Rosanna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2016

29.6.2017
Rosanna sai kodin Turun seudulta.

28.6.2017
Rosanna kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen ESBL- ja MRSP-näytteet olivat negatiiviset.

27.5.2017
Ujosta Rosannasta on kotihoidossa kuoriutunut iloinen, ihmisiä rakastava tyttönen.

Rosannan hoitoperheessä asustaa muitakin koiria, ja toistaiseksi Rosanna on tullut niiden kanssa alkujännityksen jälkeen hyvin toimeen. Rosanna kävelee hienosti hihnassa ja sisäsiisteyttäkin on jo harjoiteltu. Se sujuu mallikkaasti, toki vahinkoja vielä välillä sattuu. Rosannan kanssa on opeteltu peruskäskyjä ja fiksuna tyttönä Rosanna varmasti nauttisi esimerkisi agilitysta. Yksin oleminen on Rosannasta vielä ikävää ja tulevan kodin tuleekin varata tarpeeksi aikaa yksinolon harjoitteluun. Painoa tytöllä on tällä hetkellä 15kg ja korkeutta 45cm.

18.5.2017
Ujo Rosanna pääsi opettelemaan kotikoiran elämää hoitopaikkaan Euran suunnalle.

10.4.2017
Sterilointeja tekevä liikkuva klinikka-auto toi loppukeväästä neljä pentua lähikylästä Irinan tarhalle. Ujosteleva Rosanna toivoisi pian pääsyä omaan kotiin.

Rosannan kanssa samalla kyydillä tulivat Robin, Ambra ja Maddox. Robin ja Rosanna ovat kuin kaksi marjaa, joten todennäköisesti kyseessä on sisarukset. Ambra ja Maddox saattavat kuulua samaan pesueeseen tai sitten eivät - varmaa tietoa ei ole.

Kymmenet pennut hyppivät ja odottavat riemuissaan ihmisiä aitaukseensa. Samaan aikaan kun suloisia pieniä ihastelee, mieli on huolestunut: "Teitä on niin paljon, miten ihmeessä teille kaikille löytyy koti". Ja eihän kaikille löydykään. Osa jää tarhalle kasvamaan kun ne eivät pikkupentuina löydä kotia. Puolivuotiaana kodinsaantimahdollisuudet putoavat jo roimasti. Aikuisella on vielä huonommat mahdollisuudet omaan kotiin.

Rosannan mahdollisuus omaan kotiin ja onnelliseen elämään on tässä ja nyt. Rosanna on ujo tyttö ja se kiertelee varoen vieraiden ympärillä pientä välimatkaa pitäen. Kummia muukalaisia. Muiden pentujen vanavedessä on turvallisinta tehdä pidempiä tutkimusmatkoja, lähinnä ruokakipoille pentutalon keskivaiheille. Vieraisiin Rosanna ei uskalla omaehtoisesti tulla tutustumaan vaan piileskelee turvallisessa ja pimeässä kopissa pahimpaan ruuhka-aikaan. Välillä pieni nenä pilkistää kopin uumenista: "Joko ne lähti?" ja sujahtaa uudelleen piiloon. Ujon Rosannan saa napattua syliin ja kiltistihän tyttönen antaa käsitellä itseään. Vähän kosketus ja sylissä oleminen jänskättää, mutta se on aivan normaalia. Rosanna kaipaisi kipeästi omaa, turvallista ja rakastavaa kotiympäristöä, missä se saisi kaikessa rauhassa totutella kotikoiran elämään.

Viipurin koirat - Rosanna 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Otamme yhteyttä sopiviin kotiehdokkaisiin.