi keskikokoiseksi. Ade ei ole elänyt pikkupentuaikaa tarhalla, joten on mahdollista että tyttö on nähnyt kasvaessaan jotain muutakin kuin pelkän pienen aitauksen ja koiratarhaa sen ympärillä. Tulevan kodin on kuitenkin oltava valmis paneutumaan Aden kotiuttamiseen ja annettava tytölle rauhassa aikaa uusien asioiden ihmettelyyn ja opetteluun.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus