Amelia

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 5/2016

13.1.2017
Amelia sai kodin Helsingistä!

24.11.2016
Amelia opettelee kotikoiruuden aakkosia hoitopaikassa Somerolla.

Amelia sai aloittaa suomalaisen kotikoiran elämän pehmeällä laskulla, sillä hoitopaikassa tytöllä on seuranaan kokonaista seitsemän muuta viipurilaista pentua. Amelia osaa pitää puolensa koirajoukossa, ja etenkin toiset samanikäiset tyttökoirat Amelia pyrkii laittamaan järjestykseen. Tämä tyttö taitaakin sopia parhaiten uroskoiran tai selvästi vanhemman ja vahvan nartun kaveriksi. Myös perheen ainokaiseksi Amelia voisi hyvin muuttaa. Ihmisiä kohtaan Amelia on hyvin sydämellinen ja nauttii kovasti silityksistä ja huomiosta. Vierasta ihmistä Amelia vielä hiukan arkailee, ja vaatii hetken ennenkuin tyttö uskaltautuu uuden tuttavuuden kainaloon. Amelian ulkonäkö tuo mieleen pitkäkarvaisen saksanpaimenkoiran, ja sitä rotua voi hyvinkin löytyä tämän työn perimästä. Todella kaunis koira Amelia on syvänruskeine silmineen! 

Vaikka Amelia vaikuttaa vielä puolen vuoden iässä aivan pennulta, näyttää siitä kasvavan keskikokoinen koira. Amelian soisi löytävän pian oman kodin jossa tyttö voi kasvaa ja kehittyä aikuiseksi koiraksi ja nauttia omien ihmistensä seurasta. Reipas ja mielekäs liikunta sekä hyvä ruoka ovat myös kasvavan koiran toivelistalla.

17.11.2016
Amelia matkusti Suomeen hoitopaikkaan ja ottaa kotiehdokkaita vastaan Somerolla.

 

4.10.2016
Amelia rakastaa ihmisiä, rapsutuksia ja huomiota! Kaunis Amelia on valmis oman kodin valloitukseen heti kun sopiva sellainen jostain löytyy.

Amelia on vastikään hylätty Irinan tarhalle. Tytön menneisyydestä meillä ei ole tietoa, mutta iloista Ameliaa ei tunnu menneisyyden painolasti ainakaan painavan. Amelia tulee reippaasti ja luottavaisesti ihmisten luokse hakemaan osaansa huomiosta. Tytön saa helposti nostettua syliin eikä sylissä turhia jännitetä. Häntä viuhuu ja pusuja satelee!

Amelia vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja ihmisrakkaalta tytöltä. Reippaana pentuna se voisi sopeutua myös monenlaiseen ympäristöön. Koska emme tiedä Amelian taustasta mitään, on tulevan kodin varauduttava siihen, että kaikki kotikoiran elämään kuuluvat asiat ovat sille outoja ja uusia. Kukaan tuskin on opettanut Amelialle mitä tarkoittaa sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen. Amelia on nuori koira, jolla varmasti riittää intoa ja energiaa lenkkeilyyn ja oman ihmisen kanssa puuhailuun. Omistajan hermotkin saattavat joutua joskus koetukselle, kun teini-ikäinen koira keksii kepposiaan, mutta sellaista se välillä nuorten koirien kanssa on. Amelia haluaa löytää ennen kaikkea sitoutuneen kodin, joka rakastaa sitä ja jaksaa tehdä parhaansa koiraystävänsä eteen myös niinä huonompina aikoina.

Viipurin koirat - Amelia 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.