Omar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

21.1.2017
Omar muutti omaan kotiin.

28.12.2016
Omarilla kävi tuuri kun se matkusti tarhalta hoitopaikkaan Suomeen harjoittelemaan kotikoiran elämää. Omar on hoidossa Kouvolan seudulla.

7.12.2016
Hellyttävä koiranpennun katse ja pörröinen turkki sulattavat sydämen. Voi miten ihana on pieni Omar!

Koiranpennut ovat aina suloisia, mutta Omar on erityisen ihastuttava tummasilmä. Tällä pojalla on hiukan tavallista pidempi, silkkisen pehmeä karva, joka toivottavasti lämmittää Omaria tarhalla joulukuun koleudessa. Parasta tietysti olisi jos Omarille löytyisi pian se ihan oma koti, jossa pakkanen ei pääse puraisemaan ja peti on pehmeä. Omarissa on varmasti kotikoira-ainesta, niin mukavalta pennulta se vaikuttaa.

Omar ei ole aivan joukon reippaimpia pentuja, mutta seurailee koirakavereiden ja ihmisvieraiden touhuja kovin kiinnostuneena sivummalta. Kun herkkuja jaetaan uskaltautuu Omarkin lähemmäs, ja napsii rohkeasti namit ihmisen kädestä. Rapsutettavaksi poika ei uskalla vielä jäädä. Omar ei kuitenkaan piiloudu eikä pakene, ja sen saa napattua syliin. Sylissä oleminen on jännittävää, mutta ei onneksi pelottavaa, ja poika nököttää kauniisti kuvattavana. Kotioloissa, oman perheen parissa Omar rohkaistuisi varmasti piankin. Reipas koirakaveri varmasti auttaisi kotiutumista ja toimisi hyvänä esimerkkinä, mutta kyllä Omar taitaisi pärjätä myös ainoana koirana.

Omar tarvitsee kodin jossa sitoudutaan huolehtimaan koirasta pentuaikana, aikuisuudessa ja vanhuuden vuosina. Koiranhoitoon kuuluvat laadukas ruoka, riittävä liikunta ja turvalliset varusteet, oma pehmeä peti ja eläinlääkärin hoito aina tarvittaessa. Kynsiä on leikattava, turkkia harjattava ja pesulla käytävä tarpeen mukaan. Kuten kaikki maailman koirat, myös Omar ansaitsee tulevalta perheeltään ystävällisen ja rakastavan käsittelyn, mikä tarkoittaa sitä että koulutus ja uusiin asioihin tutustuminen tapahtuu ajan kanssa ja koiraa palkiten. Hankalissa paikoissa koiraa tuetaan ja mahdollisia ongelmia selvitetään koiralähtöisesti. Pikkuinen Omar ei tiedä vielä paljon muusta kuin tarhalla kaltereiden takaa näkyvästä lumisesta maisemasta, mutta oppii varmasti ihan oikeaksi kotikoiraksi kunhan vain saa siihen tilaisuuden.

Viipurin koirat - Omar 6.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.