Mauno

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2015

11.5.2018
Mauno sai kodin Helsingistä.

18.3.2018
Mauno mäyräkoirasekoitus on saanut harjoitella kotikoiran taitoja nyt reilun kuukauden verran. Mauno odottaa omaa ihmistä pk-seudulla.

Mauno on kotiutunut nopeasti ja omaksunut jo paljon uusia tapoja ja taitoja. Sisäsiisteys on Maunolla jo hallussa ja ulkona hihnassakin kuljetaan reippaasti häntä heiluen. Ulkona Mauno suhtautuu muihin koiriin ystävällisesti, häntä heiluu ja poika haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta kaikkien kanssa.

Maunolla on hoitopaikassaan kaksi koirakaveria, uros ja narttu, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Mauno on hoidossa kerrostalossa eikä reagoi rapun ääniin. Yksinoloa ei olla harjoiteltu koko työpäivää, mutta puoli päivää sujuu, kun jättää Maunolle jotain pientä tekemistä. Ketteryyttä Mauno on osoittanut kiipeämällä keittiön ruokapöydälle. Jos pöydällä ei ole syötävää, ei sinne ole tarvetta kiivetä. Sosiaalinen Mauno ilahtuisikin kovasti mikäli uudessa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Mauno antaa käsitellä itseään todella hyvin, pesu ja kynsien leikkuu sujuu ilman ongelmia.

Alaikouluikäisten lasten kovaääniset leikit vähän pelottavat Maunoa, mutta esim. teinien kanssa tulee hyvin toimeen. Rauhallisessa ympäristössä Mauno nukkuu suurimman osan ajasta lähellä ihmistä. Ihmisrakas ja kiltti Mauno on todella sympaattinen nuorimies, joka antaa valtavasti iloa luottoihmiselleen. 

16.2.2018
Mauno pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia pääkaupunkiseudulla.

19.1.2018
Rauhallinen Mauno taitaa olla mäyräkoirien sukua. Se on ystävällinen poika, joka pitää kovasti ihmisistä, mutta jää helposti vilkkaampien koirien varjoon.

Matalajalkainen Mauno löysi tiensä Irinan tarhalle loppuvuodesta. Koska se on kooltaan suhteellisen pieni, sijoitettiin Mauno pentujen kanssa samaan aitaukseen. 

Mauno tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, vaikka pennut koettelevat sen hermoja selvästi välillä. Maunon hermot pysyvät kuitenkin kasassa ja se mieluummin väistää kuin alkaa komennella nuorempiaan, vaikka ne hyppivät välillä hyvinkin innokkaasti Maunon niskassa.

Aluksi Maunoa on vähän hankala saada tekemään tuttavuutta, sillä kilttinä poikana Mauno väistää vilkkaita pentuja ja tyytyy katselemaan ihmisiä pienen matkan päästä. Mutta kun keskityn Maunolle jutteluun, alkaa sen häntä varovasti heilua ja poika tulee rapsuteltavaksi. Mauno selvästi pitää kovasti ihmisistä, vaikka ensi alkuun tuntuikin siltä, että se ujostelisi. Sitä Mauno ei kuitekaan tee, se ei vain koe tarpeelliseksi alkaa kisata huomiosta riehuvien pentujen kanssa.

Maunon ikää on hieman vaikea arvailla. Aivan nuori se ei ole, mutta ei myöskään missään nimessä vielä vanhus. Ehkäpä se on jotain 4-6 vuoden väliltä. Malliltaan se on matalajalkainen, joten varmasti siinä virtaa mäyräkoiran verta mukana.

Tarhalla Mauno on hyvin rauhallinen ja kiltin oloinen poika. Kotioloissa saattaa hyvin olla, että mäyräkoiramainen omatahtoisuus pääsee oikeuksiinsa ja Maunosta kehkeytyy erilainen koira kuin tarhalla. Vaikea kuitenkin kuvitella, että siitä kovin vilkasta poikaa tulisi siltikään.

Emme tiedä, minkälainen omistaja Maunolla on aiemmin ollut ja onko se koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Uudessa kodissa tulee siis varautua opettamaan Maunolle kotikoiran taidot kuten pennulle. Lyhytkarvainen Mauno toivoisi kovasti, että se oma koti löytyisi jo pian!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.