Biska

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni keskikokoinen (n. 40 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2016

27.12.2017
Biska sai jäädä asumaan kotihoitajalleen.

Biskalla todettiin kipututkimuksessa rakenteellisia muutoksia selkärangassa, ja tytön onneksi se saa jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

20.10.2107
Biska kävi 1-vuotisrokotuksilla.

15.10.2017
Pieni naalivaavi unelmoi ikiomasta kodista täynnä rakkautta ja huolenpitoa. Varovainen Biska etsii ymmärtäväistä ja osaavaa kotia Espoossa.

Puolivuotta Suomessa tuli juuri Biskalle täyteen, mutta sopivaa kotia ei ole vieläkään tullut vastaan. Omalle perheelle Biska on hellyyttä rakastava kainaloinen eikä tutun ihmisen seurassa arastele mitään. Vieraita ihmisiä Biska sen sijaan jännittää ja tutustuminen uusiin ihmisiin vaatii aikaa. Biska on jo tottunut hihnalenkkeilijä eikä turhia jännitä liikenteessä. Vastaantuleviin ihmisiin ja koiriin Biska reagoi vaihtelevasti. Välillä jännittä, välillä ohitukset sujuvat reippaammin. Metsälenkeillä Biska on ihan elementissään ja juoksentelee onnellisena vapaana loikkien.

Biska etsii rauhallista ja osaavaa kotia mieluiten aikuisperheestä. Lasten liikkeet ja äänet olisivat tälle naalivaaville liikaa. Kerrostaloelo sujuu Biskalta hyvin ja tuleva asumismuoto voikin varmasti olla mitä vain kerrostalon ja omakotitalon väliltä. Asumismuotoa tärkeämpää on, että koti sijaitsisi rauhallisella seudulla ja Biskalla olisi elämässään ihminen, jolta löytyisi motivaatiota ja taitoa panostaa varovaiseen tyttöön. Leikkisä Biska ilahtuisi varmasti, jos sitä odottaisi tulevassa kodissaan reipas koirakaveri.

8.7.2017
Tarhalla kovasti ujostellut Biska on rohkaistunut hoitopaikassa ilahduttavan paljon.

Biska-tyttö uskaltaa jo ulkoilla hihnassa, ja on muutenkin edistynyt hurjasti espoolaisessa hoitopaikassa. Hiukan ujo tämä tyttö on silti vieläkin, ja tarvitsee omistajan joka jaksaa rohkaista koiraa, ja antaa luottamuksen rakentumiselle aikaa. Suloinen Biska sopisi parhaiten aikuisperheeseen.

3.4.2017
Ujo Biska opettelee kotikoiran elämää Espoossa.

29.1.2017
Varovainen Biska etsii rinnalleen omistajaa, joka haluaa auttaa tätä kaunista tyttöä reipastumaan.

Biska ja sen kuusi sisarusta ovat lähtöisin Svetogorskin kaupungista. Koska niistä ei kukaan huolehtinut, muuttivat ne Olgan tarhalle jo varsin nuorina pentuina. Nyt ne haluaisivat jo pian muuttaa omiin koteihin. Biskan sisaruksia ovat BeckyBess ja Belle.

Biska on kaunis ja suloinen tyttö, mutta myös varsin arka. Biska seurailee muiden pentujen perässä touhujamme, mutta itse se ei hakeudu kosketusetäisyydelle. Syliin nostaminen oli Biskalle todell jännittävä paikka: se ei kyennyt rentoutumaan siinä juurikaan, vaan halusi vain kovasti pois. Harmillista, että kaunis Biska on näin hirmuisen ujo. Toivomme silti, että joku haluaisi antaa sille siitä huolimatta mahdollisuuden onnellisen kotikoiran elämään Suomessa.

Koska Biska on ujo tyttö, etsii se ensisijassa kotia, missä olisi reippaampi aikuinen koira näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa jännittäviin tilanteisiin. Olisi myös hyvä, jos uudella omistajalla olisi aiempaa kokemusta arkojen koirien kotiuttamisesta. Fiksuna tyttönä Biska tottuu varmasti vielä uusiin asioihin ja tilanteisiin, mutta se tulee tarvitsemaan siihen aikaa ja rauhallista opastamista. Biska on aikuisena keskikokoinen tyttö.

Vaikka tarhalla Biska on hyvin rauhallinen, voi kotioloissa siitä kuoriutua huomattavasti vilkkaampi, joten uuden omistajan tulee olla valmis tarjoamaan sille puuhailtavaa ja liikuntaa. Ihan tavallinen kotikoiran elämä olisi Biskalle suurin mahdollinen lottovoitto, ja se toivoo pääsevänsä lunastamaan lipun Suomeen jo pian!

Viipurin koirat - Biska, Belle, Bess 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.