Dharma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2013

8.12.2016
Dharma sai kodin Helsingistä.

14.10.2016
Dharma on rauhallinen ja ihmisrakas tyttö, mutta nuorten ja innokkaiden aitauskavereiden riekkuminen on sille välillä liikaa.

Kevät ja kesä meni niin että hurahti, syksykin on pian vaihtumassa talveksi. Dharmasta ei hakemuksia ole juuri tullut, liekö syynä melko tavanomainen ulkonäkö. Aikuisille koirille koteja on paljon vähemmän tarjolla kuin pennuille, ja ellei satu olemaan ulkomuodoltaan se kaikkein kaunein ja erikoisin yksilö, voi oman kodin odotuksesta tulla armottoman pitkä.

Ihmisistä Dharma jaksaa ilahtua edelleen. Se ei mene sekaisin huomiosta vaikka kiitollisena rapsutukset ottaakin vastaan. Rapsuttelua, muutama nami ja hetki läheisyyttä - Dharman päivä on pelastettu. 

Dharma jakaa aitauksen monen muun nuoren nartun kanssa, ja mahtuu joukkoon muutama uroskin. Vaikka Dharma ei mikään riidanhaastaja olekaan, on se selvästi välillä rasittunut aitauskavereiden hötkyilyistä ja tarvittaessa sanoo tiukan sanan niille. Tarhaelämä voi olla stressaavaa ja Dharma onkin alkanut viettää yhä enemmän aikaa yksin kopissaan. Vuoden lähestyessä loppuaan olosuhteet muuttuvat entistä kurjemmiksi. Dharma vaikuttaa sen verran itsenäiseltä koiralta, että saattaisi hyvin pärjätä myös ainoana koirana tai rauhallisen uroksen kaverina. Dharma toivoisi koko sydämestään, että jossain odottaisi sitä lämmin peti ja ikioma ihminen.

2.3.2016
Ystävällinen Dharma tuotiin tarhalle pentujensa kanssa. Suurin osa pennuista valitettavasti menehtyi, mutta toivottavasti elämällä olisi vielä paljon tarjottavaa Dharmalle.

Ennen joutumistaan tarhalle Dharma pentuineen asusteli kesämökkialueella. Tiedossa ei ole, oliko tytöllä omistajaa, mutta syystä tai toisesta koko pesue toimitettiin Irinan tarhalle. Ikävä kyllä suurin osa pennuista menehtyi pian ja äitikoira joutui pieneen sisähäkkiin muutaman muun aikuisen koiran seuraksi.

Tarhavieraat saavat Dharmalta lämpimän vastaanoton. Tyttö astelee leppoisin askelin vierelle ja katsoo ystävällisillä silmillään siihen malliin, että hei, nyt olisi muutaman rapsutuksen paikka. Ihmisseurasta Dharma onkin sen verran mielissään, että edellisessä elämässään sillä on hyvin voinut olla omistaja. Dharma jakaa pienen sisähäkin toisen nartun ja yhden uroksen kanssa, ja kolmikon yhteiselo näyttäisi sujuvan sopuisasti. Dharma on arvioitu noin kolmivuotiaaksi, mutta todellinen ikä jää mysteeriksi. Onkin mahdollista, että vuosia voi olla todellisuudessa hiukan enemmän tai vähemmän.

Emme tiedä, onko Dharma koskaan asunut sisällä kotioloissa, joten uuden omistajan tehtävänä onkin opastaa neitiä kärsivällisesti uusien asioiden opiskelussa. Dharma vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja lempeältä tytöltä, joka voisi olla varsin onnellinen päästessään pötköttämään pehmeälle pedille omistajansa rapsutuksista samalla nautiskellen. Vaan mistähän löytyisi ihastuttavalle Dharmalle se oma ihminen?

Viipurin koirat - Dharma & Paloma 7.7.2016

Viipurin koirat - Dharma 27.2.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.