Funtik

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2017

14.11.2017
Funtik sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

19.10.2017
Funtik sai hoitopaikan Tampereelta.

29.9.2017
Funtikin elämä meinasi loppua lyhyeen, mutta sinnikäs poika taisteli ja selvisi. Iloinen Funtik on valmis matkustamaan Suomeen heti sopivan kodin löydyttyä!

Funtik löydettiin vain parin päivän vanhana roskiksesta, minne se oli sisaruksineen heitetty jätteiden lailla. Muut pennut menehtyivät, mutta Funtik taisteli Olgan hellässä hoivassa ja pulloruokinnassa, ja on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

Syyskuisena päivänä tarhavieraita on vastassa iloinen, utelias ja ihmisrakas pentu, joka heiluttaa onnessaan häntäänsä ja katselee silmät loistaen ympärillä olevia ihmisiä. Rapsutukset, silitykset ja ihmisseura näyttääkin olevan kovasti Funtikin mieleen. Sylistäkään pojalla ei ole mikään kiire pois vaan kaikessa rauhassa se katselee ja nuuhkii vieraita. Funtik vaikuttaa reippaalta ja mukavalta vekaralta, joka voisi soveltua monenlaiseen kotiin.

Kun poikaa tarkemmin tutkii ja katselee, huomaa että sen nenä ei ole aivan normaali. Huonoksi onnekseen Funtik on perinyt joltain lyttykuonoista rotua edustavalta vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan ahtaat sieraimet. Pikkupentuna Funtik oli nuhainen ja ahtaiden sierainten vuoksi sen oli vaikea hengittää nenän kautta. Nämä "suloisen näköiset" ahdassieraimiset Funtikin sukulaiset ovat ihmisen jalostamisen aikaansaannosta, josta joutuu nyt pieni poikakin kärsimään. Toivomme kovasti, että Funtikin tilanne ei olisi kovin tukala, mutta tarvittaessa tulevan omistajan on varauduttava viemään poika eläinlääkärin arvioitavaksi, jos sieraimet hankaloittavat sen hengitystä.

Funtik on asunut melkein syntymästään asti Olgalla. Se on asunut sisätiloissa pienenä, mutta tällä hetkellä se jakaa ulkoaitauksen muiden samanikäisten pentujen kanssa. Tulevan omistajan onkin varauduttava siihen, että uusia taitoja sisäsiisteydestä yksinoloon on harjoiteltava. Olgalla asuessaan Funtik on sen sijaan tottunut siihen, että ympärillä parveilee monia kymmeniä koiria ja kissoja, ja poika pärjää oikein hyvin suuressa eläinlaumassa.

Viipurin koirat - Funtik & H-pennut 24.9.2017

Viipurin koirat - Funtik 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.