Mette

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (45-50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 1/2016

13.4.2017
Herttainen Mette muutti omaan kotiin Tampereelle.

21.12.2016
Mette-tyttö on löytänyt itsestään iloisen ja leikkisän puolen. Tämän koiran edesottamuksia on hauska seurata!

Mette on osoittautunut hoitopaikassa melkoiseksi vekkuliksi! Se leikkii mielellään leluilla ja pureskelee puruluita. Toiset koirat ovat Meten mielestä tosi mukavia kavereita, ja painileikit sujuvat hoitokoirakaveri Albertin kanssa. Mette on yhtä hymyä kun saa tutun ihmisen huomiota, eikä oikein osaa päättää säntäisikö innoissaan juoksukierroksen vai kellahtaisiko maahan rapsuteltavaksi. 

Ujous on silti vielä läsnä, ja vaikka Mette on sisätiloissa jo melkoinen ilopilleri, meinaa sitä ulkona pelottaa. Ulkomaailmaa enemmän Mette taitaa oudoksua valjaita ja talutushihnaa, jotka se saikin päälleen ensimmäistä kertaa vasta viikko sitten. Hihnakävelyä opetellaan siis aivan pienin askelin, ja se alkaa varmasti sujua aikanaan.

Mette on osannut jäädä kotiin kun ihmiset ovat lähteneet pois, eikä mitään tuhoja ole aiheutettu. Ihmisten ollessa kotona Mette kuitenkin hakeutuu lähelle, ja myös nukkuu sängyn vieressä. Kynsien leikkaus ja korvien puhdistus sujuivat hienosti.

Meten yhteyshenkilönä toimii Maija.

Viipurin koirat - Mette 1/2017

17.12.2016
Pikku-Mette opettelee kotikoiran elämää Hämeenkyrön seudulla.

Mette on ihastuttava nuori koira: sillä on kaunis mustavalkea turkki ja mahdottoman hellyttävä olemus. Muutama ystävällinen sana saa Meten hännän vispaamaan ja ujo tyttö tulee hoitotädin luokse hakemaan rapsutukset ja herkut. Mette on vielä kovasti ihmeissään muutosta Suomeen, ja suhtautuu uuteen ympäristöönsä varovaisesti. Mette tarvitseekin aikaa rohkaistumiseen, sillä on tärkeää ettei se joudu liian pian liian pelottaviin tilanteisiin.

Ihmiset ovat Meten mielestä yhtäaikaa sekä ihania että jännittäviä: tyttö aivan kiemurtelee ilosta kun sille höpöttelee mukavia, mutta menee matalaksi nähdessään vieraan ihmisen. Vielä maastouduttuaankin Mette on valmis ottamaan vastaan rapsutukset, eikä makuuasento tietenkään estä hännän heilumista! Kunhan ujous hieman karisee, taitaa tästä tytöstä kehkeytyä melkoinen kainalokaveri.

Mette tuntuu viihtyvän toisten koirien seurassa, ja sen tulevassa kodissa voisikin olla kiltti koirakaveri. Mette sopinee hyvin myös perheen ainokaiseksi. Tärkeintä on, että pikkuinen ujopiimä saa runsaasti rakkautta ja hyvää hoitoa, sekä aikaa opetella kotikoiran elämää omassa tahdissaan.

24.8.2016
Mette on reipastunut valtavasti ja tyttö tulee häntä heiluen ottamaan vieraat vastaan.

Mette vaikuttaa mukavan rauhalliselta pennulta, joka ei ota osaa muiden kahinoihin. Meten kaikki sisarukset löysivät jo oman kodin - toivottavasti ystävällistä ja ihmisrakasta Metteäkin vielä onnistaisi.

26.4.2016
Kaino Mette ei oikein tohdi tehdä vieraiden kanssa tuttavuutta. Mutta kai silti jossain on joku, joka haluaa auttaa Metteä rohkaistumaan?

Mariana ja sen pennut elivät vielä muutama viikko sitten koiralaumassa, jonka reviiri ulottui hyvin vaarallisesti vilkkaalle autotielle. Mariana oli saanut pennut alkuvuodesta, ja lauman onneksi Mariana pentuineen otettiin kiinni ja tuotiin Irinan tarhalle. Marianan pennut ovat MoritzMiklosMalena ja Mette. Lisäksi laumasta saatiin kiinni nuori tyttö Mirena.

Mette on siskoksista ujompi. Se ei juurikaan tule ulos kopista, kun aitauksessa on vieraita ihmisiä. Rauhallisesta lähestymällä saamme sen kuitenkin syliin ja kuvattavaksi. Tilanne on Metestä hurjan jännittävä, mutta kiltisti se silti nököttää sylissä kuvaamisen ajan.

Pentujen emo Mariana on hyvin lempeä ja mukava koira, joten sen perusteella uskomme, että Metestä kasvaa vielä hieno koira. Se ei kuitenkaan tule tapahtumaan ihan itsestään, varsinkin, jos Metestä haluaa tavallisessa arjessa pärjäävän kotikoiran. Mette toivoisikin pääsevänsä pian omaan kotiin, jossa sitä voidaan rauhallisesti opastaa arkielämän ihmeellisyyksiin. Mette kun ei tiedä tästä maailmasta vielä juuri mitään, ja siksi se haluaisi jo pian päästä näkemään, mikä kaikki ihana sitä odottaakaan!

Mette kasvaa aikuisena keskikokoiseksi tytöksi. Emo Mariana on parikymmenkiloinen, joten pennut lienevät olevan samaa luokkaa aikuisina. Tai vähän enemmän tai vähemmän, kuka tietää. Se on kuitenkin selvää, että Mette tulee tarvitsemaan lempeää tapakasvatusta, sopivasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhailua, jotta siitä kasvaa tasapainoinen ja fiksu nuori koira. Toivomme, että Meten tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa, sillä koirakaverin malli ja turva auttaa varmasti Metteä sopeutumaan uusiin asioihin.

Viipurin koirat - Mette 2.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.