Pontus

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 5/2016

4.11.2016
Pontus sai kodin Espoosta.

2.10.2016
Tarha-aika on Pontukselle enää muisto vain. Poika on reipastunut valtavasti eikä apaattisesti paikallaan makaavaa pentua enää ole.

Tilalle on astunut iloinen, leikkisä, kovaa vauhtia uusia asioita oppiva, komean suloinen poika. Hihnassa liikkuminen jopa kahden muun koiran kanssa sujuu varsin mallikkaasti. Tarpeet tehdään ulos ja erilaiset hoitotoimet onnistuvat mukavasti. Pontus osaa myös rauhoittua. Kun illalla sammutetaan valot, nukutaan aamuun asti.

Vieraille koirille saatetaan vähän murista mutta tutustumisen jälkeen voidaan haistella. Pontus haluaa tutustua myös uusiin ihmisiin rauhassa. Muutaman herkun jälkeen ollaan jo parempia tuttavuuksia. Pontus toivoo itselleen ihmistä, jolla on aikaa ihmetellä sen kanssa maailman ehkä jännittäviäkin juttuja ja rapsutella sitä kovasti. Joku onnellinen saa siitä itselleen reippaan, uskollisen ystävän.

15.9.2016
Ujo Pontus pääsi kotikoiran elämän makuun ja muutti hoitopaikkaan Kotkaan.

23.8.2016
Pontus on vielä varovainen poika, joka ei ole tarhaoloissa päässyt reipastumaan. Pontukselle toivoisi pian omaa ihmistä, jolla riittäisi aikaa ja kärsivällisyyttä ujolle pennulle.

Kesän alussa Irinan tarhalle tuotiin koiraperhe, johon kuului emo ja neljä pentua. Yksi pennuista sai kodin Viipurista, mutta Pontus, Petrus ja Panda ovat nyt siinä iässä, että nekin voisivat jo alkaa suunnitella muuttoa omaan kotiin Suomeen.

Samalla kun ihmisistä innoissaan olevat pennut hamuavat kilvan huomiota, katselee ujo Pontus-poika menoa etäämmältä. Surumielisistä silmistä välittyy häivähdys uteliaisuutta, mutta omaehtoisesti poika ei uskaltaudu vielä hakemaan vierailta huomiota. Välillä Pontus kipittää kauemmas vieraista, mutta taas toisinaan se ei pane pahakseen vaikka sitä hieman käy silittämässä. Pontuksen saa nostettua syliin ja siinä pikkumies istuu nätisti paikoillaan vaikka jännittääkin ihan vietävästi. Päästyään takaisin maahan Pontus ei luikahda kuitenkaan takaisin kopin suojiin vaan jää ulos istumaan ja katselemaan vieraiden touhuja.

Pontus on ujo ja varovainen poika, joten se tarvitsee omistajan jolla on kärsivällisyyttä ja halua sopeuttaa sitä uuden elämän ihmeellisyyksiin. Reipas koirakaveri auttaisi Pontusta varmasti sopeutumisessa. Pontuksen tämän hetkisestä painosta ja tassujen koosta voi päätellä, että siitä kasvanee aikuisena ihan hyvän kokoinen koira. Vaikka Pontus ei ole saanutkaan niitä parhaimpia eväitä elämään, toivoisi sillekin mahdollisuutta ja rakastavaa kotia, sillä muuten kohtalona saattaa olla ankea tulevaisuus koiratarhalla. Rakastava ja turvallinen kotiympäristö tekee usein ihmeitä - pääsisipä Pontuskin kokemaan sen!

Viipurin koirat - Pontus 20.8.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.