Lyyli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2011

27.10.2017
Lyyli muutti omaan kotiin Porvooseen.

6.10.2017
Vaikkei elämä ole aina kohdellut Lyyliä hyvin, on se siitä huolimatta hyvin lempeä ja kiltti tyttö.

Lyyli on toipunut kesäisistä vammoistaan hyvin, mitä nyt toinen korva jäi vähän repsottamaan. Vuosia tarhalla asuneen Lyylin sopeutuminen kotikoiraksi ei ole ollut suurempi projekti, ja kotona Lyyli osaa ottaa rennosti ja hakeutuu mielellään ihmisen läheisyyteen. Leikkisä puolikin Lyylistä löytyy, kunhan tyttö vain löytää sen vaihteen päälle. Lyyli tulee hyvin toimeen hoitopaikassa asuvien muiden narttujen kanssa, mutta yksi nuorempi narttu haluaisi tiukasti pitää resurssit itsellään, kuten sohvan, makuuhuoneen ja ihmisen, ja ajaa sitten Lyylin pois näköpiiristä. Kiltti Lyyli alistuu kohtaloonsa ja siirtyy sivummalle eikä tappeluita synny.

Lyylin hoitopaikka sijaitsee melko vilkkaalla alueella, mutta rauhallisempi ympäristö olisi enemmän herkän Lyylin mieleen. Kova ihmisvilinä ja liikenne jännittää Lyyliä, mutta sen sijaan metsälenkeillä tyttö nauttii suuresti ja merenrantakin on ollut sen verran houkutteleva, että Lyyli on uskaltaunut kahlaamaan. 

Lyylin tulevassa kodissa voisi olla mukava koirakaveri odottamassa, mutta tyttö saattaisi pärjätä myös ainoana koirana. Lyyli on hiljainen koira eikä turhia hauku, mutta se on tottunut elämään muiden koirien kanssa, joten yksinoloharjoituksiin täytyy varata aikaa mikäli Lyyli muuttaisi ainokaiseksi. Rauhallinen aikuiskoti olisi Lyylin mieleen, aivan pienten lasten melun ja äkkinäisten liikkeiden keskelle Lyyli ei halua.

Lyyli etsii tositarkoituksella omaa ihmistä, joka ymmärtää herkkää ja varovaista koiraa. Lyylin luottamus on voitettavissa, aivan kuten kotihoitajakin on sen jo saanut, kunhan on valmis etenemään rauhassa ja eikä vaadi tytöltä liikoja. Lyyli odottaa omaa, rakastavaa ihmistä - olisitko se Sinä?

Lyyliä pääsee tapaamaan Espoossa.

14.8.2017
Mikä ihana tyttö tässä onkaan! Ystävällinen ja herkkä Lyyli muutti Suomeen ja asustaa nyt hoitopaikassa Espoossa.

Lyylin, jota myös Lyyli-Maijaksi kutsutaan, elämä ei ole ollut helppo, mikä tietysti on valitettavan tavallista kodittomalle koiralle. Tätä tyttöä kohtalo on kuitenkin kolhinut vielä tavallistakin pahemmin, sillä päätyessään Irinan tarhalle Lyyli oli kammottavan laiha. Jokainen kylkiluu näkyi takkuisen karvan alta ja kertoi hiljaista tarinaa kovasta nälästä ja elämästä ilman omaa kotia.

Juuri kun Lyyli alkoi saada hieman lihaa luittensa päälle, sattui tarhalla onnettomuus ja toinen koira puri tyttöä pahasti. Lyyli pääsi heti lääkäriin ja sai haavoihinsa hoitoa. Kaikeksi onneksi se alkoikin toipua vammoistaan hyvää vauhtia. Kovia kokeneen koiran elämä sai valoisan käänteen kun useita viipurilaisia auttanut kotihoitaja tarjosi Lyylille hoitopaikkaa, ja tyttö sai muuttaa Espooseen parantelemaan loputkin haavansa.

Kotihoitajan mukaan Lyyli on ihastuttava koiraneiti, joka antaa kiltisti hoitaa itseään. Suuri maailma on kainolle tarhakoiralle tietysti vielä jännittävä ja Lyyli on herkkä luonne, mutta rauhallisella totuttelulla uusi ympäristö käy päivä päivältä tutummaksi.

Lyyli etsii kotia jossa ymmärretään herkkää koiraa ja halutaan tarjota maailman murjomalle tytölle turvallinen loppuelämän koti. Kiltti koirakaveri olisi varmasti Lyylin mieleen sillä tyttö leikkii mielellään hoitopaikan koirakavereiden kanssa. Hyvä, ravitseva ruoka, lämpöinen peti sekä sopivasti mukavaa tekemistä ovat yhdistelmä jonka pitäisi kuulua tämänkin koiran päivittäiseen elämään.

Viipurin koirat - Lyyli-Maija 25.7.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.