Nora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 25 cm, 5 kg)
Syntymäaika: 2009

5.11.2017
Nora sai kodin Helsingistä.

27.8.2017
Pikkuinen Nora etsii omaa kotia aikuisperheestä, jossa koira ei joudu viettämään pitkiä aikoja yksin. Noraa pääsee tapaamaan hoitopaikassa Vihdissä.

Tuntuu epäreilulta että 8-vuotias koira tulee hylätyksi omasta kodistaan, mutta niin on käynyt pienelle Nora-koiralle. Nyt tämä taskukokoinen tyttö etsii sitoutuvaa ja rakastavaa loppuelämän kotia, jossa koiran kanssa ollaan valmiita viettämään paljon aikaa. Nora nimittäin viihtyy ihmisseurassa niin hyvin että kärsii eroahdistuksesta jäädessään yksin. Noralle sopisi parhaiten koti jossa ollaan joko paljon kotona tai sitten koira saa lähteä ihmisten mukaan kodin ulkopuolelle.

Lapset ovat Noran mielestä pelottavia, joten rauhallinen aikuiskoti olisi tälle tytölle paras paikka. Nora taitaisi mieluiten olla omien ihmistensä ainoa silmäterä, tai ainakin kodin ainoa tyttökoira. Tutuksi tulleet ihmiset ovat Noralle niin tärkeitä että pieni koira nukkuu yötkin mielellään kainalossa.

Vaikka Nora ei enää ole nuori koira, ei se vielä vanhuskaan ole. Pienet koirat elävät usein pitkään, ja jos Nora pysyy terveenä on silläkin toivottavasti vielä paljon hyviä vuosia edessään. Säännöllinen liikunta, ravitseva ruoka ja hyvä hoito auttavat Noraa pysymään kunnossa. Uuden kodin on hyvä myös varautua tarkastuttamaan ja hoidattamaan ikääntyvän koiran hampaat.

13.8.2017
Pieni ja topakka Nora päätyi Irinan hoiviin alkukesästä, ja muutti nyt Vihtiin etsimään ikiomaa kotia.

Hiukan venäjäntoyta muistuttava Nora on suloinen koira, mutta pienten koirien tapaan myös melkoisen pippurinen luonne. Nora viihtyy ihmisten seurassa mutta ei salli ihan kenen tahansa käsittelevän itseään, ainakaan ilman asianmukaista tutustumista. Tämä kaunis neitokainen sopiikin parhaiten aikuiskotiin jossa koiraan suhtaudutaan rauhallisesti ja sen annetaan tutustua perheenjäseniin omaan tahtiinsa. Toisten koirien seuraa Nora ei suuremmin arvosta.

Nora on 8-vuotias ja päätyi Irinalle perheestä jossa lapsi oli tullut koiralle allergiseksi. Nora on tottunut kotielämään, mutta venäläiseen tapaan se on saanut kuljeksia ulkona vapaana joten hihnakäyttäytymisessä voi vielä olla hiomista. Yksin kotiin jäämistä on myös hyvä harjoitella huolellisesti siten, ettei koira heti joudu jäämään pitkäksi aikaa itsekseen.

Vaikka Noralla on jo jonkin verran ikää, se tarvitsee edelleen riittävästi päivittäistä liikuntaa ja mieltä virkistävää puuhailua. Pienet koirat ovat usein pitkäikäisiä ja Norallakin on toivottavasti edessään vielä paljon reippaita vuosia.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.