Saba

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2017

7.2.2018
Saba sai kodin Tampereelta.

6.2.2018
Saban ESBL- ja MRSP-testit olivat negatiiviset.

14.1.2018
Reipas Saba kotiutuu vauhdilla! Tämä tyttö rakastaa ihmisiä, koirakavereita ja seikkailuja ulkona. Sabaa pääsee tapaamaan Hämeenkyrössä.

Vaikka muutosta on vasta muutamia päiviä, on Saba ollut hyvin reippaana alusta alkaen. Tyttö suhtautuu uusiin asioihin ja tilanteisiin uteliaasti ja rohkeasti. Saba tuntuu rakastavan kaikkia ja kaikkea eikä toistaiseksi vastaan ole tullut vielä asioita, jotka tätä pikku tiikeriä pelottaisivat. Saba tulee hyvin toimeen hoitopaikan kahden muun koiran, aikuisen nartun ja uroksen kanssa.

Toistaiseksi Saba on ollut hiljainen pentu ja elämä kerrostalossa sujuu hyvin. Koirakaveri tulevassa kodissa ei ole välttämätöntä, mutta tulevan omistajan on oltava valmis harjoittelemaan yksinoloja. Sisäsiisteyttä Saba treenaa ahkerasti. Ulkoilut ja autossa matkustaminen sujuvat hyvin. Vastapainoksi Saba tykkää köllötellä vieressä ja nauttia rapsutuksista ja läheisyydestä.

11.1.2018
Saba pääsi opettelemaan kotikoiran elämää hoitopaikkaan Suomeen. Saba on hoidossa Hämeenkyrössä.

3.1.2018
Tiikeriraidallinen partakuono Saba on kovin vastustamaton näky. Persoonallisen värityksen lisäksi Saba loistaa myös iloisella ja ihmisrakkaalla luonteellaan.

Seitsemän onnekkaan pennun joukko Saba, Sura, Siwa, Suhi, Shila, Shadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Irinan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Saba on yksi pentueen reippaimmista pennuista. Aidan takaa tuikkivia silmiä ei voi olla huomaamatta eikä suloista tyttö voi ohittaa, ei sitten millään. Saba tulee uteliaan varovaisesti alkuun nuuhkimaan vierasta. Samalla kun häntä heiluu niin pieni kuono haistelee tarkoin vaatteita. Ei mene montaakaan sekuntia kun Saba olisi jo kipuamassa syliin rapsuteltavaksi ja pieni häntä suorastaan villiintyy vain lisää jokaisen silityksen myötä. Epäselväksi ei jää kellekään, että tämä tyttö rakastaa rapsutuksia ja rapsuttelijoita! Saba ei ainakaan vielä vaikuta miltään pieneltä housun puntissa roikkuvalta riiviöltä, mutta eihän kukaan tiedä millainen vilpertti siitä vielä kotiutuessaan kuoriutuu.

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Saba ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Sen voi kuitenkin sanoa, että Sabasta kasvaa vähintään keskikokoinen, todellinen katseita kääntävä kaunotar.

Viipurin koirat - Saba 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.