Frida

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

7.12.2018
Lisätty uusia kuvia Fridasta omassa kodissaan.

29.11.2017
Frida pääsi suomalaiseen kotiin yhdessä veljensä kanssa.

25.11.2017
Frida kävi sterilisoitavana.

11.11.2017
Frida hylättiin suoraan kodista tarhalle veljensä kanssa. Frida on vielä kovin peloissaan ja oma koti olisi sille lottovoitto - yhdessä veljen kanssa tai erikseen.

Kysyttäessä tarhanpitäjä Irinalta syytä hylkäämiselle, pudistaa hän päätään ja kohauttaa olkapäitään. Ihmettelemme yhdessä miksi sisarukset hylättiin, mutta kenties omistaja ei enää jaksanut huolehtia koiristaan ja päätti hankkiutua niistä eroon. Koiralle kun koiralle on aina rankkaa joutua tarhalle, mutta erityisen rankkaa se on niille koirille, jotka ovat tottuneet elämään kotikoirana. Kaikki tuttu ja turvallinen katoaa ympäriltä ja elämä jatkuu yhtäkkiä lähes 300 koiran meluisalla tarhalla. Omasta ihmisestä ei enää tietoakaan.

Fridaa ei aluksi näy aitauksessa ollenkaan. Vasta kun velipoikaa on hetken aikaa silitellyt pilkistää kopista hyvin huolestunut silmäpari. Voi Fridaa. Se joutuu poistumaan kopistaan, sillä vanhan ja ränsistyneen kopin tilalle on tuotu uusi koppi, joka kasataan sisaruksille. Frida luikahtaakin äkkiä piiloon koppielementtien taakse ja jää sinne peloissaan seuraamaan tapahtumia. Fridan ainoa turva on tuttu veli, jonka kanssa Frida on todennäköisesti saanut elää koko tähän astisen elämänsä. Vieraat ihmiset pelottavat Fridaa eikä se uskalla tulla hakemaan rapsutuksia. Kun uusi koppi on koottu ja pehmusti aseteltu sisälle, puikahtaa Frida takaisin piiloon. Voi olla, että kunhan aikaa vähän kuluu ja Frida toipuu alkujärkytyksestä muuttuu sekin vähän rohkeammaksi - tai sitten ei. Voi myös olla, että Frida on vain luonteeltaan varovainen ja ujo koira. Frida kaipaakin kipeästi ymmärtäväistä ja kärsivällistä ihmistä, jolla riittää aikaa varovaisen ja pelokkaan tytön sopeuttamiseen.

Fidel ja Frida ovat jonkin sortin labradorisekoituksia ja ne ovat todennäköisesti eläneet tähän astisen elämänsä yhdessä. Niille etsitään kotia yhdessä tai erikseen. Ne ovat vielä nuoria ja iältään vuoden luokkaa. Vaikka tiedossa on, että niillä on ollut koti emme tiedä mitä kotikoiran taitoja niillä on tassuissaan ja mitä ei. Niinpä tulevan omistajan on varauduttava siihen, että jotkut asiat vaativat vielä harjoitusta. Ohuella turkilla Fidel ja Frida eivät pärjää talvea tarhalla, joten kunpa niitä pian onnistaisi oman kodin löytymisessä!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.