Mariella

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2016

5.3.2017
Mariella muutti Joutsenoon.

10.2.2017
Mariella on jatkanut rohkaistumistaan huimaan tahtiin Pohjanmaalla. Nyt olisi jo korkea aika kuulla kotiehdokkaista tuumii tyttö.

Mariella on päässyt uudenlaisiin seikkailuihin ja viettänyt välillä myös aikaa kaupungissa. Tytön kanssa on opeteltu kulkemaan hissillä ja kulkemaan rappusia, ja molemmat sujuvat jo mainiosti. Myös hihnakävelyt kaupungin vilskeessä sujuvat jo hyvin. Vaikka vastaantulevat pyörät ja kävelijät vielä hieman jännittää niin ei ne neitiä enää suuremmin häiritse.

Mariella on päässyt myös pariin otteeseen koirapuistoon ja intoutunut kunnon juoksuun muutaman kerran, kun samaan aikaan paikalle on osunut kiva juoksukaveri. Neiti tuntuu pärjäävän myös kerrostalossa ja kaupungissa mukavasti, kunhan huolehtii riittävästä liikunnasta. Yksinoloa ollaan harjoteltu myös.

Pikku hiljaa Mariellan luonnekin alkaa tulemaan esiin, ja neiti on aikamoinen ilopilleri ja kainalossa kiehnääjä. Mariella nukkuu aivan ihmisten kyljessä kiinni ja sohvalla ollessaan heittää tassut kohti kattoa ja pyytää rapsutuksia. Ulos lähtiessä häntä alkaa vispaamaan riehakkaasti ja neiti istuu ulko-oven eteen nätisti odottamaan.

15.12.2016
Kuukausi hoitopaikassa on vierähtänyt ja arasta Mariellasta on kuoriutunut iloinen ja puistoiluista nauttiva neito!

Tarhalta tullessaan Mariella oli todella arka ja tietysti hämillään kaikesta, sillä olihan siihenastinen elo ollut kovin erilaista. Tarhan kylmyys vaihtui sohvan lämpöön, ja tutut koirakaverit vaihtuivat uusiin kavereihin. Kotikoiran eloon tutustuminen aloitettiin varovasti huonekalujen alta kurkkien, mutta muutamassa päivässä Mariella kuitenkin jo seurasi muiden koirien esimerkkiä ja siirtyi sohvalle. Sohvalta käsin olikin mainiota tarkkailla ihmisten touhuja ja ihmetellä kaikkia outoja asioita, kuten telkkaria ja imuria. Pikkuhiljaa neiti totesi talon ihmisten olevan harmittomia ja niin voitiin aloittaa ulkomaailmaan tutustuminen.

Remmissä Mariella osaa kävellä hienosti. Välillä ulkona joku asia pelottaa ja silloin laitetaan jarrut kiinni, mutta pienen rohkaisun jälkeen tassut lähtevät taas määrätietoisesti eteenpäin. Kävelyt sujuvat nykyään jopa niin hyvin, että hädät tehdään järjestäen pihalle. Toki öisin saattaa vielä vahinkoja sattua, kun ihmiset nukkuvat eivätkä ymmärrä viedä pihalle. Autossa Mariella matkustaa myös mallikkaasti maisemia katsoen.

Mariella pitää ihmisten seurasta, vaikka se joskus vähän jännittääkin. Ihmisten siirtyessä toiseen huoneeseen, seuraa neiti kyllä perässä. Hoitopaikassa Mariellalla on koirakavereita ja niiden kanssa tyttö tulee hienosti juttuun. Mariella on tavannut myös koirapuistossa uusia tuttavuuksia ja niihin on suhtauduttu varovaisella uteliaisuudella. Myös lattialla loikkiva kani on todettu mukavaksi kaveriksi.

Mariella toivoisi kotia, joka olisi sitoutunut jatkamaan uusien asioiden opettelua ja itsetunnon parantamista uusien taitojen opettelun kautta. Mariella on erittäin älykäs koira, joka kaipaa aivopähkinöitä ratkottavaksi. Vielä on vaikea sanoa kuinka energinen neidistä lopulta kuoriutuu. Toistaiseksi tyttö on hyvin rauhallinen sisällä, mutta ulkona riittää virtaa. Saattaakin olla, että ajan kuluessa energiamäärä kasvaa, sillä onhan Mariella vielä todella nuori koira. Olisi mukavaa, jos uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri näyttämässä esimerkkiä.

Mariella on tavattavissa Kurikassa.

17.11.2016
Kaino Mariella löysi hoitopaikan Kurikasta ja opettelee siellä nyt innokkaasti kotikoiran elämää.

14.10.2016
Mariella istuu tutulla paikallaan aitauksensa suojaisimmassa nurkassa. Mariella ei ole päässyt tarhaoloissa reipastumaan, mutta kunpa joku vielä huomaisi kauniin tytön.

Voi Mariellaa. Kuukaudet ovat vierineet ja ujolta pennulta jäi koti löytymättä. Mariella on viettänyt koko tarha-aikansa samassa aitauksessa yhdessä muiden samanikäisten narttujen ja urosten kanssa. Ihmisten saapuessa aitaukseen Mariella hakeutuu tutulle paikalleen: aitauksen perälle suojaiseen nurkkaan, josta se katselee ihmisiä mustat korvat höröllä. Kun Mariellaa varovasti lähestyy, tuumii tyttö hetken siirtyäkö pois vai uskaltaisiko jäädä. Tyttö valitsee jälkimmäisen, ja varovaisesti nuuhkii vierasta kättä. Kun innokkaat häseltäjät katoavat hetkeksi vierestä, antaa Mariella silittää muutaman kerran korvan takaa.

Mariella on arka tyttö, mutta sen silmistä ja olemuksesta välittyy silti ystävällisyys ja lempeys. Tarhalla mahdollisuudet reipastumiseen ovat olemattomat, ja Mariellan pitäisikin päästä rakastavaan ja turvalliseen kotiympäristöön. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä ikävä tosiasia on, että nuoren aikuisen ja aran koiran mahdollisuudet omaan kotiin ovat huonot. Toivoa emme kuitenkaan menetä, sillä varmasti jossain odottaa ihminen ja koti, joka pystyy tarjoamaan kauniille Mariellalle juuri sen, mitä se eniten kaipaa ja tarvitsee.

Viipurin koirat - Mariella 2.10.2016

22.5.2016
Mariella on kaunis, mutta vähän varovainen pentu. Hyvin kiltisti Mariella antaa ottaa syliin, vaikka sitä selvästi tilanne jännittääkin.

Mariella ja sen sisko Marion olivat onnekkaita, sillä ne pelastettiin Irinan tarhalle ja saavat nyt mahdollisuuden löytää omat kodit. Suloiset tytöt toivovat, ettei odotusaika jäisi pitkäksi, sillä oman kodin kutsua ei voita mitään.

Mariella on siskoksista selvästi ujompi. Se tulee hyvin varovaisesti nuuskimaan kättä, mutta väistää nopeasti pienen matkan päähän, kun sitä yrittää silittää. Rauhallisesti lähestyen Mariellan saa nostettua syliin, ja hyvin kiltisti se jää siihen siliteltäväksi, vaikka tilanne sitä kovasti jännittääkin.

Mariella on nyt tottunut elämään tarhalla, joten muutto omaan kotiin tulee todennäköisesti olemaan sille iso juttu. Aluksi sitä voi jännittää paljonkin arkisetkin asiat, mutta rauhallisella opastamisella ja totuttamisella Mariella tottuu varmasti uusiin asioihin ja tilanteisiin. Voi olla, että Mariella jää vieraiden ihmisten suhteen myöhemminkin vähän varovaiseksi. Tai sitten Mariella reipastuu niin paljon, ettei arkuudesta ole pian enää jälkeäkään. Se on kuitenkin varmaa, että varsinkin aluksi Mariella tulee tarvitsemaan tukea, turvaa ja totuttamista kaikenlaiseen elämässä eteen tulevaan uuteen asiaan ja tilanteeseen.

Mariellasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Tavallinen, aktiivinen arki tullee riittämään Mariellalle: tapakasvatusta, liikuntaa ja muutama pähkinä vaikkapa temppujen opettelun muodossa päivittäin purtavaksi, niin Mariella voi illalla tyytyväisenä käpertyä petiinsä nukkumaan. Reipas koirakaveri olisi Mariellan mielestä varmasti huippujuttu -  sen tassunjäljissä voisi turvallisesti tutustua kaikkeen uuteen.

Jos olet harkinnut koiran hankinnan plussia ja miinuksia lukemattomia kertoja, ja olet vakuuttunut, ettei koira ja sen tarpeet jää elämänmuutoksissa jalkoihin, odottaa Mariella yhteydenottoasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.