Marusja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2017

14.12.2017
Marusja sai kodin Salosta.

18.9.2017
Marusja-tyttö harhaili kesällä yksinään kadulla ja poimittiin talteen Irinan tarhalle. Marusjalla olisi rakkautta annettavanaan vaikka kuinka, mutta oma ihminen puuttuu. Oletko se Sinä?

Kesäisenä päivänä Irina talutti mukanaan uutta tulokasta tarhalle. Marusja oli vastikään poimittu kadulta talteen ja hyvin peloissaan. Se tärisi kuin pieni haavanlehti ja häntä koipien välissä kannettiin aitaukseen. Tyttö painautui koko painollaan aidan seinään kiinni, katseli hädissään ympärilleen ja piti sydäntäsärkevää ulinaa. Marusjaa ei kukaan kylillä kaivannut eikä kukaan kysellyt sen perään, joten tyttö oli saattanut hyvinkin saada lähtöpassit kodistaan. Isoksi kasvanut pentu, ei enää niin ihana ja suloinen. Tyypillinen hylkäystarina.

Viikot ovat kuluneet eikä Marusja ole enää sama kauhuissaan aitauksen kulmaan painautunut koira. Siitä on kuoriutunut mahdottoman ihmisrakas ja iloinen tyttö, jonka sydän meinaa ihan pakahtua onnesta kun se saa ihmisiä luokseen. Marusja ei tekisi muuta kuin vain pussailisi ja nauttisi rapsutuksista ja silityksistä. Sylissä tai maassa. Se asuu samassa aitauksessa muiden nuorien koirien, narttujen ja urosten kanssa. Meno vaikuttaa sopuisalta, samoin kuin Marusja. Lähdön hetkellä Marusja olisi kovasti tulossa mukaan eikä se milllään haluaisi jäädä tarhalle. Kukapa tyttöä voisi syyttää. Illasta aamuun ja päivästä toiseen ilman kunnollista ihmisseuraa. Työntekijä joka siivoaa aitauksen, jakaa ruoat ja vedet. Huomiseen. Se ei riitä Marusjalle, se ei riitä yhdellekään koiralle.

Marusjasta kasvanee ihan hyvänkokoinen koira. Sillä on pitkät tassut ja rakenteeltaan se on aikamoinen honkkeli. Aika ihana honkkeli. Tulevalta omistajalta on löydyttävä aikaa ja motivaatiota tytön sopeuttamiseen, sillä ei Marusja mitään kotikoiran taidoista ja elämästä ymmärrä. Sisäsiisteys? Hihnassa kävely?? Yksin oleminen??? Niin. Kunhan tahtoa ja paloa löytyy, asiat yksi kerrallaan lähtevät varmasti sujumaan. Marusja haluaisi tarhalta omaan kotiin, missä syliä, rakkautta ja huolenpitoa olisi koko sen loppuelämäksi tarjolla - yhtään enempää hylkäämistä tyttö ei enää kestä.

Viipurin koirat - Marusja 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.