Tito

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

10.7.2017
Tito kohtasi niin suuria terveydellisiä ongelmia, ettei sen elämä enää ollut mielekästä. Kotihoitajansa ja tutun eläinlääkärin avulla Tito nukahti rauhallisesti ikiuneen.

Muistamme Titon komeana ja iloisena nuorena koirana. Hyvää matkaa kivuttomaan ja onneliseen olotilaan!

16.5.2017
Tito kävi kastroitavana.

14.4.2017
Tito-poika palautui takaisin hoitopaikkaansa Somerolle ja odottaa kutsua siihen oikeaan loppuelämän kotiin.

Titon yhteyshenkilönä toimii Mona.

Komea Tito palautettiin kodista, sillä yhteiselämä yhden perheenjäsenen kanssa ei onnistunut. Tutussa hoitopaikassakin Tito ensin hiukan arkaili, mutta nyt luottamus ihmisiin on jälleen saavutettu ja entinen iloinen koirapoika alkaa tulla esiin. Tito viihtyy erityisen hyvin koiraseurassa ja leikkii mielellään toisten koirien kanssa, mutta myös ihmisten rapsutukset tuntuvat taas mukavilta. Hoitopaikan ihmisvieraatkin Tito hyväksyy, ja suhtautuu rauhallisen uteliaasti sekä naisiin, miehiin että lapsiin. Tito on kuitenkin herkkä koira, joka saattaa hätääntyä uhkaavaksi kokemassaan tilanteessa. Siksi Titon uuden kodin on ehdottoman tärkeää muistaa, että koiraa koulutetaan rauhallisesti ohjaamalla ja tukemalla sen edistymistä positiivisesti, vaikkapa kehujen tai herkkujen avulla. Sama pätee myös kaikkiin arkielämän tilanteisiin ja uusien asioiden opetteluun. Erityisesti herkän koiran kohdalla on tärkeää että koira kokee olevansa turvassa ja voi luottaa omiin ihmisiinsä.

Tito osaa kulkea hihnassa ja kotikoiran tavat ovat muutenkin jo melkoisen hyvin hallussa. Liikunta on kasvavalle koiralle tärkeää, ja myös Tito tarvitsee kaiken aikaa enemmän sekä fyysistä tekemistä että mieltä virkistävää nenätyöskentelyä vaikkapa keväisiä tienvarsia haistellen. Tito toivoo siis kotia jossa se pääsee usein lenkille - mieluiten koirakaverin seurassa. Koiraseura olisi Titolle varmasti mieleen ja toisi myös turvaa isoon koiraporukkaan tottuneelle nuorukaiselle.

9.4.2017
Tito joutuu etsimään itselleen uuden kodin. Titoon pääsee tutustumaan Somerolla.

12.2.2017
Tito sai kodin Imatralta.

19.1.2017
Tito sai vihdoin matkalipun tassuihin ja muutti hoitopaikkaan Somerolle harjoittelemaan kotikoiran elämää.

7.12.2016
Pikkuinen Tito katselee hiukan varoen vieraita, mutta ujosti heiluva häntä ja utelias katse kertovat että kovasti tekisi mieli tehdä enemmänkin tuttavuutta!

Tito ilmaantui Irinan tarhalle loppuvuodesta. Ystävällinen mutta hiukan ujo poika asustaa pienessä vajassa monen muun pennun kanssa tarhan keskellä. Vaikka vieraat ihmiset vielä vähän jännittävät Titoa, pyörii poika uteliaana jaloissa haistelemassa lahkeita. Jännityksestä huolimatta Tito istuu sylissä myös rauhallisesti ja antaa hienosti käsitellä itseään.

Turvalliseen ja rakastavaan kotiympäristöön pääsy auttaisi Titoa varmasti karistamaan ujouden muruset turkistaan, mutta siihen tarvitaan myös ymmärtäväistä ja lempeää omistajaa. Kylmät päivät koiratarhalla ovat pitkiä ja talvi on pennuille muutenkin erityisen rankkaa aikaa. Kunpa voisimme viedä Titolle ilouutisen ja kertoa sille, että oma koti Suomessa odottaa. Harkitsethan kuitenkin huolella, sillä Titoon täytyy olla valmis sitoutumaan koko sen loppuelämäksi. Jos olet varma päätöksestäsi, adoptiohakemus odottaa täyttämistä!

Viipurin koirat - Tito 6.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.