Sosuli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 38 kg)
Syntymäaika: 2015

10.1.2017
Sosuli sai kodin hoitopaikastaan Lahdesta.

3.1.2017
Sosuli on rohkaistunut suurin askelin! Lenkillä jännittää vielä, mutta tyttö kulkee hienosti hihnassa ja hakee ihmisestä turvaa tarvittaessa.

Sosulin muutto hoitopaikkaan sujui hyvin. Kotihoitaja kertoo kuulumisia:
Heti saavuttuaan Sosuli pääsi pesulle: suihkussa se rentoutui nopeasti ja oikein nautiskeli lämpimästä vedestä. Suukkokin siinä tuli saatua. Hampaat saa katsoa ja harjaaminen on mukavaa puuhaa, samoin kuin lenkin jälkeinen kuran pyyhkeellä pyyhkiminen. Alusta saakka on tullut hienosti juttuun omien koirien, pienen viisikiloisen nartun ja ison nuoren uroksen kanssa. Sulassa sovussa sujuu jopa puruluitten syöminen.

Sosuli on herkkä ja fiksu tyttö, joka on oppinut pienessä hetkessä mitä siltä kulloinkin toivotaan. Avoportaissa oppi kulkemaan jo seuraavana päivänä hoitoon tullessaan ja jos hampaat osuvat vahingossa johonkin väärään juttuun, kuten joulukuusen palloihin, riittää pienen pieni ei-sana  toiminnan keskeyttämiseen. Herkut Sosuli ottaa kädestä todella kauniisti vaikka muuten onkin kovin perso ruoalle! Tarhalla kertynyttä ylipainoa on saatu putoamaan muutama kilo. Vaikka Sosulilla on vielä paljon opittavaa kotikoiran elämästä, vaikuttaa alku erittäin lupaavalta. Oikean ihmisen kanssa siitä varmasti kuoriutuu mitä ihanin koira.

22.12.2016
Sosuli jätti tarhan ja muutti Lahteen hoitopaikkaan opettelemaan kotikoiraksi.

31.8.2016
Sosuli ilmestyi tarhalle kesän lopulla. Vaikka Sosuli katselee tulijoita portilla korvat hörössä, on se vielä varovainen tyttö ja pitää pientä turvaväliä vieraisiin ihmisiin.

Sosulia ei voi olla huomaamatta vaikka vieraiden astuessa aitaukseen sellainen Sosuli haluaisikin hetken aikaa olla - huomaamaton. Sosuli katselee kummallisia hiippareita tarkkaavaisesti pitkien kulmakarvojensa alta, kun sitä yrittää lähestyä. Rapsuteltavaksi Sosuli ei jää vaan pitkä märkä turkki hulmuten livahtaa kiireesti aitauksen toiseen päähän. Aidan nurkassa kököttävä Sosuli ei kuitenkaan sano mitään, kun vieraat kopeloivat sen: pieni tarkistus suuhun ja vatsan alle, no niin, valmista tuli.

Seuraavalla viikolla Sosuli katselee vieraita tulijoita rivissä portin takana muiden koirien kanssa. Se on selvästi kiinnostunut ihmisistä, mutta suhtautuu meihin yhä varoen. Muutama haukahduskin Sosulilta kuultiin ja näyttipä tyttö itsekin vähän yllättyneeltä kuinkas tämmöisen haukun oikein uskalsi päästää. Rapsuteltavaksi Sosuli ei vieläkään uskaltaudu, mutta ehkäpä reippaiden aitauskavereiden esimerkistä otetaan joku päivä mallia ja tullaan sanomaan heipat.

Sosuli on vielä varovainen tyttö, mutta sopivassa ympäristössä ja oikean ihmisen luona sotkuisen turkin alta saattaa hyvinkin kuoriutua iloinen ja elämästään nauttiva koiratyttö. Sosuli on vielä nuori koira ja ikää sillä on arviolta vuoden parin verran. Sosuli on vasta äskettäin joutunut tarhalle, ja muutos on varmasti ollut iso järkytys sille. Niin tai näin, Sosuli etsii uutta kotia rauhallisesta ympäristöstä, mieluiten sellaisesta taloudesta jossa on oma piha ulkoiluun ja entuudestaan koirakokemusta. Koirakaveri uudessa kodissa auttaisi Sosulia varmasti alun sopeutumisessa.

Koska mitään varmoja tietoja Sosulin menneisyydestä ei ole, täytyy tulevan kodin varautua siihen, että asioita on lähdettävä opettelemaan aivan alusta alkaen. Sosuli etsii ennen kaikkea sitoutunutta ihmistä, joka ymmärtää että sopeutuminen vie aikaa eikä vaadi Sosulilta liikoja. Sosulilla, kuten monella muullakin tarhalle joutuneella nuorella koiralla, on edessään pitkä, ankea ja koetteleva tulevaisuus, ellei omaa kotia löydy. Sosulin taival on vasta alkanut, mutta toivottavasti se päättyy onnellisesti.

Viipurin koirat - Sosuli 16.11.2016

Viipurin koirat - Sosuli 11.9.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.