Mingus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2015

11.4.2017
Mingus sai kodin hoitopaikastaan Imatralta.

5.1.2017
Kiusattu Mingus sai matkalipun Suomeen ja odottaa nyt kotiehdokkaita Imatralla.

 

31.8.2016
Mukava Mingus on asunut Irinan tarhalla jo alkuvuodesta saakka, ja reipas ja ihmisrakas poika muuttaisikin jo mieluusti omaan kotiin!

Mingus ja sen kaksi sisarusta ilmestyivät Irinan tarhalle alkuvuodesta. Sisaruksista toinen sai kodin Viipurista, toinen menehtyi. Hoikka koipeliini Mingus oli kuitenkin selviytyjä-ainesta eikä rankka talvi koitunut pojan kohtaloksi. Vuoden alussa Irinan tarhan pentutaloa koetteli sieni-infektio ja Mingus oli yksi niistä pennuista, jotka saivat sienen riesakseen. Merkkinä siitä pojalla oli muutamia karvattomia iholäikkiä. Sienioireet kuitenkin katosivat, kun pennut voimistuivat ja niitä lääkittiin ja Minguskin on ollut jo pitkään oireettomana.

Koiria on tarhalla paljon, uusia tulee jatkuvasti lisää ja Mingus-polo unohtui muiden sekaan. Siksi poika pääsee nyt vasta etsimään kotia, mutta toivottavasti vastoinkäymiset ovat tässä ja reippaana ja ihmisrakkaana kaverina Mingusta onnistaisi pian!

Mingus on hyvin ihmisrakas, sosiaalinen ja iloinen poika. Astuessaan Minguksen aitaukseen voi olla varma ainakin yhdestä asiasta: pian syli on täynnä häntäänsä vimmatusti vispaavaa ja pusuja antavaa koirapoikaa! Mingus on asunut jo tovin aitauksessa, missä sillä on kaverinaan ainakin toinen suht samanikäinen uros ja muutama narttu. Toiselle urokselle Mingus alistuu eikä ole mikään riitapukari vaan pikemminkin välttelee mahdollisia kahinoita. Mingus pääsi myös elämänsä ehkä ensimmäistä kertaa hihnakävelylle, ja voi pojat, kun oli ihanaa! Mingus kulki reippaasti haistelemassa ojanpenkat ja pusikot eikä siitä olisi ikinä uskonut, että hihnakävely on uusi juttu.

Mingus on tarhalla hyvin reipas poika, mutta tarhaelämää on takana jo useampi kuukausi ja uudessa ympäristössä tulee vastaan takuulla kaikkea jännittävää, kuten liikenne ja muut kanssaliikkujat. Mingus haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka on valmis panostamaan pojan uuden elämän ensikuukausiin eikä heitä hanskoja tiskiin heti ensimmäisten vastoinkäymisten edessä. Minguksella on ollut huonoa tuuria jo ihan riittämiin, nyt olisi korkea aika päästä oman ihmisen kainaloon!

Viipurin koirat - Mingus 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.