Lilliputti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 38 cm, 14 kg)
Syntymäaika: 1/2016

2.3.2018
Lilliputti löysi oman kodin Virolahdelta.

18.1.2018
Suloinen ja hurmaava Lilly etsii uutta kotia, koska yhteiselo perheen toisen narttukoiran kanssa ei yrityksistä huolimatta onnistu.

Tämä 2–vuotias iloinen tyttönen etsii kotia perheen ainoana silmäteränä.

Lilly oli tarhanimeltään Lilliputti, mutta nimi lyhennettiin käytännöllisemmäksi tytön kotiuduttua. Lilly pääsi jo pienenä pois ankeista tarhaoloista ja onkin siis nauttinut kotikoiran elämästä suurimman osan elämästään – Näin ollen siis kaikki kotikoiran taidot ovat Lillyllä hallinnassa. Tyttö kulkee kauniisti hihnassa ja osaa vaihtaa kadun puoltakin pyynnöstä. Joskus toki vastaantuleville koirakavereille on haukuttava, mutta ohitukset sujuvat koko ajan paremmin ja Lilly osaa hienosti ottaa kontaktia ihmiseen. Ohitusten harjoittelua on syytä jatkaa uudessa kodissa, jotta kehitys jatkuu.

Eniten Lilly nauttii rauhallisista metsälenkeistä ja iloisista juoksupyrähdyksistä metsässä! Mukavan metsälenkin jälkeen on parasta käpertyä oman ihmisen viereen tuhisemaan. Lilly on aina valmis lähtemään lenkille, mutta hyvä vaihtoehto on myös mukavat päiväunet, jos muuta puuhaa ei ole tarjolla. Lilly pitää kovasti leluista, ja osaakin viihdyttää omatoimisesti itseään leikkimällä. Tyttö on myös tottunut hevosiin ja päässyt usein hevostallille mukaan.

Joskus uudet tilanteet ja ihmiset saattavat tätä suloista tyttöä epäilyttää, mutta hetken tuumittuaan, sekä ihmisen iloisen ja rohkaisevan opastuksen saattelemana menee tyttö tekemään tuttavuutta. Lillyn ruumiinrakenne on pitkulainen, mutta jalat ovat jääneet jälkeen muusta vartalosta – Lillyllä on siis suloiset töppöjalat! Ruumiinrakenteensa vuoksi Lillystä ei ole agility-koiraksi, ja sen olisi tärkeää päästä välillä fysioterapeutille hoidettavaksi, jotta ikävät lihasjumit vältetään. Riehakkaat puistoleikit ja äkkikäännökset eivät Lillylle sen ruumiinrakenteen vuoksi sovi, koska ne aiheuttavat kipeitä jumeja. Lilly etsii siis kotia, jossa saa nauttia tavallisesta ja rauhallisesta elämästä. Siitä saa varmasti rakastavan, uskollisen ja iloisen kaverin niin lenkeille kuin kotona oleskeluunkin.

Lillylle omat ihmiset ovat kaikki kaikessa, ja ihmisten tultua kotiin vispaakin tytön häntä niin paljon, että koko koira meinaa lähteä lentoon! Lillystä saa iloisen ja hyväntuulisen koirakaverin, jolle omat ihmiset ovat maailman tärkein asia. Olisitko sinä Lillyn oma ihminen?

 

Viipurin koirat - Lilliputti etsii kotia

4.5.2016
Lilliputti muuti omaan kotiin Espooseen.

8.4.2016
Maasta se pienikin ponnistaa, huusi Lilliputti muiden joukosta. Ihmisrakas Lilliputti on töppöjalkainen prinsessa, joka etsii itselleen omaa ihmistä tositarkoituksella.

Äitikoira ja sen neljä pentua tulivat keväällä Irinan tarhalle. Emo oli hyvin laihassa kunnossa ja se oli kuulemamme mukaan sidottu kiinni - ja mitä ilmeisemmin jätetty yksin pärjäämään pentujensa kanssa kylmään tihkusateeseen. Onneksi kohtalo puuttui peliin ja muutti viisikon elämän suunnan, sillä nyt niillä kaikilla on mahdollisuus löytää omat, kunnolliset loppuelämän kodit Suomesta. Hurmaavat pennut ovat pian valmiita oman kodin valloitukseen ja ne saivat nimikseen Lilliputti, Libby, Lilo ja Loisto.

Lilliputin jalat ovat jääneet asteen verran lyhyemmiksi kuin sisaruksiensa, mutta se ei menoa haittaa! Tämä töppöjalkainen ilopilleri vähät välittää, vaikka onkin aitauksen pienimpiä kavereita. Lilliputti luovii reippaasti muiden mukana ja ellei yli pääse, sujahtaa neiti oikein kätevästi vaikka isompien vatsan alta. Lilliputti rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia, siitä ei ole epäilystäkään. Muutenkin tyttö vaikuttaa reippaalta, sosiaaliselta ja luottavaiselta pennulta, joka haluaisi päästä omaan kotiin niin pian kuin mahdollista.

Muutto omaan kotiin tulee varmasti olemaan Lilliputille iso ja jännittävä asia. Tärkeää onkin, että uusi omistaja jaksaa kärsivällisesti ja rauhallisesti ohjata tyttöä matkalla hienoksi ja hyvätapaiseksi kotikoiraksi. Pentujen emo on kooltaan pienehkö keskikokoinen ja korkeutta sillä lienee noin 45 cm. Isä on tuntematon kulkuri, mutta pennuista tuskin mitään jättejä kasvaa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.