Esikko

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2016

12.7.2017
Kodinvaihtaja Esikko sai kodin Espoosta.

4.7.2017
Esikko kävi sterilisoitavana.

22.6.2017
Hertta kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta. Hertan näytteistä ei todettu MRSP/MRSA tai ESBL -kantoja.

15.5.2017
Esikko on saanut hoitopaikassa kutsumanimen Hertta. Neiti olisi jo valmis muuttamaan omaan kotiin.

Esikon eli Hertan kotihoitopaikasta saapui terveisiä:
Hei! Mää oon Hertta ja olen uutta kotia vailla. Kotihoitaja yritti just mitata kuinka korkea olen ja tulos on kuulemma 53 tai 54 cm tai sinnepäin, se ei taida oikein osata, vaikka mää seisoinkin ihan nätisti paikallani ;). Painoa mulla on 16,6 kg ja lisää pitäis tulla vielä ehkä kilon verran. Mut kohta mut leikataan ja luultavasti sen jälkeen paino kyllä nousee, ainakin niin mää oon kuullut  helposti käyvän steriloinnin jälkeen.

Täällä olen asunut kuukauden ja olen ystävystynyt tosi hyvin ton hoitajan kanssa ja samoin täällä asuvan koirakaverin kanssa, lisäksi mulla on liuta muita koirakavereita, joiden kanssa hengailen. Mun kynnet on tosi helppo leikata ja tykkään muutenkin kaikenlaisesta käsittelystä, varsinkin, jos sen jälkeen saa namia :D. Pikkusen mää oon arka, mutta kun saan hetken miettiä ja hiljakseen tutustua niin kaikki rupee kyllä sujuun.

Täällä mää oon oppinut lenkeillä kiertään, ettei ton hoitajan tartte kulkee kaikkien tolppien edestä tai takaa ja useinmiten kun löydän jotain erikoista lenkillä niin kun kuulen sanan jätä niin ne kivatkin jutut tulee jätettyä, kun vastapalvelukseksi saan taas namia. Jos joku olis oikein kiva ja tarjois namuja niin voisin tehdä melkein vaikka mitä niitten eteen.

Musta on kiva olla välillä omissa oloissani, mutta välillä haluan kovasti tulla viereen hyväiltäväksi.  Autossa matkustan mielelläni, varsinkin jos sitten mennään vaikka juoksenteleen jonnekin. Jos ihastuit muhun, ota yhteyttä ja jätä adoptiohakemus, odotan uutta kotia kovasti. 

14.4.2017
Kaunis Esikko joutui lähtemään kodistaan sillä perheessä puhkesi koira-allergia. Esikko odottaa uutta kotia Pirkanmaalla.17.11.2016

Esikko löysi oman kodin Haminasta.

20.6.2016
Esikko on hyvin sydämellinen ja ystävällinen tyttö, jonka elämässä ei vielä ole kovin suuria iloja ollut. Omasta kodista Esikko tuskin edes uskaltaa uneksia - sehän olisi lottovoitto!

Siskokset ApilaUnikko, Esikko ja Vuokko päätyivät Irinan tarhalle alkukesällä. Tavatessamme ensimmäistä kertaa siskokset olivat laihoja ja fyysisesti heikkokuntoisia, vaikkakin iloisia ja riemuissaan ihmisistä. Osa niistä oli myös ollut hoidettavana paikallisella eläinlääkäriklinikalla. Pentujen asumuksena toimi pieni vaja, jossa ne saivat olla suojassa sateelta ja tuulelta kavereinaan lauma kissoja. Nyt siskokset ovat muuttaneet ulkoaitaukseen muiden pentujen kavereiksi. Toivottavasti seuraavaksi olisi tiedossa se kaikkein paras asia - muutto ikiomaan kotiin!

Esikko on suloinen tyttö, jonka silmissä ja olemuksessa on jotain erityisen liikuttavaa. Ihmisiä Esikko tulee mielellään tervehtimään häntä heiluen, mutta kolea keli ajaa tytön kuitenkin sisälle mökkiin lämmittelemään. Kutsuttaessa pentuja juoksee Esikko kuitenkin ulos muiden mukana ja jää aina hetkeksi uteliaana tarkkailemaan mitä ympärillä tapahtuu. Pyörittyään hetken jaloissa katsoo Esikko parhaaksi vetäytyä takaisin lämpöiseen mökkiin. Syliin tytön saa helposti nostettua ja siinä se istuukin rauhallisesti. Esikko vaikuttaa luottavaiselta, iloiselta ja kohtuu rauhalliselta pennulta.

Kuulemamme mukaan siskokset ovat peräisin maatilalta. Ne voivat hyvin olla vapaana elävien kotikoirien jälkeläisiä, mutta niistä on ei toivottuina-pentuina haluttu eroon. Kovin hyvää huolta niistä ei ainakaan ole pidetty. Kotikoiran maailmassa riittää uusia asioita eikä Esikolla välttämättä ole minkäänlaista kokemusta sisällä asumisesta. Hihnassa kulkeminen voi jännittää, yksin oleminen pelottaa ja sisäsiisteys vaatia harjoittelua. Esikko haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen luokse, joka ymmärtää sitoutumisen merkityksen ja jolla on aikaa pienen pennun sopeuttamiseen.

Siro Esikko jäänee keskikokoiseksi tai himpun verran pienemmäksi aikuisena.

Viipurin koirat - Esikko 1.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.