Filip

Sukupuoli: uros
Koko: pieni
Syntymäaika: 2016

28.11.2017
Filipin (nyk Mauri Mäyräkoira) kuulumisia omasta kodista:

Arki on sujunut melko hyvin parin vuorokauden ripulointia lukuun ottamatta. Herra on melkein sisäsiisti – muutamia vahinkoja on sisälle sattunut ja ”ilopisuja” saattaa välillä lirahdella, mutta muuten ihan ok sekin puoli. Viljattomalla ravinnolla edellään nyt toistaiseksi ja selvitellään kuonossa olevan karvattomuuden syytä pikkuhiljaa sitä kautta. Käsittelyyn Mauri on tottunut, koska kynsien leikkuu ja korvien puhdistus ym. hoitotoimet sujuvat niin, että herra makoilee selällään toimenpiteen ajan ja nukkuu silmät kiinni. Mauri Mäyräkoirastamme tuli paikallinen julkkis heti ensimmäisellä eläinkauppavierailullaan Sastamalan Mustissa ja Mirrissä. Mauri Mäyräkoira ottaa elämänsä melko rennosti.

Näissä tunnelmissa etenemme kohti ensimmäistä yhteistä Joulua 2017 <3"

2.11.2017
Filip sai kodin Sastamalasta.

9.10.2017
Irina löysi eräänä iltana pienen Filipin kotiovensa takaa, minne sen edellinen omistaja oli pojan hylännyt.

Tapaamme Filipin ensimmäistä kertaa syyskuun alussa. Ajaessamme Irinan kotipihaan, juoksee terhakka pieni mäyräkoirapoika muiden koirien mukana vastaanottamaan vieraat. Alkuun Filip haukkuu hieman epäluuloisena vieraita ja haistelee tilannetta kauempaa, mutta rauhoittuu pian kun huomaa että ihmiset ottavat rennosti ja rupattelevat keskenään. Saamme kuulla, että Filip on ihan vastikään hylätty, joten pojalla voi syystäkin olla vielä hivenen hämmentynyt olo. Irinaan Filip näyttää kuitenkin jo luottavan täysin, joten voikin olettaa, että poika sopeutuisi ja sujahtaisi tulevaan kotiinsa kohtalaisen vaivatta. Tovin jälkeen Filip ei ole enää moksiskaan vieraista vaan mennä jolkottaa uteliaana muiden koirien ja ihmisten seassa. Kissojen kanssa Filip tulee myös toimeen.

Filip on nuori koira, arviolta noin vuoden luokkaa. Sillä on kuonossa ikävän näköistä ihottumaa, jota ei ole Viipurissa tutkittu. Voi olla, että juuri ihottuman takia Filip saikin lähtopassit edellisestä kodistaan, kun omistaja ei viitsinyt tai kyennyt viemään poikaa lääkäriin. Ihottuma saattaa johtua allergiasta, mutta tulevan omistajan on hyvä varautua viemään poika Suomessa lääkärin vastaanotolle tarkempiin tutkimuksiin.

Filip haluaisi kovasti päästä ikiomaan kotiin, joka haluaa huolehtia siitä varmasti koko sen loppuelämän. Vaikka Filip on pieni, voi siltä löytyä omaa tahtoa rodulle tyypilliseen tapaan, mutta on tällä sympaattisella pikkumiehellä varmasti myös paljon annettavaa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.