Delfa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

20.4.2017
Ihana, kaino Delfa löysi kodin Pyhtäältä.

9.12.2016
Kaino, mutta sympaattinen Delfa on kiltti tyttö. Se ujostelee vieraita ihmisiä varsin paljon, mutta kuitenkin sen varovaisuuden alla on selvästi utelias tyttö.

Delfa joutui hylätyksi alkukesästä. Sillä oli silloin neljä pentua, joten koko koiraperhe pelastettiin Irinan tarhalle. Pennut olivat Petrus, Pontus ja Panda sekä pian Viipurista kodin löytänyt Archie-poika.

Koiraperhe asusti pienehkössä häkissä. Pennut juoksivat aina innoissaan aidalle katselemaan ohikulkevia ihmisiä ja hännät heiluen toivoivat ihmisten tulevan tervehtimään. Emosta ei kuitenkaan näkynyt vilaustakaan - kun vieraita ihmisiä oli lähettyvillä, maastoutui Delfa koppiinsa.

Kuukaudet kuluivat ja pennut muuttivat omiin koteihinsa. Delfa jäi samaan aitaukseen ja sai sinne uusia koirakavereita. Koskaan se ei kuitenkaan näyttäytynyt meille. Koko koiran olemassaolon melkein unohti, kun se piiloutui koppiinsa vieraiden tullessa.

Kaikeksi onneksi Archie oli löytänyt ihanan perheen, ja tämä perhe päätti auttaa myös Archien emoa. He ottivat Delfan kotihoitoon muutamaksi viikoksi. Ja siellä Delfasta kuoriutui ihan eri koira: rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka toki on varovainen ihmisten kanssa, mutta ei läheskään niin arka kuin tarhalla olimme arvelleet.

Nyt Delfa on jälleen takaisin Irinan tarhalla. Se asuu sisähäkissä, joten piileskely kopissa ei ole mahdollista. Kun häkkiin menee, katsoo Delfa ujosti, mutta kuitenkin selvästi uteliaasti. Se ottaa herkut varovasti kädestä ja antaa silittää, vaikkei itse tohdikaan tulla hakemaan huomiota.

Delfa on hyvin sympaattinen tyttö. Se on hyvin varovainen, mutta sen olemus kertoo kuitenkin, että jännittämisestä huolimatta ihmiset ovat sen mielestä oikeasti ihan kivoja. Delfa vaikuttaa kovin kiltiltä tytöltä - sellaiselta, joka ei haluaisi pahaa kärpäsellekään.

Delfa on ainakin tarhaoloissa tullut hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Mieluiten se pitää etäisyyttä toisiin koiriinkin, eikä missään nimessä haasta riitaa tai hae edes kummemmin kontaktia. Uskomme kuitenkin, että rauhallisesta ja reippaasta koirasta voisi olla apua Delfan kotiutumisessa. Vaikkei se kovasti kontaktia haekaan, katsoo se varmasti kuitenkin esimerkkiä reippaammasta kaverista.

Koska Delfa on ujo tyttö, etsii se kokenutta ja ymmärtäväistä omistajaa. Delfa tulee tarvitsemaan aikaa ja pitkäjänteisyyttä, jotta se tottuu uusiin asioihin ja tilanteisiin. Delfa toivoo myös, että asuinympäristö olisi kohtuullisen rauhallinen, jotta se saa rauhassa sopeutua. Koska Delfa on hyvin hiljainen tyttö, voisi kerrostalossa asuminenkin onnistua, mutta silloinkin talon on ehdottomasti oltava rauhallisella alueella. Sopeutumista kuitenkin helpottanee, mikäli oma piha olisi käytettävissä aluksi ulkoiluun. Delfa on kuitenkin jo tottunut hyvin hihnassa kävelemiseen.

Delfa on kultainen tyttö, joka ansaitsisi pian oman kodin.

Viipurin koirat - Delfa 26.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.