Lars

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2018

25.11.2018
Larsson sai kodin.

1.11.2018
Kiltti ja reipas Lars on harjoitellut kotikoiran elämää muutaman viikon ajan hoitopaikassaan Espoossa.

Larsin sopeutuminen kotikoiraksi on lähtenyt vallan mallikkaasti käyntiin. Lars pitää kovasti ihmisistä eikä elämä lapsiperheessä tuota minkäänlaisia vaikeuksia tälle ihmisrakkaalle natiaiselle. Miehiäkään Lars ei säiky ja rapsutukset kelpaavat myös vierailta. Larsilla on hoitopaikassa kavereinaan aikuinen tyttökoira ja kissa. Kissasta Lars ei toistaiseksi ole välittänyt ja antaa sen olla rauhassa. Koirakaveri on Larsista mahdottoman mukava juttu ja pikku-Lars olisi varmasti mielissään, jos tulevassa kodissakin odottaisi kiva kaveri. Sisäsiisteyden harjoittelu sujuu hyvin ja yöt Lars osaa olla jo täysin sisäsiisti. Päivisin pissavahinkoja voi vielä sattua jos yksinolot venyvät pitkiksi.

Lars on hoidossa kerrostalossa ja elo siellä sujuu hyvin. Rapusta kuuluvat äänet ei Larsia kiinnosta ja koirakaverin kanssa jäädään nätisti yksin kotiin. Lars ei ole mikään erityisen äänekäs koira, mutta esimerkiksi leikkien lomassa poika ei säästele turhaan iloaan. Lars osaa kuitenkin rauhoittua hyvin eikä ole koko ajan meno-vaihde päällä. Autoilukin sujuu tältä kaverilta hyvin.

Ulkoilu sujuu hyvin, mutta joitain asioita kuten esimerkiksi ohi suhaavia polkupyöriä pitää hetkeksi jäädä ihmettelemään. Vieraita koiria Lars on jonkin verran päässyt tapaamaan, mutta kovalla vauhdilla suoraan iholle säntäävät kaverit pelottavat. Parhaiten yhteinen sävel on löytynyt koirien kanssa, jotka osaavat lukea toisen elekieltä ja antaa tilaa pienelle jännittäjälle.

Larsilla on tällä hetkellä painoa n. 14 kg ja säkäkorkeutta n. 50 cm. Larsista kasvaa keskikokoinen poika, jonka aikuispaino voisi olla 20-25 kg tietämillä. Tulevan kodin suhteen Larsilla ei ole montaa kriteeriä, mutta koirakaverillinen koti olisi toiveissa. Ihanasta Larssonista voisi olla monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön, ja poika odottaa jo innoissaan kotiehdokkaiden tapaamista!

18.10.2018
Lars pääsi sijaiskotiin harjoittelemaan kotikoiran taitoja. Lars on tavattavissa Espoossa.

Ennen Suomeen tuloa Larsille tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

22.8.2018
Siskojensa tavoin iloista Larsiakaan isoine lurppakorvineen ei voi olla huomaamatta. Lars rakastaa ihmisiä eikä se jää kellekään epäselväksi!

Alkukesällä Irinan luokse toimitettiin laatikollinen hylättyjä pentuja. Kyseessä oli tavallisen kotikoiran vahinkopentue eikä emokoiran omistaja jaksanut pikkuisia montaa viikkoa hoivata vaan katsoi parhaaksi toimittaa ne koiratarhalle. Tarhalle marsun kokoiset avuttomat pienet rääpäleet eivät kuitenkaan joutuneet vaan ne saivat jäädä asustamaan Irinan kotipihalla sijaitsevaan aitaukseen. Pentuja oli alkuun kaiken kaikkiaan seitsemän, mutta vain kolme niistä selviytyi. Emokoiran omistaja suostui sterilisoimaan koiransa, jotta sille ei syntyisi enää lisää ei-toivottuja jälkeläisiä.

Lars, Lenita ja Linda ovat kaikki reippaita, luottavaisia ja mahdottoman ihmisrakkaita pikkupiipertäjiä. Lars tepsuttaa samantien tervehtimään ja tekemään tuttavuutta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Miesvieraskaan ei pientä Larsia pelota, päinvastoin. Pieni kuono kurottelee uteliaana kohti kasvoja eikä sylistäkään ole kiire pois. Lars vaikuttaa oikein mukavalta pikkumieheltä, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mikään rasittava vaatteissa roikkuja vaan nätisti nostelee tassuja kohti vieraita pusukone täydellä teholla höyryten. 

Reippaana pentuna Lars sopeutunee monenlaiseen ympäristöön. Reippaudestaan huolimatta Lars on kuitenkin varttunut tarhaolosuhteissa ihan pikkupennusta saakka, joten maailmassa riittää sille vielä ihmeteltävää. Lars haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen kaveriksi, jolla riittää aikaa ja kärsivällisyyttä harjoitella puuttuvia taitoja ja rohkaista tarhalla kasvanutta pentua uusien ja jännittävien asioiden kohtaamisessa.

Lars on varhaiskastroitu tarhalla liikkuvan klinikan toimesta elokuun alussa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.