Aljosha

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 28 kg)
Syntymäaika: 10/2014

7.1.2017
Aljosha pakkasi matkalaukun ja muutti omaan kotiin!

4.9.2016
Iloinen Aljosha on elänyt kesän täyttä kotikoiran elämää ja nyt olisi aika päästä omaan kotiin! Aljoshaa pääsee tapaamaan Helsingissä.

Aljosha eli kotoisammin Allu tulee hyvin juttuun hoitopaikan muiden koirien, niin narttujen kuin urostenkin, kanssa. Hoitopaikassa asustaa myös kissoja, mutta niistä Allu on vähän liian kiinnostunut, joten parasta olisi jos tuleva koti olisi kissaton.

Sisäsiisteys on jo lähes hanskassa. Yksinolotkin sujuvat kelvollisesti kunhan Allu on päässyt purkamaan energiaansa ja sille jätetään luvallista tekemistä työpäivien ajaksi. Turhaa metelöintiä Allu ei harrasta yksinollessaan ja on muutenkin aika hiljainen poika. Allu haukkuu harvoin ja kokonainen viikkokin saattaa kulua niin ettei pihaustakaan kuulu.

Allu on nuori ja energinen koira, joka vaatii liikuntaa ja aivotyötä, muuten käy elämä liian tylsäksi. Köllöttelyä kainalossakin poika osaa kuitenkin arvostaa. Allulla on myös ketterät akrobaatin liikkeet, ja poika pomppiikin innostuessaan huimia loikkia. Allu on tähän asti pitänyt kaikista tapaamistaan ihmisistä ja voisi sopia myös lapsiperheeseen.

Hihnassa Allu osaa kulkea, mutta vetää jonkin verran ja siinä on vielä harjoiteltavaa. Muiden koirien ohitukset sujuvat hyvin, mutta Allu olisi usein iloisesti menossa tervehtimään vastaantulijoita, joten taluttajan täytyy itse olla tarkkana. Allu ei kuitenkaan ole mikään heiveröinen kukkakeppi vaan vahva koira.

Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Allu on Suomessa käynyt hoidattamassa purukalustoaan ja muutama hammas jouduttiin poistamaan. 

Allu on ystävällinen, nöyrä ja reipas poika. Allu voisi sopia niin kerros- kuin omakotitaloonkin, kunha sille on tarjolla reipasta liikuntaa, virikkeitä ja rakkautta. Ystävällinen, reipas ja nöyrä Allu haluaisi löytää sitoutuneen kodin, jotka olisivat valmiita sitoutumaan hauskaan partamiekkoseen koko sydämellään!

Aljoshan kyselyihin vastaa Mona. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Monaan yhteyttä sähköpostitse mona.lautiala@viipurinkoirat.fiTutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

15.5.2016
Aljosha eli kotoisammin Allu on sopeutunut jo mainiosti kotikoiran elämään. Persoonallista Allua pääsee tapaamaan Helsingissä!

Kotihoitaja kertoo Allun ensimmäisistä päivistä Suomessa:

"Allu saapui kotihoitoon keskiviikkona 4.5. Kovin ystävällinen ja utelias nuorukainen katseli aluksi hämmentyneenä ympärilleen. Muutaman seuraavan päivän ajan tutustuttiin ja Allu pääsi seurailemaan muiden koirien ja kissojen arkea. Allulla on kotihoitopaikassa kolme koiraa ja viisi kissaa seurana.

Ruoka ja uni maistui ensimmäisinä päivinä, mutta kun pahin väsymys laantui, alkoi virtaa löytymään! Allu tahtoisi kovin innokkaasti leikkiä, eikä aina ymmärrä miksei pienet viipottajat tahdo leikkiä (kissat siis).

Erityisesti Fian, nuoren sekarotuisen koiraneidin ystäväksi Allu lyöttäytyi heti. Ulkoilu tuotti alkuun haasteita, koska kaulapanta ja hihna olivat kovin outo juttu. Aidatulle takapihalle kuitenkin lähdettiin Fian rohkaisemana tutkimaan.

Sisäsiisteydestä Allu ei vielä ymmärrä paljoakaan, mutta tekee kyllä tarpeet ulos. Vahinkoja luonnollisesti välillä sattuu sisälle.

Allu on suhteellisen helppo käsitellä, kunhan itse ei hätiköi. Maltti on valttia - Allu on vielä hiomaton timantti."

7.5.2016
Aljoshan elämä muuttui juuri kertaheitolla, kun sille löytyi kotihoitopaikka Helsingistä.

23.10.2015
Aljosha on utelias ja hyvin ystävällinen poika, joka silityksistä innostuneena hyppelehtii kuin pieni varsa kesälaitumella.

Aljosha on nyt noin vuoden ikäinen nuori mies ja se alkaa näkyä. Poissa on ujo pieni poika ja tilalla on komea iloinen nuorukainen. Aljoshan elämässä oli kausi, jolloin se joutui viettämään pitkiä aikoja piilossa terassin alla toisen ison pomottavan uroskoiran takia. Onneksi tilanne ratkesi, ja Aljosha pääsee nyt liikkumaan ja syömään vapaammin. Se onkin saanut komean ryhdin ja on siskoaan Aljonaa korkeampi ja miehekkäämpi ilmestys.

Aljoshalla on havaittavissa myös aikuistumisen merkkejä ja sillä tuntuu olevan aikautauksessaan vähän tylsää. Tylsyyttään se purkaa muun muassa yllyttämällä naapuriaitauksen uroksia hurjaan haukkushowhun ja tekemällä taidokasta ilma-akrobatiaa korkealle loikkien. Aljoshan puolelta se näyttää enemmän ajanvietteeltä kuin oikealta agressiolta, ja se keskeyttääkin toljailunsa tullakseen välillä rapsutettavaksi. Aljosha on vieläkin ihmisiä kohtaan todella ystävällinen. On mahdollista, että Aljoshan tulevassa kodissa asiat sujuisivat helpommin, jos kaverina olisi vain tyttöjä. Reipas ja mutkaton Aljosha pärjäilisi varmasti myös ainoana koirana.

22.7.2015
Aljosha on hassu poika. Ihmisistä Aljosha ilahtuu mahdottomasti, mutta saattaa kesken rapsutushetken tehdä jättiläisloikan sivusuuntaan ja ottaa pienet ilohepulit. Sen jälkeen se uskaltautuu taas rapsutteluetäisyydelle. Aljosha on hetkittäin aavistuksen varovainen, mutta eiköhän varovaisuus omaan kotiin pääsyn myötä karise pois ja pojan todellinen luonne, pieni hyppelihiiri, paljastu kuoren alta.

Viipurin koirat - Aljosha 15.8.2015

21.4.2015
Aljosha on juuri joutunut tarhalle yhdessä siskonsa kanssa. Aljosha vaikuttaa ystävälliseltä ja uteliaalta pojalta vaikka onkin vielä vähän hämmentynyt tarhalle joutumisestaan.

Kevään myötä moni koira on joutunut kodittomaksi ja koiramäärä Irinan tarhalla kasvanut. Partanaamaisilla sisaruksilla, Aljoshalla ja Aljonalla, ei käynyt sen parempi tuuri sillä sisarukset harhailivat yksinään kadulla eikä kukaan tuntunut niitä kaipaavan. Niinpä ne korjattiin parempaan talteen Irinan tarhalle, jossa ne odottavat nyt loppuelämän koteja Suomesta.

Aljosha on arviolta noin seitsemän kuukauden ikäinen, komea ja hauskannäköinen partanaama. Tarhalla se ei ole joutunut olemaan vielä pitkään, ja onkin selkeästi hiukan hämmentyneen oloinen joutumisestaan sinne. Kun sitä yrittää lähestyä, poika ujostelee aluksi eikä tule kosketusetäisyydelle. Kun sen kanssa viettää hetken aikaa ja juttelee mukavia, tuntuu Aljoshakin hiukan rentoutuvan sen verran, että antaa silittää itseään. Pienen rapsuttelutuokion jälkeen Aljosha jopa läiskii leikkisästi etutassullaan kuin pyytäen jatkamaan rapsuttelua.

Tarkempaa tietoa Aljoshan taustasta meillä ei ole. Uuden omistajan tulee varautua siihen, ettei Aljosha tiedä mitään kotikoirana olemisesta ja monet asiat hihnassa olemisesta yksinoloon vaativat harjoittelua.

Aljosha toivoisi erottuvansa joukosta veikeän ulkonäkönsä avulla, sillä surullinen tosiasia on, että jo lähes aikuiseen ikään ja kokoon kasvaneen koiran kodinsaantimahdollisuudet eivät ole kovin korkeat. Aljosha odottaa silti toiveikkaana, että onnistuisi sulattamaan jonkun ihanan ihmisen sydämen - niin kuin se teki jo meille tarhakävijöille.

Viipurin koirat - Aljosha 11.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.