Rei

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 2015

26.2.2017
Rei muutti omaan kotiin.

20.1.2017
Rei matkasi viikko sitten Suomeen hoitopaikkaan ja on kotiutunut hienosti. Rei on tavattavissa Espoossa.

Reipas Rei otti reissumatkan Suomeen rennosti. Autosta hyppäsi hyväntuulinen ja virkeä poika, joka oli jo kovalla puhinalla tutustumassa uusiin kulmiin ja nurkkiin. Ensitöiksi takkuinen haisuli pääsi suihkuun puunattavaksi ja rastoittunut turkki on enää pelkkä muisto eilisestä.

Rei on äärettömän kiltti poika, joka on hoitopaikkaan päästyään löytänyt ihan uutta virtaa itsestään. Mikään loputtoman vilkas adhd Rei ei suinkaan ole, mutta kuitenkin nuori ja energinen koira, joka tarvitsee päiviinsä riittävästi liikuntaa ja tekemistä. Sisäsiisti Rei on ollut alusta lähtien ja työpäivien mittaiset yksinolot sujuvat hienosti koirakaverin kanssa kerrostalossa. Muiden koirien kanssa sosiaalinen ja leikkisä poika on tullut loistavasti toimeen niin hoitopaikassa kuin koirapuistossakin. Olisikin mukavaa, että uudessa kodissa Reitä odottaisi iloinen koirakaveri. Kovin rauhallisen tai vanhan koiran kaveriksi Reistä ei ole.

Hihnassa kävely sujuu niin metsäpoluilla kuin liikenteen vilinässäkin. Ulkona olevat pikkueläimet saavat pojan pään sen verran sekaisin, ettei kissoja suositella samaan kotiin. Jonkin verran Reillä on taipumusta myös lähteä jahtaamaan autoja, ja se kannattaa ottaa huomioon vilkasliikenteisillä teillä.

Rei rakastaa ihmisiä. Lapsia ja aikuisia. Hoitopaikassa Rei on tottunut 2-vuotiaan lapsen touhuihin eikä ole moksiskaan vaikka ääntä ja liikettä riittää. Rei on kova poika leikkimään, mutta käyttää jonkin verran suutaan ja hampaitaan leikeissä eikä oikein vielä ole ymmärtänyt, että vähempikin voima riittäisi. Tavasta ollaan opettelemassa eroon ja hammastelun alkaessa leikit ja huomio loppuvatkin aina lyhyeen. Tylsää.

Rei on ihastuttavin, kiltein ja rakastettavin koirapoika, jonka häntä alkaa hakkaamaan lattiaa joka kerta kun rapsutuksia ja hellyyttä tulee. Onnellisena se käpertyy sohvalle viereen tai syliin nukkumaan eikä sen tyytyväistä olemusta voi katsella hymyilemättä. Hyväntahtoinen höseltäjä on valmis muuttamaan vain sellaiseen kotiin, missä vastarakkautta ja huolenpitoa on takuuvarmasti tarjolla koko loppuelämäksi.

Viipurin koirat - Rei kotihoidossa 29.1.2017

6.1.2017
Ihana Rei löydettiin loppuvuodesta yksinään huoltoaseman pihasta. Kukaan ei kaivannut poikaa, joten se toimitettiin Irinan tarhalle.

Eräänä joulukuisena aamuna tarhakävijät kurkistavat sisälle pentutaloon. Lauma iloisia palleroita vilistää hännät heiluen vastaan ja riemuitsevat ihmisten ympärillä. Pakkaspäivän kirkas nouseva aurinko paistaa sisälle pentutaloon jättäen sen perimmäisen nurkan varjoon. Pimeässä nurkassa, varjon keskellä makaa Rei. Sen olemus on tyyni, korvat ovat höröllä ja katse on meihin päin. Ystävällisten silmien uteliaisuus kasvaa hetki hetkeltä, kun ne seuraavat vieraiden puuhia.

Tarhanpitäjä Irina astuu myös pentutaloon ja Rei tassuttaa venytellen iloisesti vastaan. Häntä heiluu ja Irina saa pojalta pusuja. Rei sai asustaa hetken aikaa Irinan kotona ennen kuin joutui tarhalle. Irina kertookin, että siellä asuessaan Rei tuli kissojen kanssa hyvin toimeen.

Laitamme Reille pannan ja hihnan ja otamme pojan ulos kävelylle. Hihnassa Rei kulkee sujuvasti eikä kerta liene sen ensimmäinen. Uusia ja ihmeellisiä hajuja riittää ja poika onkin hyvin kiinnostunut tutkimaan tarhan edustaa. Rei tulee myös hyvin mielellään ihmisten luokse nauttimaan rapsutuksista, ja mitä enemmän poikaa rapsuttaa, sen painavammiksi sen silmäluomet käyvät. Pää painuu syliin ja pusuja tulee vähän väliä.

Rei on nuori koira ja arviolta sillä on ikää vuoden parin verran. Pojan kaunista ja persoonallista ulkonäköä ihastellessa voi vain jäädä miettimään mitä rotuominaisuuksia sen perimästä mahtaa löytyä. Sukupuu onkin varmasti täynnä jos jonkinmoista kaveria ja sekarotuista karvaturrea.

Rein menneisyydestä meillä ei ole tietoa. Poika suhtautuu ihmisiin ystävällisesti, joten se on varmasti saanut tottua ja kenties asuakin ihmisten parissa. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, ettei poika ole välttämättä koskaan asunut tavallisena kotikoirana, ja paljon uutta opeteltavaa voi olla luvassa. Aikuisen pojan pissalätäköitä voi joutua korjailemaan jonkin aikaa, yksin jääminen voi vaatia harjoittelua, hihnassa käveleminen ja uusien asioiden kohtaaminen treenausta.. 

Rei haluaa itselleen sitoutuneen ja kunnollisen loppuelämän kodin. Sellaisen, jossa huolehditaan että laadukasta murkinaa tarjoillaan vähintään kahdesti päivässä, liikuntaa ja tekemistä riittää ja ihmisillä on aikaa sille. Kodin, joka ei heitä hanskoja tiskiin vaikka vastoinkäymisiä tulisikin. Koska niitä tulee. Kodin, joka ei vuoden päästä totea ettei aikaa koiralle ole, perheeseen syntyy lapsi tai muutto uuteen asuntoon uhkaa viikon päästä minne ei saa ottaa koiraa. Mieti siis huolella. Vielä kerran ja kolmannenkin. Mikäli kaiken pohdinnan jälkeen sinusta tuntuu että tässä on etsimäsi, voisi Rei ehkä ollakin se oikea. Rei tulee varmasti rakastamaan omaa ihmistään yli kaiken ja kulkemaan uskollisesti mukana elämän vaikeinakin hetkinä - olethan sen arvoinen.

Viipurin koirat - Rei 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.