Haku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2017

7.12.2017
Haku sai kodin Tampereelta.

16.8.2017
Suloinen Haku on vielä vähän ujo poika. Haku on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisistä ja odottaa kovasti milloin pääsee aloittamaan matkan omaan kotiin Suomeen.

Partakolmikko Halla, Haku ja Hero hylättiin kesällä, ja nyt ne odottavat Irinan tarhalla kymmenien muiden pentujen joukossa oman kodin löytymistä. 

Haku on herttainen ja kiltti poika vaika sitä välillä vähän jännittääkin. Se tarkkailee tulijoita utelias pilke silmissään ja uskaltautuu rohkeampien pentujen vanavedessä haistelemaan vieraita. Pieni häntä heiluu varoen kun Haku sipsuttaa ihmisten jaloissa. Hupsista keikkaa ja pikkumies nousee kevyesti syliin. Vaikka sylissä oleminen ja vieraiden käsittely tuntuvatkin Hakusta jännittäviltä, käyttäytyy poika rauhallisesti ja nätisti. Rapsutukset eivät selvästikään ole niin pelottava juttu kuin Haku aluksi luuli ja se jatkaa sylistä pois päästyään vieraiden varovaista tutkimista.

Hakun menneisyys on hämärän peitossa. Haku vaikuttaa kuitenkin iloiselta, uteliaalta ja ystävälliseltä pennulta vaikka pientä ujostelua ilmassa onkin. Tulevan kodin on ymmärrettävä, että ympäristönvaihdos voi alkuun olla iso järkytys Hakulle ja monet asiat voivat alkuun jännittää. Kotiutuminen ja luottamuksen kasvattaminen vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä, pikaratkaisuja ei ole.

Hakun terveiset kodin tarjoamista harkitsevalle kuuluvatkin näin: "Kotini on alkeellinen koiratarha, menneisyyteni ei ole kummoinen. Tarhan porttien ulkopuolella on iso ja pelottava maailma, josta tiedän kovin vähän. En ole koskaan elänyt kotikoirana, ja miten olisinkaan vielä ehtinyt, sillä juurihan vasta synnyin tähän maailmaan. Ole siis ymmärtäväinen minua kohtaan kun vasta opettelen uusia asioita, lupaan yrittää parhaani. En kuitenkaan selviä yksin vaan tarvitsen ymmärrystäsi, aikaasi, tukeasi, huolenpitoasi ja rakkauttasi. Tarvitsen niitä nyt kun olen pieni pentu, tarvitsen niitä kun olen samaan aikaan ihana ja rasittava teini, tarvitsen niitä kun olen vanha ja väsynyt ystäväsi. En halua olla kenenkään hetkellinen päähänpisto, joten mietithän tarkkaan ja huolella ennen kuin tarjoat minulle kotia. Kiitos."

Viipurin koirat - Haku 21.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.