Nova

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

7.4.2017
Nova jäi asumaan hoitoperheeseensä.

9.1.2017
Hurmuripoika Nova matkusti hoitopaikkaan Suomeen ja odottaa omaa kotia Kirkkonummella.

Novan kotihoitajan kertoo pojasta:

"Nova on rempseän reipas ja uteliaan rohkea pojankoltiainen. Tämä tutkimusmatkailija ei kaihda haasteita äkättyään jotain mielenkiintoista valppailla nappisilmillään. Uteliaisuus voittaa jännittävissäkin tilanteissa, kuten auraustraktorin rymistellessä vilkkuvaloineen ja piippausäänineen ohitse. Hetken tilannetta tuumailtuaan ja arvioituaan, viipottaa hän häntä kippurassa viuhahdellen jo seuraaviin seikkailuihin.

Nova on omatahtoinen ja älykäs nuorukainen joka oppii asioita nopeasti, niin hyvässä kuin pahassakin. Nova tulee varmasti tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta sekä aktiivisia virikkeitä koko kasvamisen ja aikuistumisensa ajan, jottei viikari päätyisi kolttostelemaan, pilkettä silmäkulmasta löytyy!

Poika on hyvin herkku- ja ruokaorientoitunut ja on aina valmis näkemään enemmänkin vaivaa naminappulansa eteen. Nova on nopeasti omaksunut kotikoirailun perusteet kuten pitkät ja kuivat yöunet sekä on sinut niin kaulapannan, valjaiden kuin hinhnankin kanssa. Pikkuherra osaa istua pyydettäessä paikallaan topakkana ja ymmärtää jo odottamisen konseptin vaikkei aina malttaisi sitä toteuttaa loppuun asti. Sanan EI metkitys on auennut nopeasti ja kertakielto riittää viikarille useimmiten.

Hoitotoimenpiteet kuten kynsienleikkuu ja korvien putsaus sujuvat luottavaisesti, vaikka taisi olla ensimmäiset kerrat kyseessä. Valppaan ja kekseliään luonteen lisäksi tämä pentu on osoittanut varteenotettavia riistavietin ja jäljestystaidon merkkejä. Metsälenkillä vastasataneesta lumesta kaivettiin ahkerasti esiin mielenkiintoisia riistajälkiä ja jätöksiä, sekä löydettiin hajujälkeä seuraten helposti ja hetkessä poissa näkösältä edeltä piiloon menneet lenkkeilykumppanit, harhautussilmukoinnista huolimatta

Nova tykkää kovasti ihmistä ja ahkeraan hakee huomiota osakseen. Kesken rapsutusten kiivetään syliin asti nauttimaan ja pojalla on tapana painautua tiiviisti jalkaa vasten maailmaa ihmetellessään. Novan unelmien kodissa viihdytään ulkosalla aktiviteettien parissa ja koirakaverikin olisi hyvin mieluinen. Hoitopaikassa Novalla on kaverina aikuinen narttukoira. Kerrostaloon vilkasluontoinen poitsu ei kuitenkaan välttämättä sopeudu."

7.1.2017
Nova-pentu saapui Irinan tarhalle yhdessä emonsa Yulian ja usean muun aikuisen koiran kanssa.

Ne oli huostaanotettu Viipurin lähikylästä mummolta, joka keräili koiria, eikä pystynyt huolehtimaan niistä riittävästi. Tarhalle joutuminen oli järkytys, mutta pian Novasta kuoriutui reipas ja leikkisä pentu. Jokusen viikon kuluttua se pääsi muuttamaan suomalaiseen hoitopaikkaan. Novan sijaiskoti on Kirkkonummella.

Viipurin koirat - Nova & Tito 28.12.2016