Halle

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2016

8.6.2017
Halle sai kodin Nilsiästä.

15.4.2017
Halle on kaunis tyttö. Se on vielä myös kovin ujo, joten Halle tarvitsee ymmärtäväisen omistajan ja koirakaverin. Halle haluaisi pian omaan kotiin karistamaan ujouden.

Halle hylättiin alkukeväästä. Se päätyi ilman sisaruksia Irinan tarhalle, jossa se nyt koittaa sopeutua elämään isossa pentulaumassa. Meno ympärillä on äänekästä ja vauhdikasta, ja ujo Halle ei oikein tohdi mennä vauhdikkaampien pentujen matkassa. Siksi se pääasiassa piileskeleekin kopissa, ja kurkistelee välillä ujona pentutalon tapahtumia.

Kömmin koppiin sisälle, jotta sain Hallen syliin madotusta ja kuvaamista varten. Hallen ilme ja koko elekieli kertoi, että sitä jännitti kovasti vieraan ihmisen lähestyminen. Sen sai kuitenkin syliin ja nostettua kopista pois. Kuvauksen ajan se nökötti sylissä lähes jähmettyneenä, sillä tilanne oli sille todella jännittävä.

Koska Halle on todennäköisesti nähnyt maailmaa tähän asti vain hyvin rajatusti, eikä sillä ole vieraista ihmisistäkään paljon kokemuksia, on se hyvin varovainen eikä uskalla itse tulla tutustumaan lainkaan. Saattaa olla, että aika auttaa ja Halle alkaa rohkaistua myös tarhalla, mutta valitettavasti aina osalle pennuista käy niinkin, että tarhalla ne eivät reipastu lainkaan. Siksi toivomme kovasti, että Hallelle löytyisi jo pian oma koti Suomesta, missä se pääsisi omaan tahtiinsa totuttelemaan kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen.

Halle etsii kärsivällistä ja ymmärtäväistä omistajaa. Olisi hyvä, jos uudella omistajalla olisi aiempaa kokemusta aran koiran kotiuttamisesta. Ujouden voittaminen vaatii työtä ja taitoa, jotta koira pääsee reipastumaan sille sopivassa tahdissa, eikä sitä viedä liian vaikeisiin tilanteisiin. Erittäin tärkeää on myös koirakaveri, sillä Halle tulee varmasti tarvitsemaan vanhemman koiran tukea ja mallia totutellessaan uusiin asioihin ja tilanteisiin. Halle toivoo uuden kotinsa sijaitsevan kohtuullisen rauhallisessa ympäristössä.

Hallesta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se tulee tarvitsemaan varmasti paljon liikuntaa ja aktivoivaa puuhailua, kunhan ujous on karistettu ja Hallesta kuoriutuu se ihana nuori tyttö, joka ujon ulkokuoren alla asuu. Todennäköisesti Hallesta ei koskaan tule kaikkien vieraiden syliin kiipeävää, mutta oman porukan kesken siitä tulee vielä varmasti kiva ja kultainen tyttö.

Viipurin koirat - Halle 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.